Citace Původně odeslal sisi
Citace Původně odeslal Spajdr
abyste si nemysleli že to mám tak jednoduché, tak mi 11x200, 12x200 vůbec nejde, přitom 9x230 v pohodě, tomu nějak nerozumím,
Tak to naozaj netusim, kde mas problem... ja som skusal uz davnejsie 11x200 len tak cvicne a bezproblemov.
dále nerozumím sisi jak přesně má fungovat ten cmos reloaded, stejně jsem vždycky musel přes jumper resetovat cmosku.
Huh? CMOS Reloaded nema nic s resetovanim CMOSky. Nejako nechapem... v principe ide o to, ze si vyladis nejaku konfiguraciu (napr. tych 230x9 co mas teraz) a nasledne si ju ulozis do jedneho zo 4 slotov. Potom ked sa k nej chces niekedy vratit (ci uz po resete CMOSky alebo z nejakeho ineho nastavenia), jednoducho si ten zodpovedny slot loadnes a mas "vystarano". Btw. tieto profily sa daju loadovat aj dakymi hotkeys (rovnako ako aj resetovat CMOS) pred zapnutim kompu - nepamatam si uz presne ktore to su, no na DFI forach na amdmb.com sa k tomu da urcite dohrabat.
No tak reset cmosu je v příručce cmos reloaded dává se to přes Esc společně s tlačítkem reset, tak to píšou v manuálu. Ale nejde mi to. Co se týče těch uložených konfigurací, tak ty mám dvě. Pořád mi ale není jasné, jak to mám rozjet když mám moc přetaktováno? Píšou tady něco o konfiguračních číslech když systém bootuje.