- mám novej zdroj se 120x120 vrtulí, ze kterýho sem vzádu kuchl mřížku a vrtuli sem prdl na 5V
- na procu to AC (viz. dole) a v idle 51°C a při zátěži max 57°C (HDD kolem 38°C)...a to mám ten AC na CPU na nejnižší otáčky...netvrdím, že to sou rajský teploty, ale myslím, že sou ještě furt ok a podle rozdílu teplot mezi zátěží a klidem bych řekl, že to ve skříni proudí dobře
jenže ten AC je pěkná kur*a, mám ho cca půl roku a už jsou slyšet ložiska...ale vzhledem k tomu, že ten pasiv není žádná špička, říkám si, dát na to nějakej pořádnej pasiv, tak to musí jet bez vrtule...chci to mít co nejtišší a teď už slyším jen ten AC (a Maxtora - chci Samsunga) a Reserator mi přijde už moc extrém...
a tak se ptám, máte někdo nějaký zkušenosti s chlazením CPU jen pasivem/případně ofukovaným nasměrovaným proudem vzduchu zvenku case?
nevyrábí nějakej šikula nějakej takovej pasiv?....ptám se rači dřív, než začnu cpát nehorázny prachy do kapsy Zalmanovi
díky předem za rady a tipy

Odpověď s citací
Samozrejme pokud budes mit aspon maly pruvan treba od zdroje dokaze to fakt divy! Ovsem nejlepsi reseni mi prijde nejaky tichy fan na 5V nebo nejlepsi zkusenosti mam s Artic Cooling Fan Pro TC kterym ofukujes pasiv ... musi byt ovsem trosku dal od pasivu protoze pri 50 stupnich (tusim) jede na plne otacky... ale na nejtizsi otacky ho neuslysis to ti garantuju !!