O TIFF ti nic nereknu, o tom vim jenom, ze ma mit udajne 100%ni kvalitu a je asi stejne obrovskej jako BMP, ale nevim, v cem se od nej lisi.

JPG na bezny fotky mam vypozorovany, ze od 80% uz kvalita pozorovatelne neroste, za to razantne narusta velikost souboru (ale i pri 100% je o hodne mensi nez BMP). JPG se nehodi na velky homogenni plochy (co se tak nejspis nakresli v Paintu), tam je lepsi GIF, jinak do toho JPG zanese difuzne rozlozeny nuance odstinu, takze se to pak tezko po dekomprimaci zpracovava Paintem (nedaj se napr. polejt barvou z kyble), nehlede na to, ze i komprimacni faktor je v tomhle pripade dost spatnej. Jeste nejlip to dopadne, kdyz se udela JPG na 100%, bezeztratovy to ale ani tady vetsinou neni a navic se ten soubor smrskne jeste o hodne min; je to vhodny jen kdyz jsou obrazky, kde jsou casti vhodne na JPG a casti na GIF - pak se musi vyzkouset, co jde nejlip.
Nedavno jsem ale narazil na fotku, ktera mela na sobe neco charakteristickyho, ze bylo zretelne videt, ze ji JPG-komprimace na 80% zhorsi oproti 100% kvalitu, ale uz nevim, co to bylo, myslim, ze byly hodne zasumeny.

Jestli spravne tusim, tak GIF komprimuje zpravidla na max. 256 barev a je tudiz idealni na obrazky, kde jsou prave a jen odstiny z tyhle sady, pak je ta komprimace bezeztratova. Jiny odstiny na plochach simuluje tim, ze ty barvy micha, pri male odchylce nasype roztroucene body jineho odstinu, pricemz takovej IrfanView z tohodle puvodni barvu pri dekomprimaci udelat neumi. Fotky zkomprimuje mnohem min, nez JPG, nekdy je i viditelne zkresli.

Jinak mi IrfanView nabizi ECW, ECW, EMF, FSH, ICO, JP2, JPM, LDF, LWF, PCX, PBM, PGM, PPM, RAW a TGA, o jejichz pouziti jsem ale jeste neslysel ani slovo a nemam tudiz vubec tuseni, k cemu to vsechno ma bejt dobry.

A JPG a GIF obrazky jsem jeste nezazil, aby sly jeste vic zmensit napr. ZIPem.