Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Změna transparentní barvy v GIFu

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní Změna transparentní barvy v GIFu

Mám gif z programu, který bral pro transparentní barvu černou ... potřebuju nějak udělat, aby ta černá barva byla transparentní pro všechno... už jsem jednou tohle dělal(pár let zpátky), v uleadGifAnimatoru se řeklo, jaká barva se použít jako trans... nastavil selektvní režim a řekl, že místo šedivý to bude ta zvolená... Jenže v aktuálním uleadu to nemůžu najít/či to tam není a v Photoshopě když zvolím selektvní ukládání barev, tak nevím jestli jde říct jaká barva se má použít pro transaperent...zlatý Mac, tam to byla hračka

Neví někdo?
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

no na tom odkaze je akurat ze ma skusit PSP prip. PS, coz je fakt rada jak svina

ked si chcete nastavit transparentnu farbu (a ine veci) u GIF, staci vam IrfanView, date si porste u obrazku Save As, vyberiete format GIF, dole zaskrtnete Save transparent color a pak si u akurat pri ukladani vyberiete kurzorom ktora farba bude transparentna

inak sa to da aj tym vo Photoshop, ze si proste pooznacujete a zmazete natvrdo veci ktore maju byt transparentne, takze miesto nich bude "nic", ale Irfan mi pride jednoduchsi, vyborny prezerac obrazkov, co zvlada kopu veci...

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal jedik
    http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=36692

Pane moderator, HLEDAME!
    Myslíš že jsem nehledal, když tuhle větu píšu každýmu druhýmu. Ale z toho threadu jsem vůbec nechytl co chtěl udělat a odpovědi mi taky nic neřekly.

2Markoff.tk: IrfaWiev... to nesnáším, ale zkusím... Ve photoshopě 7 (ve straších hlavně na Macintosh vím přesně kde se to dělalo) to nemůžu za boha najít... ale zkusím ten infantW.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal Markoff
    ked si chcete nastavit transparentnu farbu (a ine veci) u GIF, staci vam IrfanView, date si porste u obrazku Save As, vyberiete format GIF, dole zaskrtnete Save transparent color a pak si u akurat pri ukladani vyberiete kurzorom ktora farba bude transparentna
    Ze kdy mas IrfanView? Ja ho instaloval naposled nekdy v cervnu a ted potrebuju transparentni obrazek, tvuj navod mi potvrzuje, ze to delam spravne, ale netransparentni se mi to. Pri tom vim jiste, ze jsem to uz v minulosti nekdy delal (ted ale nevim, jestli s touhle nebo nejakou starsi verzi) a slo to. Nebo vis snad o nejakym snadno prehlednutelnym zadrhelu?

Standardní

no ja mam vzdy aktualnu verziu, takze aktualne 3.92, schvalne som si to skusil, funguje to bez problemov, dam ulozit ako gif s vyberom transparentnej farby, na tu akurat kliknem a je ulozeny s nou ako transparentnou, odskusal som si to aj pozretim v IW (bol to totiz ciernobiely obrazok a bielu som dal transparentne, takze som nevidel nic) a tiez na webstranke, kde bola transparentna nahradena farbou pozadia
    Markoff
    Dennik z Ciny a jemu predchadzajuci trip po Azii 2010-2011

Vliv
    282

Standardní

Takze babovicka se povedla . Ono se to v ty my instalaci nejdriv v nastavenich musi i pro neanimovany obrazky extra dovolit.

Jak mozna vidno, jednalo se mi o muj avatar. Jednu vec jsem ale nedokazal, aby to vypadalo dobre jak na svetlym, tak na tmavym pozadi, coz je - jak jsem si vsim - pripad vetsiny transparentnich avataru tady. Zlatej original pasuje do svetlyho, modrej negativ do tmavyho; ne kvuli barvam, ale prechody okraju bych musel pracne bod po bodu upravovat. A protoze je to muj avatar a ja koukam na tmavy pozadi, rozhod jsem se egoisticky pro tu modrou verzi, fertik šlus .

Standardní

no... to musis savenut potom do PNGcka. V PNG sa da nastavovat aj priesvitnost farby (alebo pozadia?). Aspon takto som sa docital v jednom casaku, asi pred tyzdnom. Este si to musim aj ja odskusat, lebo som o tom nevedel, a mal som pododbnz problem.

Co sa tzka tvojho avataru. Skus to spravit vo Photoshope. Nastav farbu na bielu (alebo na taku farbu, aku si mal ako pozadie tvojho loga), zapni antialiasing, a skus tu farbu premazat na a transparent. Potom ked to savenes do PNG, malo bz to byt docela pekne - teoreticky. Este som to nikdy neskusal. Zatial sa mi to tvoje logo moc nepozdava, mas tam moc zubate tie krivky...

Standardní

PNG na rozdiel od GIFu podporuje aj alfa kanal (ciastocnu priesvitnost), ale nefunguje to v MSIE shite
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal e1
    Co sa tzka tvojho avataru. Skus to spravit vo Photoshope. Nastav farbu na bielu (alebo na taku farbu, aku si mal ako pozadie tvojho loga), zapni antialiasing, a skus tu farbu premazat na a transparent.
    Diky za tip, ale Photoshop bude muset nejakou dobu pockat. Jsem se svym PC na dorazu s kapacitama, Photoshop jsem tu mel na mesich na zkousku, kdyz jsem potreboval smontovat par obrazku. Jednak na mejch 2,5G hadrech zabira furu mista, na P1/166MHz je strasne pomalej a k tomu 15" monitor na obrazky, co byly delany na 17", byl to porod a abych u toho nestravil mladi, tak jsem se musel kvalitativne nakonec spokojit s kompromisem. Takze Photoshop zas teprv az budou finance a hlavne cas na apgrejt.
    Citace Původně odeslal e1
    Zatial sa mi to tvoje logo moc nepozdava, mas tam moc zubate tie krivky...
    Asi mas nastavenej jeden z tech 2 pozitivnich skinu, na tom cernym to vypada dobre. Na svetlym to ma hladky okraje, kdyz se obratej barvy, pak je to ale zas zubaty na cernym. To je prave to, co by chtelo ty hrany zjemnit a momentalne na to mam jenom Paint, v kterym by to byla piplacka, ktera mi za to nestoji.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání