Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 63

Téma: Návod pro stavbu elektronkového zesilovače v třídě A.

Standardní Návod pro stavbu elektronkového zesilovače v třídě A.

Tak jsem to dal konečně dohromady. Jedná se o kopii Audio Innovations Series 800 Mk III (EL34 2x25W v Ačku) trochu upravený pro použití s napájecími zdroji a výstupními převodníky za nabídky GESu (lampy a patice zatím tamtéž). Zatím jen dva obrázky, pokud bude zájem a čas, tak můžu něco napsat.

...zzzzzz

Standardní

Na kolik penez to pride....
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Citace Původně odeslal Caleb
    Na kolik penez to pride....
    Nevim jak tenhle,ale mám dojem že ty levnější jsou tak 40-50tis. Kč. Opravte mě pokud se mýlím.

P.S. Vypadá vcelku pěkně chtělo by to nějakou galerii s více fotkama. A ještě by si měl ten kryt nechat pochromovat at to vypadá jako pořádnej lampáč

EDIT: P.S. Ještě jeden dotázek vždycky mě to zajímalo svítí ty lampy v noci
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Standardní

Co se týká pořizovací ceny, co já vím, možná tak 10k, možná o něco víc (tak 6k součástky, lampy, převodníky, napájeci trafa, zbytek bedna, barvy atd - dělal jsem to všechno z hliníkovejch silnostěnejch profilů + vršek na kterym jsou lampy a na kterým je nabastlený vlastní zapojení a spodek pod nima je tlustej laminát), práce bych počítal tak +- 100hodin (mě to dalo tak 200, protože jsem několikrát měnil zapojení a jednou jsem kompletně měnil už hotovou bednu za úplně jinou, no hodně záleží na tom, jak si kdo bude hrát s bednou, protože vlastní zapojení je celkem jednoduchý).

edit. lampy samozřejmě svítí i ve dne ... .
    ...zzzzzz

Standardní

Copak jak to vypada, ale jak ten lampac hraje?
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Standardní

Citace Původně odeslal tiktak
    Pokud se nepletu, tak diky konstrukci nesumi, pripadne je ten sum oproti teplotnimu sumu u polovodicovych zesilovacu zanedbatelny. Ovsem k tomu, abys to poznal, potrebujes odpovidajici okoli - bedny a zdroj signalu.
    Maji mensi (tusim o dost) ucinnost, nejsou pro tak vysoke vykony (no dobre, vysilace pouzivaji elektronkove triaky s prikony kolem 100kW, pricemz 80kW je pak ztratovy vykon - treba na Pradedu tim ztratovym vykonem vytapi celou budovu vysilace....)

Standardní

Citace Původně odeslal tosuja
    Pokud se nepletu, tak diky konstrukci nesumi, pripadne je ten sum oproti teplotnimu sumu u polovodicovych zesilovacu zanedbatelny. Ovsem k tomu, abys to poznal, potrebujes odpovidajici okoli - bedny a zdroj signalu.
    Maji mensi (tusim o dost) ucinnost, nejsou pro tak vysoke vykony (no dobre, vysilace pouzivaji elektronkove triaky s prikony kolem 100kW, pricemz 80kW je pak ztratovy vykon - treba na Pradedu tim ztratovym vykonem vytapi celou budovu vysilace....)
    Dekuji za pouceni!

Predpokladam, ze kdo investuje do vystavby lampovyho zesiku (nebo kdo si ho dokonce za minimalne 30 - 40 kk,- koupi, tak:
    1) ma odpovidajici ostani komponenty ktere ten lampac "obsluhuje"
    2) pozna ten rozdil usima respektive vi, jak ma ta hudba pres elektronky znit proti tranzistorakum...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Standardní

Hmm, hraje, kupodivu i hraje .

