Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Problém na Mobo SP-A586BrevA s K6-2-450

Standardní Problém na Mobo SP-A586BrevA s K6-2-450

Problém mám se zamrzání počítače.
    Zamrzne to při startu systému, pri běhu hry, při editaci textu, při krokování programu - prostě nahodile (někdy vůbec a někdy i vícekrát, nesnáší to WMP9 a kouše se to na MMX, a špatně funguje Paralel.Port). Obraz je skvělý, svítí bez známek poškození, ale je tuhý.
    Je to Mobo SP-A586B rev A + 128MB RAM (133) + K6-2 450 MHz (netakt.) + HD WD 8GB, aktuální drivery, Win98SE (WinUpd). Verze BIOS je poslední 10 pův. 7.
    Nahodile (50/50) to hlásí chybu IDE (stačí vstoupit do BIOSU a zpět, restart se zdaří, po změně BIOSu z 7 na 10 častěji) že nenašel HD.

Poraďte, kde by mohla být chyba? Procesor, Deska? Paměť jsem už párkrát zaměnil (ale bez vlivu), teď zkusím ještě procesor. Nebo vrátit BIOS?

Dík
    Jaro

Standardní Re: Problém na Mobo SP-A586BrevA s K6-2-450

Vrátil jsem tam původní bios, podtaktoval procák z 450 na 350 a problémy zmizely. Takže chlazení. Blbost co? Kdo by to řekl...
    Jaro

Standardní

Ale nezmizely, po 40min-1hod zamrze počítač (i když tam vůbec nic neběží jen Win9 .
    Jaro

Standardní

To bude pravdepodobne doskou alebo procesorom... Ak máš možnosť, vyskúšaj to s iným CPU, ak sa to nezmení, je to určite doska...
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Standardní

vis vyrobce ty mb me blbnul fic mvp3 s oznacenim 1st mainboard na obalu znacku uz presne nevim ale byl to via chipset,pokud se nezlepsi zkus si sehnat neco lepsi stacila by mozna nejaka starsi p2 ne p3 pripadne celeron podle by jsi si polepsil a usetril si trable ale to je na tobe
    jeste jsem si vzpomel na par veci

1-pameti ram pokud jsou 2 tak podminkou je steny vyrobce u obou kusu
    ja mel totez tedy 2moduly jinej vyrobce a blblo to...

2-grafiky obloukem se vyhybat kartam ati rage 128 s temi se to moc nesnese

3-zvukovka pozor na sb live jsou s tim problemy

4-chlazeni neboj neboj se tam vrazit klidne i chladic co mas dneska prodavany na duron to nepodcenovat k6-2 topi a docela dost
    http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=41426

5-skrin poradne prostorna skrin pomuze obehu vzduchu
    jestli mas nejakou minitower nebo desktop muze to byt pricina proc to mrzne
    mb asus m3a78-vm amd x2 5000+ 4gb ram ati 6670 xtx3d 1gb ddr3,hdd 640gb wd-g,zvuk creative x-fi

Standardní

Citace Původně odeslal Wizzard
    To bude pravdepodobne doskou alebo procesorom... Ak máš možnosť, vyskúšaj to s iným CPU, ak sa to nezmení, je to určite doska...
    Citace Původně odeslal wolf00
    vis vyrobce ty mb me blbnul fic mvp3 s oznacenim 1st mainboard na obalu znacku uz presne nevim ale byl to via chipset,pokud se nezlepsi zkus si sehnat neco lepsi stacila by mozna nejaka starsi p2 ne p3 pripadne celeron podle by jsi si polepsil a usetril si trable ale to je na tobe jeste jsem si vzpomel na par veci
    1-pameti ram pokud jsou 2 tak podminkou je steny vyrobce u obou kusu
    ja mel totez tedy 2moduly jinej vyrobce a blblo to...
    2-grafiky obloukem se vyhybat kartam ati rage 128 s temi se to moc nesnese
    3-zvukovka pozor na sb live jsou s tim problemy
    4-chlazeni neboj neboj se tam vrazit klidne i chladic co mas dneska prodavany na duron to nepodcenovat k6-2 topi a docela dost
    http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=41426
    5-skrin poradne prostorna skrin pomuze obehu vzduchu
    jestli mas nejakou minitower nebo desktop muze to byt pricina proc to mrzne
    2wolf00:
    Diky, diky. Fakt to vypada ze to bude deskou (Pamet je tam jen neparova 128MB-133, nekolik jsem jich vyzkousel, v tom to myslim nebude a procak taky ne - zkusil jsem tam tri). Uz mi bylo podezrele ze hned po tom co jsem MoBo nainstaloval dobre nefungoval paralel port a tim padem ani externi Zipka. Jsem zvedavy jestli do toho kramu neco sezenu, je to uz dost stary, deska musi mit dualni napajeni AT/ATX.
    Jaro

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání