zacal to delat zniceho nic, u NEKTERYCH mp3 se behem prehravani pri zvolene output plugine alsa zacnou objevovat ve zvuku takove hnusne lupance. Jakmile prepnu na OSS nebo ESD, tak je to v poho. nestalo se to uz nekomu? Cim by to mohlo byt?
zacal to delat zniceho nic, u NEKTERYCH mp3 se behem prehravani pri zvolene output plugine alsa zacnou objevovat ve zvuku takove hnusne lupance. Jakmile prepnu na OSS nebo ESD, tak je to v poho. nestalo se to uz nekomu? Cim by to mohlo byt?
Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
[pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)
Hoj, mam SB Live a ALSA mi dela to same. Az na to, ze jeste navic je nejaky divny zvuk z line-in (v OSS je hlasitejsi a cistsi, v ALSA sumi jako krava). Netusim proc, protoze mam stejne s ALSOU jeste dalsi problemy, tak ji nepouzivam.
Hoj, mam SB Live a ALSA mi nic takoveho nedela...
Divne...
V XMMS/BMP pouzivam teda Crossfade plugin nad OSS, protoze Crossfade si s ALSou moc nerozumi (problemy s bufferovani), ale ESD pouziva ALSu taky a nic takovyho mne to nedela (at uz Gnome nebo mplayer, ktery mam taky pres ESD).
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened
Proc pouzivat vlastne ESD? Podle mych zkusenosti to melo smysl, kdyz zvukovka hardwarove neumela vice wavu najednou, tak on to zmixoval.Původně odeslal Gargamel
Ale dnes... Navic je to nechutne pomale (plati i pro arts).
Z nekolika duvodu:Původně odeslal tosuja
1. transparentnost pres sit
2. mixovani vic zvuku dohromady
3. kazdy klient ma nezavisle nastaveni hlasitosti.
a prave kvuli bodu 3 porad ESD pouzivam - v BMP to castecne resi SW mixing v crossfade pluginu, takze no problem ale v mplayeru mam porad ESD.
ESD neni pomale, ale ma velke buffery a kvuli nim to chvili trva...
A jestli se ptate proc chcu nezavisle nastaveni hlasitosti v kazde aplikaci zvlast, tak je to proto, ze Don't touch my mixer!!!! (mysleno hlasitosti - uz kdysi sem tady v tehle vysvetloval proc...)
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened
No, tak jste si pokecali, a ted to zkuste neco k tematu pls..
Bylo by mi to celkem jedno, pres co budu prehravat, kdyz bych nechtel aby se mi ozyvaly zvuky ze simu pri pustenym xmms.
V simu mam nastaveno "pouzit Arts".
Jinak zvukovka je SB128, a protoze pres alsu je vystup PRISERNE zasumnenej, tak pouzivam zadni repro jako normalni stereo.![]()
Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
[pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)
Hmmm to bude 4kanalova SB128PCI ne? Ja mel teda dlouhou dobu jenom dvoukanalovou a ta jela na ALSE bez problemu, bez zadnych sumu.
Jede ti to aspon na OSS bez sumeni?
Muzes zkusit SW mixovani primo pres ALSU, navod je ve FAQ (jak si tak vzpominam tak to jeste nikdo nerozjel, resp. se nikdo o to moc nesnazil...). Dej vedet jak jsi s tim dopadl. Podle vseho bys moh mit XMMS pres OSS, SIM pres ARTS a zbytek pres ALSU(jenom doufam ze se to spolu nebude hadat).
Ok, duvody 1 a 3 uznavam, i kdyz je sam nepotrebuju. 2 je bezpredmetna, pokud mas zvukovku, ktera to dela hardwarove.Původně odeslal Gargamel
A ESD pomaly JE, zejmena, kdyz si clovek uvedomi, co vsechno to dela softwarove. Dnes uz se to tak nepozna, ale kdysi jsem v jakesi parbe (Q2?) velmi vyrazne poznal zapnuty ESD.
Ja to resim tak, ze zvuky v SIMu mam vypnute (to "O ou" mne toci od souseda). Misto toho mam zaply OSD plugin nastaveny pouze na zobrazovani novych zprav. Mne uz se tech veci na obrazovku na OSD zobrazuje vic (skladby z XMMS, zmeny hlasitosti apod. dalkovym ovladanim....), tak to celkem zapadne.Původně odeslal KtK
Sum zkus vyresit pouzitim OSS ovladacu.
SOLVED
Jak uz tady driv nekdo psal, ten link ve FAQ je prd platnej, protoze alsa-project.org je uz hezky cas dead. Takze jsem trochu googlil a kombinoval. V SIMu jsem pro prehravani zvuku pouzil "aplay" misto arts nebo play, a v nastaveni alsa pluginy v xmms jsem dal audio device "hw:0,1". (Ensonic AudiopPCI: ES1371 DAC1)
a kupodivu se to jak prehrava pres sebe, tak to prestalo lupat.
Jo to jsem zapomnel napsat ze jsem samozrejme myslel kdyz to zvukovka neumi (treba takova dvouvystupova SB 128PCI).Původně odeslal tosuja
Jako pomalejsi samozrejme je, kdyz dela SW mixing, ale kdyz nic jineho neni...
S tim okazem ve FAQ je to spatne, tehdy to jeste jelo kdyz jsem to pridaval. Bude se to muset najit nekde jinde protoze by se to urcite hodilo...
no hlavne tezko jinde shanet dokumentaci k alse.Původně odeslal Gargamel
tezko rict, co s tim je. pingnout to de (je to alsa.jcu.cz) ale to je tak vsecko![]()
Nehledej alsa-project.org, ale www.alsa-project.org. Je to bezna praxe u .org domen (a vubec vsech), ze bez www nejedou (nevim proc, zrejme chybejici DNS zaznam, nebo neco takoveho).Původně odeslal KtK
Hmm, to snazeni s audio-device apod. by se dalo zkusit. To lupani mi branilo na ALSA prejit....
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)