No, celkem nemám moc možnost s ničím velice srovnávat (můj jedinej zesák DENON je klasika bipolár tranzistor, hluchátkovej zesák je na tom, kromě toho, že je v Ačku a na celkem nic moc součástkách, nějak podobně), další zapojení, který jsem zkoušel, bylo 2x10W Ačkový EL34 podle p. Hlavy. Ale kdyže se to vezme, krmím to, ostatně jako všechno ostatní z kompu mojí hw moddnutou (vyměněný všechny operáky za Analog Devices AD8620) EgoSys WT192X, bedny jsou homemade 200l třípásmovky na TVM reprákách (asi zatím nejslabší článek, ale nějakou dobu budou ještě muste vydržet) - takže, tenhle lampáč dost přidal na basech a trochu zaostává ve výškách, jinak klasický lampáčový zkreslení, prostě pohodička pro klasiku, Anime Soundtracky, NewAge, moje oblíbený čínský/japonský popový záležitosti (Faye Wong ... ), celkem nic moc pro moji rozsáhlou metalovou sbírku, podrobnější hodnocení nechám, až si pustím jeden kanál přes ten lampáč a druhým nakrmím toho DENONA, ale už teď můž říct, že toho vynaloženého úsilí rozhodně nelituju .
    ...zzzzzz

Standardní

Citace Původně odeslal FlashedBrain
    Hmm, hraje, kupodivu i hraje .

No, celkem nemám moc možnost s ničím velice srovnávat (můj jedinej zesák DENON je klasika bipolár tranzistor, hluchátkovej zesák je na tom, kromě toho, že je v Ačku a na celkem nic moc součástkách, nějak podobně), další zapojení, který jsem zkoušel, bylo 2x10W Ačkový EL34 podle p. Hlavy. Ale kdyže se to vezme, krmím to, ostatně jako všechno ostatní z kompu mojí hw moddnutou (vyměněný všechny operáky za Analog Devices AD8620) EgoSys WT192X, bedny jsou homemade 200l třípásmovky na TVM reprákách (asi zatím nejslabší článek, ale nějakou dobu budou ještě muste vydržet) - takže, tenhle lampáč dost přidal na basech a trochu zaostává ve výškách, jinak klasický lampáčový zkreslení, prostě pohodička pro klasiku, Anime Soundtracky, NewAge, moje oblíbený čínský/japonský popový záležitosti (Faye Wong ... ), celkem nic moc pro moji rozsáhlou metalovou sbírku, podrobnější hodnocení nechám, až si pustím jeden kanál přes ten lampáč a druhým nakrmím toho DENONA, ale už teď můž říct, že toho vynaloženého úsilí rozhodně nelituju .
    ...aaa vvvo tttooom ttoo jee, delat si radost... at delame, co delame...

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

pekny, ja se ted chystam taky neco pobastlit, bude to hybridni reseni s FET predkem a FET+lampy na vystupu, mimochodem taky 2x EL34 na kanal, akorat to nebude na bedny, ale na moje novy elektrostaticky sluchadla Stax SR-Lambda

jen tak pro prdel, prikon to bude mit asi 120W, z cehoz skoro 40W jen na zhaveni katod, to vse na dodani asi 100mW do sluchatek
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

Citace Původně odeslal Glassman
    pekny, ja se ted chystam taky neco pobastlit, bude to hybridni reseni s FET predkem a FET+lampy na vystupu, mimochodem taky 2x EL34 na kanal, akorat to nebude na bedny, ale na moje novy elektrostaticky sluchadla Stax SR-Lambda

jen tak pro ***, prikon to bude mit asi 120W, z cehoz skoro 40W jen na zhaveni katod, to vse na dodani asi 100mW do sluchatek
    Ty jsi vykradl klenotnictvi? Stax SR Lambda asi nejsou nejlevnejsi, ze?

Ale do toho mi nic neni, jen zavidim...

Standardní

ten lampac je naadherny...fakt pekny kousek premyslim jesli by sel ubastlit prevodnik z digitalniho vstupu na analog
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Standardní

Takže, je tu první část mého popisu, kdo má zájem, ať čte a ať hlavně staví .

http://home.tiscali.cz/flashedbrain/tubeamp/index.htm
    ...zzzzzz

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

jen tak pro ***, prikon to bude mit asi 120W, z cehoz skoro 40W jen na zhaveni katod, to vse na dodani asi 100mW do sluchatek
    Ty jsi vykradl klenotnictvi? Stax SR Lambda asi nejsou nejlevnejsi, ze?

Ale do toho mi nic neni, jen zavidim...

Staxe sice nejsou nejlevnejsi, ale kdyz je nekdo (Glassman ) sikovnej tak k nim nepotrebuje origo zesik a postavi si vlastni, lepsi....

pak uz jen staci trocha stesti na ebay.de

ale cenu za ktery se ty sluchadla vydrazily neprozradim
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

Citace Původně odeslal berraneck
    ten lampac je naadherny...fakt pekny kousek premyslim jesli by sel ubastlit prevodnik z digitalniho vstupu na analog
    Samozrejme ze by sel, jeden "made by Glassman" DAC postavenej podle navodu Larse Nielsena mam ted pripojenej pres digital Terratecu EWS 88D a musim rict hraje to mooc pekne

Jinak k veci, FlashedBraine, moc peknej kousek, co do elektroniky neumim posoudit bo sem v tom lama, ale desne se mi libi napad sestaveni krabicky z profilu
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Standardní

Doplnil jsem obrázky a texty, jak bude zase čas, tak něco přidám, teď se odcházím někam vyvenčit .

http://home.tiscali.cz/flashedbrain/tubeamp/index.htm
    ...zzzzzz

Standardní

na kolik by vysla stavba DA prevodniku? staci neco obyc, nemam absolutni sluch ale zase jedno mi to neni
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Standardní

Update: přídano info o mechanické konstrukci a závěrečné zhodnocení.
    ...zzzzzz

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

na kolik by vysla stavba DA prevodniku? staci neco obyc, nemam absolutni sluch ale zase jedno mi to neni
    kolem 1k bez krabice
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

kolem 1k bez krabice
    zajima mne to proto ze si chci koupit nejaky integrovany zesilovac a nenasel sem zadny co by mel koaxialni vstup tak ze bych to z kompu prohnal pres ten DAC protoze analogove vystupy celkem dost sumi
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Standardní

Jenom tak na okraj, teď jsem narazil na stránky se spoustou datasheetů k lampám, někdo asi zná, někomu možná pomůže .

http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/frank/
    ...zzzzzz

Standardní

Jen tak na druhý okraj, dneska jsem na šroťáku sehnal (za 20 Kč ) nádherný 26ti polohový dvojitý přepínač se stříbrnými (nebo silně postříbřenými) kontakty:

takže jdu udělat odporový řadič http://www.gmx.cz/tipy_pot.htm .
    ...zzzzzz

Standardní

btw. hodilo by se nějaké info, jak aproximovat logaritmický pot, zatím mám akorát tohle:

http://www5.head-fi.org/forums/showt...582#post842582
    ...zzzzzz

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

na strankach vyrobcu stepped attenuatoru byvaji applety na vypocet hodnot odporu, asi na to budou i nejake programky, zkus stranky ELMA a DACT..

btw. ja sem zase sehnal ctyr a petipatrovy uplne novy 12ti polohovy prepinace po petikorune za jeden

s temahle jde udelat ladder, cili v ceste signalu vzdy jen dva rezistory, s tvym pujde nejspis jenom seriovy, kdy mas v ceste tolik odporu a pajeni na jaky ses poloze, ale i tak dobry

Standardní

Citace Původně odeslal FlashedBrain
    Jen tak na druhý okraj, dneska jsem na šroťáku sehnal (za 20 Kč ) nádherný 26ti polohový dvojitý přepínač se stříbrnými (nebo silně postříbřenými) kontakty:
    To neni 26 poloh, ale 13. To preskakuje o jednu polohu, pokud tam nemas dve kulicky, valecky co zaskakuji do der, navc tyhle prepinace jsou stolete a maji poskozene povrchy kontaktu, stribro je zcrenale, nebo usoupane.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání