Citace Původně odeslal tosuja
Citace Původně odeslal Wohmatak
nelogicky prikaz? myslis ze zmenou textaku se neco zmeni v MBR?
u LILA udelas to stejny jako u GRUBu, muzes (aspon pro jeden boot) menit konfiguraci jak je libo
a z LILA muzes bootovat okna taky... kdyz se ti podela linuxova partition tak to LILO vubec nezajima, vetsinou byva v MBR...
tak tady netrep takovy haluze
Tohle jsi napsal ty.

Citace Původně odeslal tosuja
Toz, jak je libo. Mne tak nejak vadilo, ze LILO nic neumi. Musis po zmene konfigurace spoustet jakysi podivny nelogicky prikaz , kdyz se ti pri startu neco rozdrbe, nic moc s tim neudelas (u grubu muzes kompletne editovat startovaci zaznam) apod.
LILO ma oproti grubu jedinou vyhodu - kdyz se ti podela linuxova partition, nabootujes aspon wokna. Grub v takovem pripade ani nenastartuje. Tohle se ovsem resi obvykle tim, ze mas samostatnou malou partition pro /boot. Duvody pro jeji existenci jsou starsi, nez Grub.
Tohle jsem predtim napsal ja. Kdyz si to prectes poradne, pochopis, ze haluze netrepu. A je mi lito, ze ti nedosel ten smajlik. Kdyz si prectes, co pisu o podelani se linuxove partition a startu woken, zjistis, ze rikam totez, co ty.
no s tema windozema uznavam, ale ohledne toho zmeneni startovaciho zaznamu to je konina...