Podle mne lze proplatit vše co se prokaže a co je přiměřené.. cesta Vozidlem je přiměřená...

Co se týká zde zmiňované údajné "slušnosti kupujících", nevím jak Vy, ale já tedy povyžuji za naprosto neslušné, když se věc pokazí a já jako kupující mám s tím mít byť jediný telefonát.... TO je ze strany prodejce velmi neslušné mne takto obtěžovat a zdržovat... Samozřejmě co se týká komunikace je slušnost na místě. Jako slušné vnímám i náhradu "útrap", které budu mít a nebudu je vyčíslovat. Vy jste prodejce a máte z prodeje zisk, proto taky nesete riziko. Výmluvy na dodavatele jsou nejen právně irelevantní, ale podle mne značně neslušné, protože na méně zdatného kupujícího asi zabírají a jsou prodejci používány... No , čtenáře tohoto fora asi moc nedojmou. Tuhle na mne zkoušel jeden "chytrýsek", že fakt, že se ink catridge zničila a 1. den od koupě nefunguje.. není jeho chyba (prodal mi šmejd) a já mám být rád, že za mne reklamci zdarma z dodavatelem vyřídí ). TO je neskutečná neslušnost! Nebo mi jiný prodejce doporučil, jak mám balíkem poslat monitor do servisu (na záručáku nebylo uvedeno-bylo to geograficky dál, nebyl jsem tedy povinen jinam nez na prodejnu)... Kdyz jse se ho zeptal, jestli žertuje, tak se omluvil, že to byl omyl... tento typ monitoru odesílají přece oni ) heh.. no veselých příhod není nikdy dost...

Já ty pokusy prodejců krátit práva spotřebitelů naprosto chápu... ale je nutné je považovat za nemravné, nečestné a neslušné... Protože tím vlastní odpovědnost za náklady a škodu přenášejí nezákonně na kupujícího... který není osobou, jež má z prodeje zisk. Takové chování prodejce je tedy VELMI VELMI neslušné.. a mělo by být "odměněno" nějakou kulatou pokutou od ČOI - což se moc často nestane a obvykle skončí u nějakého napomenutí...

Pokud někdo (prodejce) vnímá pokusy kupujících domáhat se nákladů reklamace za neslušné.. je sám neslušný ještě více... SAmozřejmě vše by mělo být korektní bez emocí a vstřícné... to jistě... Z tohoto důvodu upřeďnostňuji písemnou formu doporučeným dopisem na sídlo k rukám statutárního orgánu... s podrobným, přehledným vyčíslením prokazatelných nákladů reklmace...

největší legrace jsou prcesory TRAY AMD (tj. neboxované), neznám jediného prodejceen, co by na to dal záruku 24 mesíců, resp. on si myslí, že ji nedává... přitom on se nemůže rozhodnout, jestli dá nebo nedá.. stejně tam ta záruka ze zákona je 24 měs.... Že mu to dodavatel po 12 měsících neuzná.. hmmm to je mi líto... ale nevím proč by mě to mělo zajímat...

Citace Původně odeslal Radim Štěpanec
Citace Původně odeslal Ogre
Oki, jste si tak jisty ze to nemuzu poslat pomoci PPL nebo DHL, u ktery mam vetsi jistotu ze uhradi skody a ze si vyzvedne zasilku primo u me, protoze jinak to musim dopravit na postu... a 30 kg v ruce nepotahnu, je jasny ze posta ma expresni balikovou sluzbu (jestli se tomu tak da rikat), ale prece jenom u DHL a PPL mam vesti jistotu.

Me spis slo o to, ze kdyz se budu soudit tak vas hodka sezeni u pravnika vyjde na 500 Kc, teda kdyz do toho nepujdete sam a kdyz vam daj skodu k nahrade tak se jiste odvolate, stejne tak bych se odvolal, kdyby mi ji neuznali a naklady stoupaji, az naklady vystoupaji dejme tomu na 10 tisic za meho pravnika (domluva o uctovani misto normalni sazby sazby zvysene) se na to vybodnu a necham si uznat treba jen telefonovani... mno a kdopak pak zaplati soud a moje naklady spojene se soudem, no prece prodejce... mno a ja se pak sabnu s pravnikem pul na pul a naklady se mi stejne proplatej. Mno vy v ten cas straveny u soudu nebudete moct obchodovat, nemateli naskok a jak si budu uzivat vasich penez... jo a naklady na vaseho pravnika... to je na vasi ucetni kam je da...

Uz jenom proto, bych se snazil jako prodejce proplatit cestu a domluvit si lepsi podminky s dodavatelem, vyrobcem, ale tam jste holt vazni Obch.Z. a ve smlouve muze byt skoro vse co clovek chce...
Mejte se fajnove

Porad tu ale nikdo nevyhrabal prakticky pripad...?? Rozhodnuti soudu atd...
vy to muzete poslat, cim chcete, treba PPL ( pokud mate s nimi smlouvu ).
Ohledne soudu - Jde o to, co by Vam uznal soud a co ne. Ja to nevim, takovy pripad jsem nemel, ale me slo od zacatku o to, ze nelze proplatit cokoliv - proto je treba neadekvatni tech 2K za cestu, atd..