Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: EIZO L767, L557 - teorie a praxe

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní EIZO L767, L557 - teorie a praxe

Velmi mne zajímají všechny vaše zkušenosti s těmito, ale i ostatními LCD monitory fy. EIZO - kombinace s různými gr.kartami atd. Všem díky.

Standardní

Že by nikdo ?

Standardní něco k L767

O L557 se tu už několikrát psalo, pár postřehů je i na fóru www.grafika.cz. Mám L767, přecházel jem na něj ze Sony G-420 což je zatraceně dobrá devatenáctka. Nebyl jsem z toho obrazu elcédéčka zase tak mimo jako někteří tady na fóru, přijde mi že nadšení nového majitele LCD panelu je nepřímo úměrné kvalitě CRT se kterým pracoval předtím.
    Záleží na tom co s tím Eizem chceš dělat - na běžnou práci, editaci fotek (asi ne na profi úrovni) nebo filmy je OK, čistý ostrý obraz, velký úhly, nemám žádný vadný bod. Odezva nevypadá na papíře špatně ale v reálu to bude horší - při skrolování textu nebo posunování oken po ploše to prostě maže. U her je to to samé. U některých to vadí jen minimálně (Call of Duty) u jiných zase víc (Vietcong - stromy, skály). Ne že by se to nedalo hrát ale nějakej pařan by to asi neakceptoval.
    Dělal jsem si zálusk na tu dvacítku s 1600 na 1200, odezvu má mít papírově ještě nižší než L767, ale na tomshardware ve hrách naprosto propadla.
    Athlon X2 4400+ 2200@2700 (245x11, 1.49V), XP120+Nexus 120, DFI nF4 SLI-DR (bios 702-2), Mushkin Redline XP4000 2x 512MB, Asus 7800GTX 256MB, WD Raptor 740GD + Sunbeamtech HDD Silencer + Papst 8412NGL, Seagate ST380817AS 80GB, Creative Audigy 2, Plextor PX-712A, Chieftec, Tagan TG480-U01, 3x Arctic Cooling Pro2L, Eizo L797-K, Creative Inspire 5300, Logitech Internet Navigator, MX518.

Standardní

Ted jsem k videni 2 dny L767-K

monitor jak krava, po naladeni hlavne barev, puvodne prehnaneho jasu, a teplot barev docela super obraz, nejlepsi LCD co jsem kdy videl,
    a pozorovaci uhly jsou neskutecne
    a to jsem jen pres ATI Rage128 analog

rychlost odezvy velmi slusna, ale na hry by mazal, posuv oken s texty a scrolling vcelku ano

velmi dobra cerna,
    ale na nektere veci radeji CRT

jinak hodne super monitor, ale za ty prachy smisene pocity

Standardní

2 Helium:

Mluvíš mi z duše - měl jsem možnost ji také vyzkoušet a to na matroxu G550 - sice žádná rychlá akce, ale např. scrolling naprosto v pohodě. Co je ale divný, po připojení na Hercula 9500 mi scroling mazal - co je to za fór ? V obou případech připojeno na DVI. Nemáte s tím někdo zkušenosti ??

Standardní

viděl jsem všechny EIZA na Invexu vedle sebe, a to co jsem viděl u řady CG to mě teda vyvedlo z míry

jsou to opravdu krásný panely a ještě hezčí barvičky a kontrast prostě všechno.
    jinak 15" je malá

tedka jsem si uvědomil že ty typy co máš v nadpisu tak to jsou prim edge, a ty teda nic moc! měli je tam na Drivera (hru-asi dvojka nevim neznam) a mázlý to bylo solidně
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

Citace Původně odeslal Commander
    viděl jsem všechny EIZA na Invexu vedle sebe, a to co jsem viděl u řady CG to mě teda vyvedlo z míry

jinak 15" je malá

tedka jsem si uvědomil že ty typy co máš v nadpisu tak to jsou prim edge, a ty teda nic moc! měli je tam na Drivera (hru-asi dvojka nevim neznam) a mázlý to bylo solidně
    nene jsou to multi edge

do primedge spada l550

ze to bylo mazly to je jasny jsou to pva panely od samsungu ale jinak nemaji chybu
    AMD Athlon XP 1700+ @ 2000+ (1466/1665) , Tt Volcano 7+ , Sunon 80mm/3000 5-12V (4x), Soltek SL-75DRV4, Kingmax 256 MB DDR300, Creative SB Live 5.1, Seagate Barracuda II 15.3 GB ATA 66, Western Digital Caviar 1.6 GB, Hercules Radeon 8500LE 275/275, Teac 32x, Aopen H600A

Standardní

Citace Původně odeslal Nicx
    Citace Původně odeslal Commander

jinak 15" je malá

nene jsou to multi edge

do primedge spada l550

ze to bylo mazly to je jasny jsou to pva panely od samsungu ale jinak nemaji chybu
    odkud mas informaci ze PVA v MultiEdge je od Samsungu
    a
    v L550 ze je Hitachi
    ?

Standardní

kdyz jsem byl v eizo shopu tak me to tam rekli a dokonce me ukazali krabici s panelama od samsungu -

v pripade uznane reklamace tam totiz pripadne vkladaji rovnou novy panel do toho monitoru ktery prineses (557,776)

to s tim panelem v 550 si ale jeste nebyli na 100% jisty protoze to byla cerstva novinka ale pry nejspis to hitachi

jinak pokud chcete eizo koupit rozhodne se vyplati do eizo shopu skocit nabidnou i lupu na vadny pixeli
    AMD Athlon XP 1700+ @ 2000+ (1466/1665) , Tt Volcano 7+ , Sunon 80mm/3000 5-12V (4x), Soltek SL-75DRV4, Kingmax 256 MB DDR300, Creative SB Live 5.1, Seagate Barracuda II 15.3 GB ATA 66, Western Digital Caviar 1.6 GB, Hercules Radeon 8500LE 275/275, Teac 32x, Aopen H600A

Standardní

Citace Původně odeslal Nicx
    kdyz jsem byl v eizo shopu tak me to tam rekli a dokonce me ukazali krabici s panelama od samsungu -

v pripade uznane reklamace tam totiz pripadne vkladaji rovnou novy panel do toho monitoru ktery prineses (557,776)

to s tim panelem v 550 si ale jeste nebyli na 100% jisty protoze to byla cerstva novinka ale pry nejspis to hitachi

jinak pokud chcete eizo koupit rozhodne se vyplati do eizo shopu skocit nabidnou i lupu na vadny pixeli
    Tak tohle mohu podepsat. Byl jsem tam minulý týden, ale takovou ochotu a přístup jsem už dlouho nezažil - vše co jsem chtěl mi bez problémů předvedli a vysvětlili. Pokud se chystáte na EIZO potom doporučuji předem navštívit eizo shop. Určitě nebudete litovat i když nakupujete jinde.

Standardní

Už jsem to taky někde psal - EIZO podpora je nejlepší, s jakou jsem se kdy u čehokoliv setkal - a to mluvím prosím o ČR!
    Asus COMMANDO bios 803, Core DUO 6400 (3,5GHz, 440 FSB), Gainward 8800GTX, 2x Raptor 150 (RAID 0) + 400GB Seagate, 2GB DDRII Kingston 677, SATA Barča 400GB, EIZO 1931

Standardní

Eizo je bez konkurence
    L557 je pomalejší na hry, maže se a pak z toho bolí hlava ale obraz je absolutně dokonalý barvy tak jak mají být.
    Můžu to srovnat s ViewSonicem VP171b. Ten je dostatečně rychlý i pro hry ale barvy nejsou tak věrné. Modrá se mi zdá nějaká ujetá. Ladil jsem to i na výstupu graf. karty ale nikdy to nemá kvalitu EIZA. Oba používám na Hercules 8500LE a Hercules 9800SE.

Jedině EIZO

Standardní

Citace Původně odeslal Dušan Šmíd
    Eizo je bez konkurence
    L557 je pomalejší na hry, maže se a pak z toho bolí hlava ale obraz je absolutně dokonalý barvy tak jak mají být.
    Můžu to srovnat s ViewSonicem VP171b. Ten je dostatečně rychlý i pro hry ale barvy nejsou tak věrné. Modrá se mi zdá nějaká ujetá. Ladil jsem to i na výstupu graf. karty ale nikdy to nemá kvalitu EIZA. Oba používám na Hercules 8500LE a Hercules 9800SE.

Jedině EIZO
    Lehce poopravim,
    EIZO je super na praci, osobne muzu potvrdit,
    odezva na hry neni, bohuzel i na filmech (akcnejsich) trochu maze.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání