U značky iRiver by neměl být žádný vážný problém od verze iMP-350 (SlimX) a vyšší (400,450,550) - ale jsou to celkem drahé kousky a pokud to potřebuješ jen na běžné přehrávání MP3, tak jsou dost zbytečné a navíc jejich výdrž je poměrně slabá (až 450 a 550 mají trošku lepší časy, ale konkurence je mnohdy lepší) iRivery nižší řady (bez displeje na ovladači) jsou velké těžké krávy plastového vzhledu a často vržou.. Dost se také kazí jejich dálkový ovladač, kdy přestávají fungovat jeho tlačítka. U konkurence jsou tyto možnosti - z levnější jsou např. přehrávače Sony bez dálkového ovladače, které disponují také= vlastním formátem ATRAC používaným u MiniDisků, mají solidní hrací dobu a nabízí také FM tuner. Panasonic nabízí širokou řadu MP3 discmanů (mrkni na mp3store.cz) jak s dálkovým ovl. tak bez něj. Vyznačují se hodně dlouhou dobou reprodukce MP3/WMA i AudioCD. Vyšší modely (CT700...) jsou lehké a tenké, mají dalk. ovl. (který by ale mohl být pro někoho nedostatečný kvůli malému displeji; ale záleží na používání) a disponují také akumulátory (tenké) a nabíječkou.
Osobně vlastním Panasonic CT700EG-S už asi 1 rok a nemám s ním naprosto žádné potíže. Funkcí oproti iRiveru nemá moc, ale zase déle vydrží (což je pro mě rozhodující). Dokonce i 100s antishock je naprosto dostačující a ještě nikdy mi "necuknul"...
Takže záleží, kolik do toho chceš vrazit. Ať už ale vezmeš iRiver (SlimX), Sony nebo Panasonic, určitě neprohloupíš...Fakt záleží na penězích a na fcích, které očekáváš, potřebuješ...
EDIT: Tak jsem se díval na nové modely od Panasonicu, a musím říct, že vypadají fakt božsky (710 a obzvláště 810)Nevím...jestli není na čase vyměnit?!
![]()

Odpověď s citací