Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Podivný úkaz s výkonem mého PC.

Standardní Podivný úkaz s výkonem mého PC.

Ahoj všichni, do sestavy v podpise jsem nevrazil už 4 měsíce ani korunu. Tenkrát, když jsem ještě honil výkon mi to vyhazovalo v 3dMarku 2001SE kolem 19000bodů. Což si myslím, je na tuto sestavu akorát. Od té doby jsem to nijak neladil, ovladače zůstaly stejné. Jaké je ale moje "zděšení" teď, když jsem jen tak, spíš náhodou, spustil tento test znovu a vyhazuje to o 1000bodů méně. Nedovedu si to vysvětlit. Že by ten můj komp nějak umíral? Das ist na ho*no! Čím by to mohlo být?

PS: Ještě bych mohl upozornit, že si dost hlídám rezidentní programy v paměti(AVG7,Daemon,MSM,atd.), a v době testu vždy vše vypínám.

Standardní Re: Podivný úkaz s výkonem mého PC.

Citace Původně odeslal Don Pablo
    Ahoj všichni, do sestavy v podpise jsem nevrazil už 4 měsíce ani korunu. Tenkrát, když jsem ještě honil výkon mi to vyhazovalo v 3dMarku 2001SE kolem 19000bodů. Což si myslím, je na tuto sestavu akorát. Od té doby jsem to nijak neladil, ovladače zůstaly stejné. Jaké je ale moje "zděšení" teď, když jsem jen tak, spíš náhodou, spustil tento test znovu a vyhazuje to o 1000bodů méně. Nedovedu si to vysvětlit. Že by ten můj komp nějak umíral? Das ist na ho*no! Čím by to mohlo být?

PS: Ještě bych mohl upozornit, že si dost hlídám rezidentní programy v paměti(AVG7,Daemon,MSM,atd.), a v době testu vždy vše vypínám.
    A nemáš náhodou aktuální ovladače 4.5 Catalyst? Protože od jisté verze ta rychlost začala v 3D Mark 2001SE klesat, zkus si pustit 3D Mark 03 a uvidíš že tam se to prakticky nezměnilo, nemělo by.
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Citace Původně odeslal Spajdr

A nemáš náhodou aktuální ovladače 4.5 Catalyst? Protože od jisté verze ta rychlost začala v 3D Mark 2001SE klesat, zkus si pustit 3D Mark 03 a uvidíš že tam se to prakticky nezměnilo, nemělo by.
    Jak jsem psal, vše je stejné jako tehdy, tedy i ovladače(Omega 2,5)

Citace Původně odeslal Spajdr

Jak jsem psal, vše je stejné jako tehdy, tedy i ovladače(Omega 2,5)
    Ono to skóre někdy dost kolísá, zkus si třeba pustit nejdřív druhý test, pak první, pak třetí a pak čtvrtý, uvidíš že budeš mít vyšší výsledek, aspoň u mě to tak fungovalo. Nebo zkus si stáhnout poslední Nforce2 ovladače a catalysty, určitě si nic neladil?
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Standardní

Včera jsem si stáhnul poslední Catalysty, ale nějak mě to neoslnilo, skoro bych řekl, že to bylo ještě slabší než předtím. Kopnul jsem tam zpátky Omegy(2.5.42 tak nějak) a ladil a ladil, už jsem na 18 670 bodech. Taky se to snažím ladit přes Nvidia Software utility(softwarové nastavení FSB). Jenže se mi to začalo kloudně zvedat až kolem půlnoci a tak budu pokračovat až dnes odpoledne. Pak se uvidí. Dnes už bych měl mít dodělaný nový systém vodního chlazení, takže s největší pravděpodobností, bych se měl dostat nad pro mě bájnou hranici 19000, dokonce pomýšlím i na 20000. No nebudu předbíhat v pondělí dám vědět.

Nikdy jsem 3DMark2001SE nijak nezkoumal, kde v něm nastavím pořadí testů jdoucích za sebou? To by mohlo být také zajímavé.

Standardní

GK taktím přes RivaTunner, ale jen takt GPU a DDR. Včera jsem vypnul fastwrite a hele body se zvedly. Co se v něm dá ještě změnit proti standard nastavení? Trochu jsem se v něm porozhlédl a něco by tam nastavit ještě šlo, ale nevím jaké hodnoty?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání