Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Jak je to s DPH?

Standardní Jak je to s DPH?

Ahojda! Uz pres pul roku se tahne reklamace monitoru Hyundai Q790. Koupil jsem ho v Hradeckzm ABcomu. Udelal jsem 3 uznany reklamace a chi odstoupit od smlouvy, nazec mi ten typek v prodejne tvrdi, ze mi udela dobropis, ale ze kdyz se menilo DPH z 22% na 19%, tak mi ty 3% z toho neda. Rekl jsem mu, ze mi tohle prijde jako absolutni nesmysl a ze se preci dela dobropis na cenu, kterou jsem zaplatil....nacez mi rekl, ze je to vlastne dobropis z dobry vule, protoze to nebyly 3 stejny vady (to sice ne, ale vysledek byl stejne takovej, ze to spravne nezobrazovalo ). Prej se mam obratit na majitele a vyridit si to s nim, protoze on to jenom prodava. Vzal jsem si tedy cislo a odesel jsem bez penez. Muzou si tohle dovolit? Ikdyby jo, tak na nej doufam muzu vytasit, ze jsem nedostal ceskej navod = odstoupeni od smlouvy v plny cene, ale tohle? Diky za rady!

P.S. Pokud by nekdo primo mel cely zneni OZ ohledne toho vraceni penez v plny vysi, budu jedine rad!
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Ty kupujes s DPH => Vraceji ti cenu s DPH (puvodni). Tebe cena bez DPH nezajima.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

meli by vratit puvodni cenu ale i tak bych ty +- 3 stovky ozelel a radeji rychle vypad nez si to rozmysli

Standardní

Tam je rozdil cca 150Kc, ale mne jde o princip, protoze neco reklamovat v Hradeckym ABcomu je peklo a ja jim tam rozhodne nic nechavat nehodlam!!! Zejtra tam na ne jeste jednou vlitnu a pokud to nepujde pres ty 3 reklamace, tak to uhraju na chybejici ceskej navod a poslu tam COI, uz tedka mam pro ne pripravenej mail! V tom krame si holt mysli, ze za to co prodavaj, nenesou zadnou zodpovednost. Uz dvakrat z tech tri reklamacich jsem mel s nima tahanici, ze chci novej kus (do 6 mesicu od koupe) a chteli mne utrit tim, ze to rozhodne dodavatel. Dokonce se mi jeste vysmali, ze kde jsem tohle slysel. Tohle si Hradeckej ABcom za ramecek neda!!! . (Nejsem sam, kdo s nima ma takovyhle problemy, takze nechci jednat jenom za sebe)
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Standardní

Citace Původně odeslal IntEx
    Tam je rozdil cca 150Kc, ale mne jde o princip, protoze neco reklamovat v Hradeckym ABcomu je peklo a ja jim tam rozhodne nic nechavat nehodlam!!! Zejtra tam na ne jeste jednou vlitnu a pokud to nepujde pres ty 3 reklamace, tak to uhraju na chybejici ceskej navod a poslu tam COI, uz tedka mam pro ne pripravenej mail! V tom krame si holt mysli, ze za to co prodavaj, nenesou zadnou zodpovednost. Uz dvakrat z tech tri reklamacich jsem mel s nima tahanici, ze chci novej kus (do 6 mesicu od koupe) a chteli mne utrit tim, ze to rozhodne dodavatel. Dokonce se mi jeste vysmali, ze kde jsem tohle slysel. Tohle si Hradeckej ABcom za ramecek neda!!! . (Nejsem sam, kdo s nima ma takovyhle problemy, takze nechci jednat jenom za sebe)
    Víš, podobný problém jsem měl před rokem s Monimou v Praze - dokonce uplatili i ČOIku, kterou jsem jim tam poslal. A vidíš, negativní reference, kterou jsem i já pomáhal šířit, vedla k takovému poklesu důvěry zákazníků, že nakonec před nedávnem dost drsně zkrachovali a nikde není napsáno, že to celé neskončí u soudu a v kriminále...
    Naproti tomu CC má tak dobré reference na přístup k zákazníkovi, že tam mnozí nakupují i přes mírně vyšší ceny oproti konkurenci!!!

Jestli Ti jde o prachy, vezmi o 150,- Kč míň a už tam nikdy nevlez - a nezapomeň šířit svou špatnou zkušenost mezi známými. Jestli Ti jde o princip, zkus to s tou ČOI a pohlídej si to proti úplatkům - třeba v Hradci nejsou takové kurwy jako v Praze...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Standardní

Berte to z te lepsi stranky, i kdyz Coijka zklame a necha se podplatit (cemuz verim vic), tak je aspon budou stat slusne prachy ty uplatky a bude to urcite vic nez tech 150,- Kc o ktery prijdes ty.

PS: osobne bych taky bral money
    Nejen má sbírka grafických karet na www.vgamuseum.info

Standardní

Mne spis ani tak nejde o tech 150Kc, jako spis o princip. Mi znami uz o ABcomu nechtej ani slyset, protoze s nima uz taky podobne "vyjebal". Jenomze tohle si ja rozhodne libit nenecham (na to, ze nad nima lidi mavnou rukou a nechaj to bejt prave spolehaj).....a kdyz je to polozi jako onehda Monimu, jedine dobre, HK si alespon trochu ulevi od spiny. Stejne se ale divim, ze si jeste takhle dovolujou, kdyz je v Hradci docela silna konkurence (nove otevreny kram TS Bohemia - zatim s cenama nejniz a pristup k zakaznikovi na jednicku!, TNTrade, Mironet, 100mega, ...). Takhle je to (doufam!!!) co nejdriv polozi!

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

tohle je pomerne zajimava otazka. ja bych vychazel z nasledujiciho:

1) co je kupni cena?
    kupni cenou se dle OZ rozumi castka, kterou je kupujici povinen prodavajicimu uhradit jako protihodnotu nabyvaneho zbozi. urceni kupni ceny je nezbytnou nalezitosti kupni smlouvy, takze bez jejiho urceni je takova smlouva neplatna. jinymi slovy, castka, kterou zaplatis prodavajicimu (mimo dopravne atd.) je kupni cena

2) co je DPH?
    zjenodusene neprima dan, jejimz platcem je prodavajici, nicmene ekonomicky dopad nese konecny spotrebitel.

v pripade odstoupeni od smlouvy mas narok na vraceni zaplacene kupni ceny, nebot odstoupenim se smlouva rusi od sameho pocatku. tato povinnost je ryze soukromopravni ze vztahu kupujici - prodavajici. naopak povinnost prodavajiciho platit DPH (je-li platcem) je verejnopravni, kde tento vztah je mezi prodavajicim a statem.

suma sumarum imho je ti povinen prodavajici vratit kupni cenu, tak jak jsi ji zaplatil, tedy vcetne castky z kupni ceny, kterou pouzil prodavajici k uhrade DPH
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Mno jasne a pak se to pekne zuctuje na uctu o DPH..., novelu zakona o uctu jsem jeste nestihl precist, ale tusim ze ted bude nejaky prechodny obdobi, prave kvuli tomuhle, a nebo pudjou tyhle vezi na vrub podnikatele (viz. situace s vratnymi obaly medializovana v ruznejch TV...) proste tohle je obchodni riziko... tam tusim probehla zmena z 5 na 19 a oni ted musej lidem vracet vic, nez za kolik to prodavali, zauctovat jsem to jeste nezkousel, takze mozna se pletu, ale pripadne mi to tak...
    takze vlastne zmenou z 22 na 19 bys tomu obchdnikovi nechaval bonus...
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Standardní

Citace Původně odeslal Ogre
    Mno jasne a pak se to pekne zuctuje na uctu o DPH..., novelu zakona o uctu jsem jeste nestihl precist, ale tusim ze ted bude nejaky prechodny obdobi, prave kvuli tomuhle, a nebo pudjou tyhle vezi na vrub podnikatele (viz. situace s vratnymi obaly medializovana v ruznejch TV...) proste tohle je obchodni riziko... tam tusim probehla zmena z 5 na 19 a oni ted musej lidem vracet vic, nez za kolik to prodavali, zauctovat jsem to jeste nezkousel, takze mozna se pletu, ale pripadne mi to tak...
    takze vlastne zmenou z 22 na 19 bys tomu obchdnikovi nechaval bonus...
    Coz mu teda rozhodne nechavat nechci!!!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání