Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Redukce z 2,5" HDD na USB nejede z 3,5" HDD

Standardní Redukce z 2,5" HDD na USB nejede z 3,5" HDD

Nezkousel nekdo zapojit redukci z USB pro 2,5" HDD na 3,5" HDD?
    Z 2,5" HDD to jede, ale v okamziku kdy tam dam redukci na 3,5" tak se radic vubec nenainicializuje (jedna ledka indikuje provoz, druha pripojeny disk-kdyz je to O.K. tak zhasne, kdyz ne tak sviti, potom blika, kdyz se cte nebo zapisuje). Napajene to mam pokazde z jednoho (externiho) zdroje (ne z USB) a nedokazu si to vysvetlit proc to nejede. Mam tu nejaky stary 3GB disk (funkcni), ten se roztoci, ale nic z toho (ledka sviti). Pak tu mam 20 GB disk a ten se nechce ani roztocit. Roztoci se jenom kdyz vytahnu datovy kabel. Jenomze jak ho vrazim zpet, tak ten radic se nechytne (ledka sviti).
    Vypozoroval jsem akorat, ze ten 2,5" HDD se nacheckuje o dost drive nez ty 3,5". Zas ale nevidim problem, proc by ten radic nemohl pockat. Svab je tam nejaky GL811USB.
    Dik za kazdou radu.
    Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB AData EE, Sapphire 4850

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní Re: Redukce z 2,5" HDD na USB nejede z 3,5" HDD

Citace Původně odeslal Shox
    Vypozoroval jsem akorat, ze ten 2,5" HDD se nacheckuje o dost drive nez ty 3,5". Zas ale nevidim problem, proc by ten radic nemohl pockat. Svab je tam nejaky GL811USB.
    Dik za kazdou radu.
    podle specifikace mají IDE zařízení na recognition max 450ms, pak dalších 5sekund na handshake s tím, že handshake se může max 6x opakovat. pokud po 30.5s se handshake nezdaří, je nastaven 7 bit v error registru a konec.
    pokud se disk neroztočí, znamená to buď malé napětí, nebo k němu nedorazil RESET state (ale přitom byl připojen ide kabel), nebo byl kratší než 20ms.
    ještě bych poznamenal, že recognition může trvat 450ms, ale samotný request a jeho odezva může trvat max 100ms...

tím chci jen ukázat, že všechno je to ve specifikacích a ty nejsou pro srandu, takže prostě existuje důvod, proč řadič nemůže počkat....vše musí mít nějaké limity.

v tvém případě je problém spíš v té redukci...asi nesplňuje správně specifikace a někde se to kazí
    taky specifikace toho gl811usb nejsou příliš podrobné ( http://www.genesyslogic.com/eimages_tech/GL811_r13.pdf )...chybí tam spousta věcí.

víš o té redukci něco ? nějaký datasheet, nebo alespoň co je to zač ? co si udělat svojí redukci "podle specifikací" ?
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Standardní

To co jsi pospal je velice zajimave. Je to nejaky vyrobce www.delock.de, ale na te strance nic poradneho neni. Takze datasheet nemam, nevim co myslis presne tou redukci, hodim foto

zajimave je, ze s tou 2,5" to jede, a ta jede i s tou redukci na 3,5" v supliku. Je fakt, ze IDE by melo byt IDE, ale tomu co vse ma a nema ten svab nerozumim. Divne je, ze ta 20GB se vubec neroztoci a taky, ze ten 2,5" HDD nema moznost menit MA-SL-CS (na tech 3,5" jsem zkousel menit vse). A hodne by me zajimalo, jestli redukce z USB na 3,5" HDD obsahuje stejny svab (GL811USB)

