Citace Původně odeslal Kojot
Zdravim,
upgradoval jsem komp a koupil novou desku ASUS A7N8X-E Dlx, procák 2500+ Barton, 2x256 MB A-DATA 450Mhz, novej kejs i sezdrojem 300W.Ze starého mi zbyla CD ROM Sony, CD-RW LiteOn, FDD, HD Seagate Bar. 40GB a MSI geForce 3 Ti200.

Tedko k problému: první deska klekla druhej den od zapojení, po reklamaci za novou vydržela cca 3 týdny a klekla. Pak jsem si ji nechal vyměnit za ABIT NF7-S a když dorazila tak se ani nerozjela. Nasledovala opet reklamace a ta bezela jeden den, nejdriv jen tak na stole, pak sla do kejsu. Nabehla v krame kde jsem ji kupoval tak jsme si rikaly ze to bude fpohode, prinesu to domu prvni start, juknu do BIOSU, zmenim datum ukladam a vyskakuju. A NIC!!! Ctvrta deska v p..... U te posledni uz byl pouzit novej zdroj 400W.

Vzdy to byl problem s BIOSem. Zmena par polozek - SAVE a EXIT a MOBO DEATH

Netusite negdo co by to mohlo delat? Podpeti v siti? Kejs? Jsem z toho totalne rozhozenej. V zivote sem to nevidel ani nikdo z meho okoli (
Docela mě tento problém překvapuje v dnešní době. nForce2 northbridge měl problémy s tím, že rád klekl bios po uložení hodnot do CMOS.
Ale tenhle bug se vyřešil workaroundem v biosu. Takže by v těch deskách musela být nějaká stará verse biosu o čemž docela pochybuju. Spíš bych to viděl na něco jiného..., ten zdroj se zdál pravděpodobný, ale píšeš, že i se 400W to udělalo. Mohla to být náhoda. JInak raději neměň v biosu více položek najednou pokud nemáš aktuální versi biosu.
Přeju mnoho štěstí s výběrem desky, snad už to bude OK

Základem je kvalitní zdroj, někdy i 400W noname nadělá velikou paseku.
Raději 300/350W Fortron než 400W xxxx shit