Takze zhrniem moje problemy, ale nie len moje, ale aj bratove, pretoze ten mal tie iste problemy (aj ked nie mozno vsetky tie co ja) a ma podobnu zostavu.
Takze moj komp v popise, bratov taky isty, ale nf7-s, 2400mhz, R9700pro. Ja mam omegy, on ma orig. catalyst.
Raz z nicoho nic po case zacalo vsetko sekat - aj cs, co som bol dost prekvapeny. Pustil brat 3dmark03 a skore z 5500 ->2900. Tu na fore som si nasiel par threadov o tom ze to sa proste stava a treba reinstall win. OK pomohlo to, ale zase ma nebavi reinstallovavat stale windows, zabera to dost casu. Samozrejme ze som skusal take veci ako vypnut v biose fastwites, agp 8x, appreture size a pod., nepomohlo.
Sekanie 3dmark03: ide to takto - uplne plynule, 40fps a potom zrazu sek, 3fps a potom zase 40fps a zase sek... skore (u mna) 4200. Opat som pouzil forum a som sa docital ze treba stiahnut v troubleshootingu hw akceleraciu o 1. OK problem sa vyriesil. Takyto isty problem (a aj take iste riesenie) som riesil na sapphire radeon 9600 a radeone 9000. V poslednom pripade vsak sekala hra, po znizeni hw akceleracie sekanie prestalo, znizol vsak hw kurzor...
Samozrejma, stracam hw akceleraciu priesvitnych okien.
Rad by som vedel nejake ine riesenie tohto problemu, hodilo by sa urobit tu nejake faq...
Dalsia vec: od neviem ktorej verzie driveru sa mi stava ze po par alt+tab z cs do win a naspat sa zasekne pc. Ak mam zapnute gpu recover, zobrazi sa hlaska, niekedy ani nie, len corrupted obraz (cierna obrazovka, cez nu fialove ciarky, cervene bodky a pod, ale toto robilo iba s jednou verziou drivera, ine verzie rovno resetnu komp). Ak nezapnem gpu recover, tak sa to rovno sekne. Po resete hodi winXP hlasku ze hardware ATI radeon 9500 sposobil zaseknutie systemu ze si mam overit funkcnost a je tam moznost poslat report do ati... samozrejma asi 6x som ho uz poslal.
Toto vobec neviem ako opravit. Niekedy to robi, niekedy nie. Ak dam inu verziu driverov, ta ma zase nejaku inu chybu.
Momentalne sa mi stalo asi to co sa obcas stane, ze sa nejak pokazi driver a vsetko ide velmi pomaly: oplenGL, d3d tiez. Predtym sa to stavalo tak, ze ked sa pokazil opengl, aspon d3d isiel dobre.
Momentalne mi ide cs max 40fps a inac totalne seka. Nie je rozdiel medzi d3d a openGL.
A najma nemienim koli tomu reinstalovat win. Bol by som rad, keby mi niekto poradil riesit tento problem. Teraz velmi nemam cas znova skusat fastwrites (momentalne mam najnovsie omegy, agp4x a fw off) atd. (mam teraz kt133a, 124mhz fsb -> nizsia freq. agp, bohuzial na 133 mhz ani na 100 to nepojde, 100 nemozem vybrat, 133 resetuje komp, ta doska co mam teraz pozicanu je pokazena (epox sa mi pokazil, je v reklamacii))
K tym driverom: tato vec - sekanie v 3dmarku je uz dlhsie znama, co som zistil z datumov threadov v ktorych sa to pisalo. Doteraz nie je opravena.
Povodne som sa rozhodoval medzi tymto radeonom a fx5900... lutujem teraz, pretoze ten rad. som si kupil iba koli nizsej cene, a to som ratal s vratenim dph, ktore este stale nemam.... (a ani tak skoro mat nebudem lebo citujem "ucetni je na dovolene")
To ze budem adresovat ati ze nejaky program nejde s ich driverom... to snad uz davno vedia, ale napisem im. Zatial som vsak nepozoroval ziadnu instability, vzhladom na to ze to mam aj tak uplne dosahane, este som nic nehral a nic nie je hratelne lebo to mam takto dosahane.
Ad. obraz: tu na fore ati je niekolko fanatikov (tusim likedy, uz tu bol jeden thread ati vs nvidia radenie pri kupe kde nakoniec vyslo najavo ze ten rozdiel nie je az taky ako to popisoval spominany autor), ktori tvrdia ze ati ma lepsi dac prevodnik a tym padom vzdy lepsi obraz.
Tuto kartu co mam mozno ma o 5% -10% lepsi obraz ako gf2, kazdopadne som nepozoroval ziadne radikalne rozdiely ako tu par ludi popisuje.
Moja zostava je trocha divna, doska ma dva nafuknute kondenzatory, z toho jeden je prasknuty a druhy vytiekol (ako ked vytecu baterky), preto musim mat 124fsb a 1,3v na cpu aby to slo.
Tak, dufam ze mi niekto rozumny poradi co mam robit aby som uz nemal dalsie problemy, pretoze skratka nech mam akukolver verziu driverov, tak stale sa vyskytne nejaky problem. Najcastejsie sa vsak stane ze sa najprv. kazi openGL v cs a potom aj d3d. To ci opengl blbne aj inde neoverujem, ale ked zblbne d3d tak to blbne vsade.
Ked to vsak porovnam s nvidiou, kde som vybral gf2 von a dal tam fx5200 hodil novy driver a vsetko islo ok, tak ked som naposledy vyberal gf2, tak radeon s novym driverom nesiel v poriadku...
Prave som dokoncil directdraw test v dxdiagu, cez okno so sustednymi stvrocami mi preblikovali smajliky z fora.
EDIT: tak som si pobrowsil ati forum a pozeram ze tu nie som sam kto ma s radeonom a CS problemy, obdobne je tu thread o vietcongu... (na fx5200 isiel ok)
EDIT2: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...er=asc&start=0 - toto je thread kde sa rozobera kvalita obrazu
A potom tam bol este jeden o tom, ze ci ati alebo nvidia ma lepsi tvout, kde bolo tvrdene ze ati ma lepsi... ale niekde na pctuningu alebo svethardware bolo prave porovnanie... a tam sa im zdala nvidia trocha lepsia.
EDIT3: tu sa rozobera tvout: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=51567
...svethw momentalne nejak nejde aby som nasiel ten clanok