Stránka 5 z 6 PrvníPrvní 123456 PosledníPoslední
Výsledky 101 až 125 z 142

Téma: ICQ rozhovor s CC , -teď řešíme Alzasoft a monitor

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal Radim Štěpanec
    Citace Původně odeslal Ogre
    mimoto rekl. lhuta se zacina pocitat od uplatneni reklamace (tzn, treba telefonicky) az po vyrizeni reklamace... a ne od te doby, kdy prijde vyrobek prodejci... (tohle je z www.spotrebitel.cz, radi tam pravnik, takze z my hlavy to neni)...
    Ja ten článek četl, uplatnění reklamace znamená převzetí prodejcem.

Jinak je zajímavé, že pokud si objednáte na IČ, tak se na Vás nevztahuje 14 dní lhůty na vrácení zboží, pozor na to
    at1, to asi ne, budu reklamovat třeba obývací stěnu. No tak prostě zavolám prodejci, že to tímto ji reklamuju a ať se stará. Už vidím jak to nějaká důchodkyně nese na zádech do krámu...

at2, no je to tak
    IBM ThinkPad T40

Standardní

Citace Původně odeslal Ištván
    Citace Původně odeslal Radim Štěpanec
    mimoto rekl. lhuta se zacina pocitat od uplatneni reklamace (tzn, treba telefonicky) az po vyrizeni reklamace... a ne od te doby, kdy prijde vyrobek prodejci... (tohle je z www.spotrebitel.cz, radi tam pravnik, takze z my hlavy to neni)...
    Ja ten článek četl, uplatnění reklamace znamená převzetí prodejcem.

Jinak je zajímavé, že pokud si objednáte na IČ, tak se na Vás nevztahuje 14 dní lhůty na vrácení zboží, pozor na to
    at1, to asi ne, budu reklamovat třeba obývací stěnu. No tak prostě zavolám prodejci, že to tímto ji reklamuju a ať se stará. Už vidím jak to nějaká důchodkyně nese na zádech do krámu...

at2, no je to tak
    at1 - dodat k prodejci je tvuj ukol, ne jeho.
    at2 - to by mohl byt pro nektere problem
    ASUS P5Q-SE, CD 5200@3,3Ghz 1,28V, 4GB DDR2, 1x Samsung F1 1TB, 2x640GB WDC AAKS, ASUS HD4850 1GB, Corsair HX520

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

reklamuje se zasadne v sidle prodejce, neni-li dohodnuto jinak. tezko budu chtit po prodejci, aby si prijel pro pokaznej digital, kdyz jsem na dovoleny na bali :P
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Nejlepsi rada je skutecne resit reklamaci primo v prodejne.Co se tyce CC tak jezdim jedine tam a vzdy jsem spokojen,poste neverim ahlavne nemam cas cekat sto let nez neco posta nekomu doruci a pak zaseme zpet,takhle tam prijdu prinesu pamet,oni zjisti ze je v cudu,dostanu novou jdu domu.Parada,s tim ze samozrejme je pto nekoho problem z Brna tam treba dojet.Proto uprednostnujte nakupy v miste bydliste.

Standardní

reklamaci muzes uplatnit i telefonicky, treba v 17:00 posledni dne zarucni lhuty, kdyz to uz nebudes moct prodejci dorucit, zavolas... chvi u vas uplatnit reklamaci, ale uz to nestihnu dovizt... prodejce ti to musi vzit...
    v zakone neni jakym zpusobem uplatnuje ale kde... tzn. telefonicky u prodejce... nikde tam neni predanim veci prodejci... a ridim li se co neni zakazano to je povoleno a slovnim psojenim "uplatneni u prodejce nebo u toho kam me odkaze" tak tam nikde neni ani zminka o postupu...
    a jestli jo tak mi to napiste...

cekal byh treba citaci typu: reklamaci uplatnujete predanim vyrobku prodejci... ale to tam proste nevidim...
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Standardní

Dnem uplatnění reklamace je pak den, kdy bylo oznámení o reklamaci doručeno prodávajícímu (§ 45 odst. 1 obč. zák.).
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Coz by IMO melo byt nejako prokazatelny => v pripade takovy krize, ze to delam opravdu posledni den, by asi bylo lepsi poslat telegram, paac od toho muzu mit papir, ze jsem to poslal a ze byl dorucen. Telefon muzou zaprit a i kdyz budu mit na vypise jejich cislo, tezko prokazovat, ze jsem si nepokecal o pocasi. Jedine to nahrat.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Dnem uplatnění reklamace je pak den, kdy bylo oznámení o reklamaci doručeno prodávajícímu (§ 45 odst. 1 obč. zák.).
    tohle si nemyslim.

§45/1 opravdu rika, ze projev vule ucineny vuci nepritomne osobe je vuci ni ucinny okamzikem, kdy dojde do sfery dispozice teto osoby. nicmene systematickym vykladem je toto ustanoveni aplikovatelne na uzavreni smlouvy, tedy dvoustranny pravni ukon. uplatnenni prava na reklamaci je pritom jen jednostrannym pravim ukonem.
    uplatneni reklamace je imho "realne" uplatneni u prodejce v jeho sidle (nebo provozovne), nikoliv telefonicke oznameni. telefonicke oznameni bych bral jen jako vyjadreni umyslu vyuzit prava na reklamaci, nikoliv reklamaci samotnou. timhle "telefonickym" postupem podle me bez jakehokoliv duvodu rozsirujes zarucni dobu, protoze pak nemas stanovenou lhutu, do ktere to musis realne uplatnit, takze bys tu vec klidne treba mohl mit doma jeste rok, nez mu to dopraivis.

kdyz to shrnu: pravo kupujiciho na odstraneni vady, ktere koresponduje povinnosti prodavajiciho vadu odstranit je realizovano v sidle prodavajiciho realnym dorucenim reklamovane veci.

tady me u toho napadlo par otazek, ktere podle me ten "talefonicky" postup vylucuji:

1) v jake lhute po telefonatu je kupujici povinen dorucit vec prodavajicimu k odstraneni vady (stanovena neni, takze libovolne dlouho)

2) jestlize je "telefonicky" postup spravny, jak potom muze prodejce odstranit vadu "radne a vcas", kdyz tu vec nema ve sve dispozici

3) viz predchozi - jestli je "telefonicky" postup spravny, tak je neprimerene zkracena 30denni lhuta na vyrizeni reklamace prodavajicim, nehlede na to, ze fiskusove by to prodavajicimu nemuseli ani realne dorucit behem tech 30 dni

suma sumarum, myslim, ze to neni spravny nazor
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Caute,
    tak teda pak nevim, proc mi tohle poradil pravnik, kterej se zameruje primo na tento obor...
    Takto poradil na pripad, kdy zaruka konci danej den, a me se vyrobek odebere do vecnych lovist hodinu pred zavirackou... takze pak mam prej zavolat prodejci a oznamit, tim padem uplatnim reklamaci...

Mno a ted co jsem nasel v Obc.Z.
    Par.625
    Práva z odpovědnosti za vady se uplatňují u prodávajícího, u kterého věc byla koupena. (tady misto neni urceno, ani zpusob, proste nic, jenom je rceno u koho....)

Je-li však v záručním listě uveden jiný podnikatel určený k opravě, který je v místě prodávajícího nebo v místě pro kupujícího bližším, uplatní kupující právo na opravu u podnikatele určeného k provedení záruční opravy. Podnikatel určený k opravě je povinen opravu provést ve lhůtě dohodnuté při prodeji věci mezi prodávajícím a kupujícím. (mno a tady je urceno misto k oprave, ale ne misto k uplatneni, protoze ja nevim jestli mi to budou opravovat nebo vymenovat a nebo vracet penize...)

Standardní

Par citaci z pravniho webu:
    Reklamaci je možné uplatnit osobně, ale bezesporu tak lze učinit též prostřednictvím pošty či dokonce telefonicky, elektronickou poštou apod. Kupující není povinen dopravit reklamované zboží do provozovny prodávajícího, což je podstatné zvláště v případě prodeje větších věcí, jako je například nábytek, domácí spotřebiče atd. Spotřebitel má nadto podle ustanovení § 509 a § 598 ObčZ právo na úhradu nutných nákladů, které mu vznikly v souvislosti s reklamací.
    Příklad: Náklady, na jejichž úhradu má spotřebitel právo, jsou bezesporu zejména cestovní výlohy, telefonní poplatky a případně i náklady na přepravu reklamovaného zboží k poskytovateli služby.

Podle zákona o ochraně spotřebitele musí být každá reklamace vyřízena (včetně odstranění vady, čímž zákon odstraňuje jakékoli pochybnosti o významu pojmu vyřízení reklamace) bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 30 dnů ode dne uplatnění (tedy převzetí) reklamace, pokud nedošlo mezi poskytovatelem služby a spotřebitelem k dohodě o lhůtě delší.

Rikso, jestli jsi pravnik, tak tady bude vic nazoru, protoze co pravnik to nazor... ja tedy prezentuju teze, jez pochazej z pravnich web a nebo webu ochrany spotrebitele (Mgr. Pelikan), dale je mozno precist jednu knihu Jehlička, Švestka, Sranova: Obcasnky zakonik, 7. vydani... a cist kolem stranky 808.... mam to tady na papire jako poznamku, jestli to najdu u nas v knihovne... kazdopadne je tamp prakticke vysvetleni pojmu a za touto knihou staji komora nasich JUDr's, takze se tomu asi da verit...

