Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: win a particie

Standardní win a particie

Zdravim,
    mam taky maly problem, mam disk1 MAXTOR 160GB ako primary master a disk2 WD 60GB ako secondary master. Disk1 MAXTOR som rozdelil na 2 particie a disk2 WD na 3 particie. NA disk1 MAXTOR na prvej particii mam WIN XP, vsetko funguje ako ma, ibaze pokial nieco stahujem z webu ci uz FTP alebo dc++ niekedy sa mi stane(asi 8/10) ze mi zrmzne comp a to tak ze pomoze iba tvrdy reset. Po resetnuti a scandisku mi nabehnu WIN, ale ked pozriem na particiu kde som ukladal data pri stahovani WIN sa tvari, ze particia je nanaformatovana a nepozna jej format. Pokial som skusil nejake softy na particie typu ACRONIS partitions expert alebo PQ magic, tie vidia tu particiu ako nepoznanu, resp. napisu ze je formatu RAW, netusim ako sa moze po zmrznuti WIN a resetu particia zmenit z FAT32 alebo NTFS na nejaky"RAW" a zrazu je nedostupna a nepouzitelna. Co je horsie su tie data na particii, pouzil som rozne softy na zachranu dat z tej particie typu BADCOPY alebo DATA RECOVERY ale bud particiu vidia ako NON-FORMATED alebo BAD TYPE alebo RAW a data nevedia nacitat. som z toho dost zufaly. Viete mi niekdo poradit ako tomu zabranit a co to moze sposobovat, pripadne nejaky very good soft na data recovery z pre mna nepoznaneho typu "RAW"??

diki moc

svito

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

takze

a) doporucuju si udelat cisto v systemu ( sekce operacni systemy > spyware ) a odvirovat a zapatchovat

b) doporucuji se podivat na to tlacitko vpravo nahore a vyhledat "get data back ntfs" a "raw" v teto sekci

c) a dle vyse zminenych rad se zaridit a pak teprv postovat problemy
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní dik

Misha dik, pozrel som si ostatne pribuzne temy a po stiahnuti r-studia som data dostal naspat, ale jedine co som vazne nikde nenasiel v celom tomto fore ani zmienkuje to, PRECO sa particia zmeni sama z NTFS alebo FAT na RAW??. Co to vlastne sposobuje, ale v kazdom pripade dakujem, aspon data mam nas5, teraz len cakat kedy to spravi zase ...

btw spyware nemam ziaden a antivir nainstalovany..update..viry ziadne..

dik

Member
    Vliv
    277

Standardní

moze to byt chybny disk, kabel alebo aj radic na doske.. kamaratovi to robilo to iste.. zozen si zo stranky vyrobcu disku diagnosticky soft a prebehni si to
    AMD Barton 2500+ | Spire Skive Stream II | Epox 8KRAI | 2 * 256 PQI 400 cl 2 | Leadtek A350XT | Hitachi 80 GB PATA | AVANCE B030 | Chill Innovation 400 W | Eizo FlexScan F520 | MS Wireles Desktop EE

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

nevim jestli si cetl vsechna temata, ale je tu docela obsahle tema na tema "system souboru RAW" ( tak nejak se to jmenuje ). ovsem necetl jsem to, takze neporadim vic. ale tak jako tak sem rad, ze jsi o sva data neprisel.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání