Citace Původně odeslal Arteee
Koukám, že mám zas nějaký advanced problém Včera jsem to chvilku řešil, a zjistil jsem, že to má co dělat s nastavení frekvence pamětí(přes děličku FSB)... zkoušel jsem nějaký paměti, nechtělo se mi zchazovat FSB, tak jsem nastavil tohle(50%) a najednou se mi zobrzazilo logo, které jsem tam kdysi dávno flashnul, ale který se už hodně dlouho neukázalo a restartovalo se to korektně. Jenže to fungovalo jenom jednou, další restart se zas realizoval dvakrát.

To fakt nikdo neví?
Správně by se to mělo "restartovat" 2x jen pokud by došlo ke změně FSB (CPU / MEM), nebo VCore/Vmem voltage. Je to nutné pro správnou inicializaci PLL a VRM/VRD. Má to na starosti Attansic ATXP1 controler a někdy ten Watchdog prostě inicializuje 2x i když se nic neměnilo. Asi bych zkusil flashnout jiný bios a clear CMOS.

Co se týče DUAL BIOS, tak někdy z neznámých důvodů se bootuje ze záložního i když k žádné chybě v primárním biosu nedošlo. Počítám, že když jsi flashoval bios, tak jsi ten záložní nechal jako původní a flashl si jen ten primární.
Je tedy možné, že jeden z těch biosů - tam kde je to logo je OK a problémy nedělá a ten druhý ti dělá potíže.
Prostě se mrkni z kterého biosu defaultně bootuješ a jak máš nastaveny parametry DUAL BIOS.