Mej se

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Takže můžu věřit tomu, že pošlu do Alzasoftu mejla, nebo raději dop. dopis a čekat co oni na to? A vlastně se mi začne počítat ta reklamační doba odedne doručení toho dopisu?

Už je vidím, jak se mi omluví za závadu a druhej den jsou tu s náhradním monitorem a tendle si odvezou

Mám to tak udělat??
    IBM ThinkPad T40

Vliv
    300

Standardní

Takže můžu věřit tomu, že pošlu do Alzasoftu mejla, nebo raději dop. dopis a čekat co oni na to? A vlastně se mi začne počítat ta reklamační doba odedne doručení toho dopisu?

Už je vidím, jak se mi omluví za závadu a druhej den jsou tu s náhradním monitorem a tendle si odvezou

Mám to tak udělat??
    Zkusit to muzes, docela by me zajimalo, co oni nato. Idelani je to o v pripade naprosto nezpochybnitelnym = totalni nefunkcnost.

[joke] Jen by me zajimalo, kdyz si koupim neco a bydlim na jiznim polu, jak mi tam poslou toho manika, kterej si to odveze a pak to zase priveze a to vsechno do 30ti dnu [/joke]
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec

Mám to tak udělat??
    Zkusit to muzes, docela by me zajimalo, co oni nato. Idelani je to o v pripade naprosto nezpochybnitelnym = totalni nefunkcnost.

[joke] Jen by me zajimalo, kdyz si koupim neco a bydlim na jiznim polu, jak mi tam poslou toho manika, kterej si to odveze a pak to zase priveze a to vsechno do 30ti dnu [/joke]
    Náš OZ platí jen v ČR. Jižní pól je mimo..... Ale i tak, mám to 160 KM, a nechce se mi tam letět autem. Hlavně proto, že ty náklady pokud vím, zatím zaplatily jen ZBmu.
    IBM ThinkPad T40

Standardní

V CR... nemozne...
    Jsem sem kdysi psal o kamosoj co reklamoval mobil v Nemecku, ze si pro nej i prijeli a tech omluv co to doprvazelo, a to to byl clovek z PPL, takze to vubec nemel zapotrebi...

Realizace v CR je ale uplne nesmysl... uz vidim jak vola prodejci at si prijede pro skrin, ze ji sam neunesu a ze dle par. toho a toho... mno uz by zavesil...
    Asi tak

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Jehlicku a Svestku znam, ta kniha se mi vali na stole denne faktem je, ze se u §625 k tomuhle problemu nevyjadrujou (pro jistotu ). zkusim to probrat zitra s kolegama, snad dame neco dohromady

2Istvan: OZ plati klidne v honolulu, kdyz si tam australan s cinanem sjednaji kupni smlouvu podle ceskeho prava

EDIT: to s tou skrini se mi zda prehnany - ale, koneckoncu, naklady na dopraveni te skrine (klidne stehovakam) hradi prodavajici, takze v tomhle smeru bych pokladal ochranu kupujiciho za dostatecnou.

a ad ta reklamace posledn den zaruky: to je proste pech, kterymu se v pravu nevyhnes: treba zjistis, ze ti nekdo zpusobil skodu presne 3 roky po jejim vzniku, ale zjistis az pote, co podatelna soudu zavre. nebo: budes po pronajimateli bytu chtit uhradit naklady, ktery jsi investoval do jeho bytu presne 6 msicu po te investici a on nebude doma. jsou proste pripady, ktere se pravem nedaji dost dobre podchytit a vzdycky u toho jedna strana ostrouha kolecka

Vliv
    300

Standardní

V CR... nemozne...
    Jsem sem kdysi psal o kamosoj co reklamoval mobil v Nemecku, ze si pro nej i prijeli a tech omluv co to doprvazelo, a to to byl clovek z PPL, takze to vubec nemel zapotrebi...

Realizace v CR je ale uplne nesmysl... uz vidim jak vola prodejci at si prijede pro skrin, ze ji sam neunesu a ze dle par. toho a toho... mno uz by zavesil...
    Asi tak
    Protoze za tema kopeckama precijen soudy fungujou rychlejs a firmy si spocitaj, ze je levnejsi udelat pro zakanika vse, nez se s nim soudit.

U nas se proste spolehaj na to, ze se stejne nikdo soudit nebude (pravdepodobnost je minimalni = kdyz te poslu do <>, maximalne budes nadavat).

Standardní

Ja vim, mam za sebou hafo reklamaci a uz hodnekrat mi nabidl prodejce SOUD nebo vymena za jinej kus... mno a kdyz je clovek v situaci: mobil potrebuju nutne, disk potrebuju nutne, monitor potrebuju nutne a nevim kdo by mi ho zrovna v patek vecer pujcil, tak holt jako spravnej nouma pristoupim na danou vec...

Ted schanim v PCE firmu, ktera mi na zapujceni da fakturu, ale to by si prodejce podkopaval nohy sam sobe, protoze dalsi den muze prijit nekdo k nemu a chtit uhradit naklady... proste je to boj, vim na co mam narok a taky predem vim co nedostanu... proste nemam slov...

Mimoto ted v EU to bude jeste slozitejsi, uz vidim jak mi cesky prodejce hradi dopravu v Nemecku... treba se mi na kolejich posere monitor a jelikoz si ho muzu nechat servisovat primo tam a nemusim ho tahnout do Cech, tak jak mu tam budu davat dopravu v EURech... kdyz blba jizdenka na MHD muze stat i 5 EUR a vic (podle pasem tusim v Drazdanech pred dvema lety snad i a to je jen za me a ne za 30 kg zavazadlo... ale tam jak rikam zavola clovek na zarucni linku pobocky vyrobce a za chvili uz dveri zvoni kuryr... nechci basnit o EU, ale uz aby se tohle naucili v Cechach... na druhou stranu u nas tohle povede ke zvyseni marzi... protoze s kvalitou sluzby se prirozene zveda cena...

Vliv
    300

Standardní

Nevim proc, kdyz u nas uz tak stoji vsechno vic, nez treba v Nemecku. Sam jsem si chtel koupit HW AP+Router a po te co jsem zjistil, ze totez stoji v Nemecku 1/2, pudu ukecat pribuznou vladnouci tim zaracenym jazykem, aby mi to objednala tam. Za cenu jednoho si tam muzu koupit dva.

Standardní

Tak tak, uz aby zacali posilat ty veci pres hranice, zatim se jim moc nechce... pak jsem zvedavej kam pujdou ty nase eshopy...

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Tak jsem monitor odvezl autem do Alzasoftu, je to asi 14 dní. Napsal jsem takovej papír, že to zeklamuju podle § 616 OZ a nechal jsem si to od nich potvrdit. No jsem zvědav, jak to dopadne, chci totiž novej kus.
    IBM ThinkPad T40

Standardní

Jsem zvedavej jak si tu 616 vykladaj... jsem moc zvedavej jak to dopadne...

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Dopadlo to takle:

Daly mi vědět že je to vyřízeno. Byl jsem zrovna v Praze, tak jsem se tam stavil. Řekly mi, že se závada neprojevila . No nic, vzal jsem monitor a doma ho zapnul. Podle mě ho opravily, má totiž jinej kabel a zatím se mi ta vada u něj neukázala. Takle se to dělá.......... jsou vychcaný co. Takle mi nemusej dávat ani novou záruku ani novej monitor........
    IBM ThinkPad T40

Standardní

Jestli jsi si jisty tim kabelem, ze je jinej... tak to dej zalobu k soudu, klidne pred tim muzes nechat udelat znaleckej posudek na zasah do monitoru... znalec pozna jak dloho je tam zahrata kalafuna. Nebo si to pozdeji vyzada soud...
    Tohle uz je i na udani na COI.
    Pokavad ti vymenili kabel, tak na kabel mas novou zaruku a musi o tom by vedena dokumentace, ale v podstate je to co jsem tu kdysi nekde psal> totalni vymena vnitrnosti, podle obalu to laik nepozna...
    Maj sa

PS1> Mel sis to pred reklamaci nejak zadokumentovat...
    PS2> Tim padem jsi zaplatil za testovani monitoru technikem... jestli ne tak to zavani zlodejinou...
    PS3> Aspon je videt, ze s prodejci se neda jednat... (existuji i vyjimky)
    PS4> Ja uz pocitam s vracenim penez jen u Bati, ma specifiky zarucni podminky a respektuje tvrzeni, ze> Spokojeny zakaznik pritahne dalsiho zakaznika...

Ciao

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

No souhlasím s tebou. Bohužel to nemám nijak zdokumentovaný. Nevím kolik by stál ten soudní znalec, ale i když by řekl, že to někdo opravil, nedokážu jim, že to byly oni. Prostě na to zatím kašlu. Teda pokud mě nenapadne něco lepšího.

Ale je vidět, že jsem ten dopis jsem napsal dobře, protože se toho zalekli a našly todle řešení.

Ponaučení pro mě: Firma Iiyama u mě skončila a Alzasoft asi taky.

CC je nej, vrámci možností...........
    IBM ThinkPad T40

Standardní

CC je nej nez prevezmou praktiky, ono se to nebude sirit primo ale pres jejich dodavatele s diskusi na tema> jak kdo s kym zametl...
    Ale pravda je ze tohle bylo taky reseni...
    A propo treba potreboval ten monitor ped upotrebenim protrepat...
    Ciao

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání