Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: MDK10.0 a zvuk na Omnibook 4150

Standardní MDK10.0 a zvuk na Omnibook 4150

Ahoj, pomůžete mi někdo? Naistaloval jsem si Mandrakelinux 10.0 Comm na Omnibook 4150 s multimedialnim cipem Neomagic 256 a nedari se mi zprovoznit zvuk. Podle navodu na
    http://www.linuxdevcenter.com/pub/a/...nuxlaptop.html
    jsem editoval modules.conf a uz se mi to jednou pri drivejsi instalaci povedlo. Jenze ted to nezvuci a nemuzu prijit na to, proc. Stale to vypisuje no such device. v konferenci na mandrake.cz mi poradili, ze s jadrem 2.6 musim editovat modprobe.conf (nebo preload?), ale taky to nepomohlo. Je tu nekdo se stejnym notebookem, kdo to zprovoznil?
    Diky
    Honza

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

Pokud máš kernel 2.6 tak modules.xxx zapomeň ty jsou jen pro kernel 2.4, pro 2.6 jsou modprobe.xxx. Tak pokud vytváříš aliasy, tak je napiš do modporbe.conf a pro zavádění jednotlivých modulů použij modprobe.preload(se syntaxí jenom názvem modulu -- tedy náčítání modulů bez závislostí)...

Teď jsem tejden řešil podobný problém s TV kartou a pokud jsem se snažil v MDK10 načíst modul přes modprobe.conf, tak nic nedělal.

Takže postupuj dle tvého návodu, ale pokud chceš načíst modul bez závislosti s jiným použij modprobe.preload, protože v modprobe.conf to prostě nejde(alespoň mě se to nepodařilo zprovoznit)

Jinak by nebylo od věci napsat, kde to vázne(zkontrolovat jestli všechny potřebné moduly jsou načteny a pokud ano, tak spíš hledat chybu v nastavení)
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Takze spravne reseni vypada takto: modprobe.conf-
    alias sound-slot-0 ad1848
    options sound dmabuf=1
    alias synth0 opl3
    options opl3 io=0x388
    options ad1848 io=0x530 irq=5 dma=1 dma2=0 (podle biosu)
    a do modprobe.preload-
    ad1848
    Ted uz to jede, takze diky za pomoc.
    Honza

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání