Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Dynamicky shaping

Standardní Dynamicky shaping

Potreboval by som nejaky script pod linux na dynamicky shaping. Mame freenetove zdruzenie ( www.susedia.sk ) a pomaly zaciname mat problemy so stahovacmi. Potrebovali by sme to spravit nejako tak, ze by sa pri stahovani spomaloval traffic presne u toho uzivatela, ktory taha velke mnozstvo dat. Viete niekto o niecom podobnom?

Velke diki
    C2D 6750(2660MHz)@(3600MHz pri 1.41V ), 450x8(1.37V-real 1.39V full load),MSI P35 Neo2
    , PQI 2x1GB DDR2 800MHz@900MHz 4-4-4-12,Saphire 3850 256MB, powered by EC 450W

PC2: AMD x2 5000+(250x13), MSI K9N-SLI PLATINUM, 2GB RAM 800@819, MSI GF 8600GT silent

Standardní

CBQ,HTB napr. Ono toho je vice, zatim se nam osvedcilo zaridit to shapovani tak aby byla zarucena pro kazdeho jakasi minimalni pouzitelna rychlost, s tim, ze muze dosahovat urciteho maxima. Shaper hlida, reaguje a shapuje. Na netu je nekde jedna obri sajta, snad nekde vyhrabu url, kde jsou popsany priklady a vyhody toho ci onoho mam ten dojem.

Treba takhle ...classid 10:812 htb rate 128kbit ceil 512kbit -> kuchnuto z pravidel pro net. Ten fragment spada do jakesi hlavni tridy, ktera ma je x kbit tucna. Stejnym zpusobem je mozne shapnout interni provoz po siti, tedy ten co nema s netem nic spolecneho. Moznosti jsou kvanta, vcetne priorit na co si clovek jen vzpomene. Asi nejdulezitejsi je si stanovit co od toho chcete a dobre si to zduvodnit proc zrovna to a ne neco jineho.

Prohlizel jsem si Vase stranky a podminky provozu. Docel se divim, ze to facha. Bez nejakych zabran a pevne stanovenych pravidel to musi byt spis packet loss party ne? Nebrat jak rypani, jen mam sve zkusenosti jak to vypada, kdyz se presne nenastavi podminky a vse zalezi na uzivateli, ktery sam vetsinu casu nevi co dela Dorazilo me to, ze je to zadarmo, nastesti jsem si precetl, ze je tam jakysi mesicni poplatek 500Sk. Uz jsem se lekl, ze se na Slovensky povaluji mraky volne konektivity jen tak. Jen tak bokem by me zajimalo kolik sit generuje denne up/down a kolik to vychazi na jednoho uzivatele. Tady u nas je to cca 1GB up 1GB down za posledni den jak tak koukam. DC++ s tim mava drsne.

Member
    Vliv
    282

Standardní

No já mám v merku tohle:
    http://www.czfree.net/forum/showthre...&threadid=8916

A pokud to nevyjde tak kyblíky(tvrdý policer) jak to začali tady:
    http://slovackofree.net/forum/viewto...t=78&start=120

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání