Citace Původně odeslal paik
ja jako ty fokalky, ty by se mi hodne libily, a o zvuk bych strach nemel...
no ja focal uz nejaky 2 rok mam (stlpovky za 29tis), ide len o to , ze Focal nikoho na prve pocutie neohuri - maju velmi vyvazeny a pohodovy zvuk charakter - da sa pri nich relaxovat...
...inak mne osobne trvalo takmer 1 rok nez som si vybral prave tieto - a to som mal doma na skusku rozne bedne od B&W, Tannoy, Chario, Sonus Faber, Focal, Xavian a moje vysnivane Dynaudio - bohuzial tie som musel vratit a napokon som skoncil u Focalov.
Tie Dynaudio boli moj najvacsi favorit - hrali najlepsie , ale bohuzial iba v posluchovej miestnosti v predajni - u mna doma v mojej izbe sa ich zvukovy charakter velmi zmenil - unavoval ma - nedokazal som si vypocut ani jedno cele CD a pri tom relaxovat s nohami na stole ... az tie Focal mi priniesli skutocnu pohodu...
...ale napriklad u kamosa , ktory ma ovela mensiu izbu sa tie moje Focaly vobec nedaju pocuvat - ak by som ich pocul so zaviazanymi ocami, tak ich vobec nespoznam !!! tak velky vplyv ma na celkovy vysledok miestnost v ktorej repraky hraju !!!

Dovolil by som si zovseobecnit, ze tak:
2% podiel na kvalite zvuku maju kable
15% podiel na kvalite zvuku maju zosik a zdroj signalu (CD, DVD)
43% podiel na kvalite zvuku maju reprosustavy
40% podiel na kvalite zvuku ma posluchova miestnost !!!