Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Barton 2500 a zalmn 7000alcu

Standardní Barton 2500 a zalmn 7000alcu

Dneska večer jsem přehodil původní boxovanej chladič a místo něj dal ZALMAN 7000alcu. Na BOXu jsem měl teplotu v klidu 42C a při zátěži maximálně 48C, ale jak jsem tam dal zalmana tak je v klidu 48C a při zátěži klidně leze až k 56C. Pasty jsem tam dal podle mýho názoru akorát (slabá vrstva ale ne zase tak aby prosvítala / jo a je to původní pasta kterou dodává zalman ke chladiči ) No nevím čekal jsem od něj že se bude teplota v klidu pohybovat pod 40C a to mě dost zklamalo. Nevím jestli jsem mohl na instalaci něco zkazit (to snad ani nejde)... ale pokud by jste věděli jak dostat teplotu níž tak sem s nějakou radou, případně napište vaše teploty. A taky je to naměřeno s otevřenou bočnicí.

p.s. chci taktovat a to by ta tepota asi byla nesnesitelná kdybych stím nic neudělal

(ve FAQ jsem hledal)

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

Máš správně dotáhlý šroubky k desce? Tzn. přesně podle návodu, po malých krocích vždy na jedné, pak na druhé straně a furt dokola? jestli ne, tak ti sedí chladič na jedné hraně procesoru!

Pasty tam dávej opravdu jen minimum, jen s ní zahlaď nerovnosti...

Podle tvého popisu to fakt vypadá na špatně nasazenej chladič... zkus vše odmontovat a přidělat to znovu podle návodu, který je u každého Zalmana 7000A AlCu přibalen ve formě obrázkového manuálu pro "blbé"
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Standardní

pasty se nebád - asi sem jedinej co se řídí více znamená lepe -- jednou sem toho tam nakydal na P4 že to vyteklo až na desku - co se stalo ? nic jen ta pasta byla všude kde měla i nebyla
    Pašák erda.

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

Citace Původně odeslal eraser
    pasty se nebád - asi sem jedinej co se řídí více znamená lepe -- jednou sem toho tam nakydal na P4 že to vyteklo až na desku - co se stalo ? nic jen ta pasta byla všude kde měla i nebyla
    1. humus
    2. tohle se dá tak akorát s klasickou bílou pastou, protože stříbrnou nebo měděnou bys drhnul z desky asi hodně dlouho
    3. je pravda, že pokud je chladič (Zalman) montován dobře, tak je přebytečná pasta vytlačena mimo jádro procesoru, takže tam zbude akorát potřebné množství...
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Standardní

ok tak to zkusím znova nainstalovat, dík za rady

Tak problém vyřešen, teď se to drží na 42C a maximum při UT2004 bylo 48C (10h vkuse)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání