Nafouknuté kondíky jsou předzvěst příštích problémů a dalších nafouknutých, případně puklých a spálených kondíků a v tom horším případě i procesoru. Mně se to stalo na Abit KA7 a přišel jsem na to až když mi PC přestal definitivně fungovat. Před tím sem tam "vypadnul", což jsem pokládal spíše za systémové chyby, dokud jsem neotevřel PC. Skoro 25 vyteklých případně i spálených kondíků (resp. obalů které mají vydržet 105°C!) na uhel. Většina byla u procesoru. No nechtěl jsem desku hned vyhodit a tak jsem všechno vypájel, vyčistil a sháněl kondíky. Jednalo se o řadu 1500 a 2200 mikroF(6,3V). Řada 1500 se nedá sehnat, ale je to v podstatě jedno,všechny stačí klidně nahradit řadou 2200. Limitem je jen velikost, jak to tam nacpat. Až budu mít čas vyfotím to, není to právě výstavní kousek, ale je to reklama pro Abity - deska vydržela a všechny komponenty taky včetně procesoru (Athlon) a právě na tom jedu už 24 hod. Samo, že není ještě vyhráno, ale ten POCIT!!!
Takže reklamovat - po diskuzích se servisními techniky to je prý docela častý problém výrobců.