Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: DREMEL... nebo něco podobnýho

Standardní DREMEL... nebo něco podobnýho

Jak jsem se na fóru dočetl tak dremel je perfektní pro casemoding, ale ta cena je dost přehnaná. Sice je asi dost kvalitní, ale za ty prachy ... no nevim nevim
    A tak jsem si našel něco podobnýho http://www.eva.cz/show.php?itemid=12640 jenomže o dost levněší a chtěl bych znát váš názor. Nebo jestli víte o něčem podobným tak dejte vědět. Případně pokud by jste měl někdo náhodou na prodej ten dremel nebo něco podobnýho tak za kolik

Standardní Re: DREMEL... nebo něco podobnýho

Citace Původně odeslal dravgunov
    Jak jsem se na fóru dočetl tak dremel je perfektní pro casemoding, ale ta cena je dost přehnaná. Sice je asi dost kvalitní, ale za ty prachy ... no nevim nevim
    A tak jsem si našel něco podobnýho http://www.eva.cz/show.php?itemid=12640 jenomže o dost levněší a chtěl bych znát váš názor. Nebo jestli víte o něčem podobným tak dejte vědět. Případně pokud by jste měl někdo náhodou na prodej ten dremel nebo něco podobnýho tak za kolik
    No resilo se to tady:

http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=55938

Lepsi je asi koupit levnou vrtacku, s timhle se sice dobre zachazi a ale na rezani bocnice je to celkem slaby a sklicidlo je malo univerzalni (ma malej rozsah).
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Standardní

to je pravda, bratrovi dremel chytne max 3,3mm to je naprosto na prd.. používá to spíše v modelařině, kde jde právě o tu presnost (dobře se sti zachází) a jemnost. navíc vrtačka ti netočí 30k, takže výborné frézování atd
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

Tady je jeden problém...každej prostě považuje za perfektní nástroj Dremel, ale co je Dremel? Dremel je jen značka jako např. Narex, a to co tady každej považuje za originál Dremel je normální přímá bruska, kterou vyrábí mnoho a mnoho firem za dost nižší cenu...

To je celý, já mám nějakou neznačkovou přímou brusku za 400,- a je super, a co se týče vrtačky na místo ní, to je blbost...vrtačka je moc velká a těžká, s ní se nedá tak dobře pracovat, ale je pravda, že se bez ní člověk taky neobejde...nevýhodou přímý brusky je prostě malý sklíčidlo...

Standardní

Citace Původně odeslal Stoobi
    Tady je jeden problém...každej prostě považuje za perfektní nástroj Dremel, ale co je Dremel? Dremel je jen značka jako např. Narex, a to co tady každej považuje za originál Dremel je normální přímá bruska, kterou vyrábí mnoho a mnoho firem za dost nižší cenu...

To je celý, já mám nějakou neznačkovou přímou brusku za 400,- a je super, a co se týče vrtačky na místo ní, to je blbost...vrtačka je moc velká a těžká, s ní se nedá tak dobře pracovat, ale je pravda, že se bez ní člověk taky neobejde...nevýhodou přímý brusky je prostě malý sklíčidlo...
    Každý nástroj má svůj účel. Malé sklíčidlo není nevýhoda, je to prostě tak udělané,aby celý nástroj splnil svůj účel (modelařina, jemné práce). Podle mě to bohatě dostačuje, na větší práci si vem normální vrtačku.
    můj nový web : www.ertyh2o.net Athlon XP 2500+@2300MHz (200*11,5) Barton AQZEA 0331 UPMW, SOLTEK 75FRN2-RL, DDR 512MB/333Mhz, Gainward GeForce 4Ti4200 (300@600), 4x HDD Seagate Bar7200.7 8MB cache 120GB, Hercules Fortissimo III, CDRW Teac 52*32*52, Hyundai ImageQuest F790D Flat,(vodní chlazení:CPU,Chipset,GPU,4xHdd)

Standardní

Citace Původně odeslal eRTY

Každý nástroj má svůj účel. Malé sklíčidlo není nevýhoda, je to prostě tak udělané,aby celý nástroj splnil svůj účel (modelařina, jemné práce). Podle mě to bohatě dostačuje, na větší práci si vem normální vrtačku.
    Jasny jasny, ale u tech primejch brusek ma sklicidlo extra malej rozsah
    coz je rozhodne na skodu. Druhej problem totiz je, ze treba u my levny primy brusky z Baumaxxu je minimalni rozmer sklicidla vetsi nez u Dremelu, takze origos prislusenstvi nejde bez dalsich uprav uchytit, na to pozor.

Dalsi rozdil mezi znackovym Dremelem a temahle levnejma primejma bruskama je asi kvalita loziska a ulozeni.

Pracoval sem s tim asi celkem 2 hodiny a celkem sem tlacil a osa se mirna vybocila, nastesti to nehazi, hnulo se to i s motorkem.

U vrtacky to taky muze byt problem protoze tam je lozisko delany na tlak v podelny ose a bocni zatez mu muze delat problemy, ale na pouziti v casemoddingu to urcite staci.

Na jemnejsi praci je kazdopadne ta bruska super, ale vrtacku nenahradi. Vrtacka ale tu brusku slusne nahradi.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Standardní

Citace Původně odeslal eRTY

No jasně, s tím plně souhlasím, tak jsem to taky myslel...prostě mě přímá bruska stačí...a když tam potřebuju dát něco většího, tak si vezmu vrtačku, většinou když je úpotřeba něco většího, tak ta neohrabanost vrtačky nevadí...ale bez tý brusky si teď práci nedokážu představit...před chvíli jsem s tím dělal díru do vypalovačky a zabrušoval plexi a je to prostě nádhera...

Standardní

a co říkáte na tu EXTOL co jsem na ni hodil odkaz, je dostačující nebo víte o něčem lepším (levnějším)

Standardní

Citace Původně odeslal dravgunov
    a co říkáte na tu EXTOL co jsem na ni hodil odkaz, je dostačující nebo víte o něčem lepším (levnějším)
    Já mám něco podobnýho, taky za 400,-Kč a myslím, že je dostačující...dělám s ní pořád už asi dva týdny, každej den aspoň trochu, hlavně tenhle víkend dostala dost zabrat a pořád pohoda, je to nádherná práce...nemůžu si stěžovat a neumím si to bez ní teď už představit, takže můžu jen vřele doporučit...

Member
    Věk
    38
    Vliv
    259

Standardní

No já vám do toho nechci kecat páč teprve sem ve stádiu dokončování svýho prvního MODU, ale já jsem si na celou úpravu vystačil s přímočarou pilkou a vrtačkou několika nástavci do ní (brousek, taková malá frézka a ETC...) a šmirglpapírem....

Pilka byla půjčená Black dekker a byla super a vrtačka je nějakej No name z OBI za 500 a pár lepších vrátů taky od Black dekker...

Myslím že je blbost si všechno nářadí půčovat když se v podstaě všechno dá půčit za cennu mnohonásobně nižší....

Standardní Quest

Mno ja si taky jednou koupil levnou primocarou brusku v akci (Quest), upnul sem do toho jeden nastroj delal sem s nim tak 30 min a uz ho nevytahnul pac se ochodilo zajisteni hridelky proti otaceni. Kdyz sem ji pak vracel podle reakce prodavacek se mi zdalo ze se vratila kompletni dodavka, takze asi tak.
    Ted mam Dremel, a naprosta spokojenost, uz sem s nim par der vyrezal.
    **Athlon XP1800+ @XP2000+ ** Abit KR-7A Raid ** 384 MB DDR ** Sapphire R9000 Pro 128MB ** WDC 80GB ** Teac W58 8/8/32 ** SB Live ! 1024 ** Aopen HX08 ** 17\" LG 795 FT+ **

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání