V domácím PC jsem zaměnil původní SB 128 PCI za Live!, ale objevil se i velmi nepříjemný problém - ta Livka nechutně šumí, dokonce víc, než šuměla stará SB Vibra 16c před 7mi lety...

Samozřejmě jsem drivery od 128čky odinstaloval, Liva dal do stejného slotu (v PCI5 mám TV Wonder, ve 4 síťovku a zvukovku ve třetím); Live nesdílí IRQ s žádným jiným zařízením, APIC mám vypnutý.

128čka nikdy nešuměla, ani když jsem dal zesilovač na maximum, z Live leze šum, ale ne nějaký signál, ale pořád stejný svist. Povypínání všech vstupů nepomohlo, při vypnutí wave out a úplném ztlumení výstupu karty silně poklesne hladina šumu, ale šum je pořád slyšet...u 128čky není... Obě karty jsou ztlumeny (v oknech) na stejnou hladinu hlasitosti, aby mi to moc neřvalo.

Stejně tak při nahrávání přes line-in u 128čky nebyl žádný cizí šum vyjma šumu zdroje, byl-li, ta livka si tam ten šum nahraje taky!

Mám podezření, že jsem asi chytil vadný kus karty, ale chtěl bych to potvrdit nebo vyvrátit, ev. poradit, co s tím, co se kvality zvuku týče, je to nebe a dudy...

Konfigurace = domácí PC, WXP SP1 CZ...
Díky.