Tak to bych nerekl, pokud si smichal barvy, neni asi cesty zpet, nejsou to klasicky nadrzky kde je jen inkoust, je tam samozrejme nejakej materialna podobnej necemu jako molitan (nasakavej) a tim padem z toho tu barvu nemas sanci dostat, vzdycky uz to nebude jako driv (taky se mi kdysi povedlo na HP 970CXi smichat zlutou a cervenouPůvodně odeslal PhoB
![]()
![]()
)
Pokud bys to nejak hardcore zkousel opravit, tak asi jen brutalne otevrit kartridge, vyjmout tu "houbu" (pokud to vubec jde), houbu kvalitne proplachnout vodou, vyplachnout kartridz, pak se pomodlit a slepit to zpatky, samozrejme dofouknou to spravnou barvou a odsat trochu inku pres trysky....
Ale nevim jestli neplacam, znam kartridze c6578 meho HP, ta tvoje bude asi podstatne mensi a asi i jinak vyrobena...
cela operace je myslim vetsi hardcore, nez holt sahnout do penezenky a koupit novej "batoh" barvy, po internetu a Annonci urcite sezenes za cca. 75 - 50% ceny...
PS: a chytraci z HP sice maji na kazde kartridzi hlavu ale
a) jejich hlavy na rozdil a bohuzel treba od Canonu za mesic necinnosti tiskarny nevyschne a i po 2, 3 plneni refilem je docela OK, pokud na tom netisknu jenom fotky v superkvalite...
b) pokud zaschne, tak se na 80% da refilem a podtlakovym profouknutim barvou zase zprovoznit, zatimco zaschla hlava Canonky je skoro 100% na vyhoz...
c) cena kartridze HP s hlavou a Canonu bez hlavy (pokud se bavime o modelech s jednokontejnorovym zasobnikem barvy a podobnym typum) je podobna, samostana hlava do me S400 z prace stoji asi 1200,- a uz mi 1 zaschla=vyhoz, co je mi pak platny, ze ma deleny inkousty za 250,- jeden, kdyz jsem zase musel kupovat novou hlavu za takovejhle ranec...![]()