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal Shox
    zajimave je, ze s tou 2,5" to jede, a ta jede i s tou redukci na 3,5" v supliku. Je fakt, ze IDE by melo byt IDE, ale tomu co vse ma a nema ten svab nerozumim. Divne je, ze ta 20GB se vubec neroztoci a taky, ze ten 2,5" HDD nema moznost menit MA-SL-CS (na tech 3,5" jsem zkousel menit vse). A hodne by me zajimalo, jestli redukce z USB na 3,5" HDD obsahuje stejny svab (GL811USB)
    hmm napadlo mě, že prostě díky té redukci se nestihne inicializace provést včas a chcípne to...ale podle toho obrázku i podle toho, co říkáš ty, to tak nevypadá

IDE sice je IDE, ale výrobci se snaží ušetřit na čemkoliv, takže klidně ušetří na nějaké uplné blbosti (třeba z důvodu, že to přeci u 2.5" není potřeba)... a ono to pak takhle hapruje. výrobci IDE řadičů nebo disků si to samozřejmě nemůžou dovolit, ale výrobci takovýchhle blbostí si to dovolují velmi často... . upřímně můžeš být rád, že k tomu chipu vůbec existuje datasheet - i když je ti na nic. protože většinou tihle výrobci nemají ani web stránky, a pokud jo, tak na nich rozhodně není ani zmínka o takových produktech...natož datasheet

to s tím MA-SL-CS...to mě přivádí na jednu docela zajímavou variantu. ono totiž uplně jinak probíhá recognition a handshake pokud je disk jako master, jinak jako slave, a uplně jinak když je jako CS... ...btw jaký disk se do toho pokoušíš připojit ? zkusil bych nějaký WDčko, protože mají ten nenáviděný jumper "standalone", který by tě mohl zachránit - ten totiž dělá přesně to, jak se tváří notebook disky. tzn bez jumperů. to by mohlo fungovat. teoreticky.

taky by nebylo od věci vyzkoušen nějaký disk od IBM/Hitachi a nastavit mu, aby se roztočil až po oznámení RESETU od řadiče, ne hned po přivedení voltage...ty hitachy/ibmka na to mají jumper zezadu. schválně, co to udělá.

k tvé poslední otázce - jsem si docela jist, že tam je ten samý šváb. možná akorát u toho tvého je nějaká část poškozena, nebo uplně chybí.
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Standardní

Zrusil jsem posledni prispevek, protoze jsem i d i o t. Ta redukce z 2,5" na 3,5" (to mam pro pripojeni 2,5" HDD do supliku) prevrati cely kabel tzn. tam kde ma byt "1,3,.....,43" je "2,4,.....,44". Coz jsem drive nepoznal. Vzal jsem pajeci konektor a cele to prepajel viz. foto

v tu chvili to zacalo fachcit. Ten 3GB Seagate jede jako MA kopiruje 4,5GBytes/s, ten 20GB Western jede jako CS (ani jako Singl ani MA se neprihlasi-coz se necekalo) kopiruje 12GBytes/s, ale problem je se zapisem u obou. Maly soubor se zkopiruje (cca 50kB), ale vetsi nejdou (tohle jsem ale nekde cetl, ze je problem s nForce2 chipsetem). Ten disk se odpoji a TC nahlasi "Disk je plny". To by az tak nevadilo, protoze to chci ve finale vyuzit jako FTPko pro Wifi Asus WL-500b. Coz ale jeste muze dopadnout tak, ze pokud bych to rozjel na PC, tak ten Asus to pripojit nemusi, ale to bude az bude... Proto jsem nechtel vrazet prachy do radice z USB na 3,5" HDD a koupil jsem jenom tohle za 500,- , abych to vyzkousel. A zrejme i ty USB->3,5"HDD maji stejny svab.
    Takze dik za tvuj cas -> omluva.

Standardní

12GB/s - to je dobre, za 2 sekundy precitas cely disk
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Jo dik, ze ses pridal, ale myliti se lidske jest.

Standardní

Tak ten zapis jsem vyresil jinymi USB2.0 drivery - "OrangeWare Corporation 2.1.7.1", s temi to fachci velice dobre.

edit:
    No a finale, ktere melo byt funkcnost na tom Wifi Asusu WL-500b (flashnuty na 500g) se take podarilo. FTP slape.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání