Tak se zda, ze jsem dorazil na konec a dalsi Amerika uz neni. Jen mozna nejake profi-programy za profi-ceny, bezny share-ware - aspon co jsem vyzkousel - nestoji za nic. Mozna se to najde i v ramci nejakeho objemneho baliku.

Fx Movie Joiner 4.8.6: Spoji v podstate cokoliv, ale jako vysledek doda jen AVI, pricemz priserne zmrsi kvalitu obrazu (redukuje snad na nejakych nejvys 40 barev, predmety vypadaji jak zasazene povodni, lidi jak se zavaznym onemocnenim pokozky), slibuje automatickou komprimaci (nadrozmerny AVI-original se ale nejdriv musi vyrobit), doda za tim ucelem i Windows Media Encoder, ten se ale musi obslouzit 100%-ne rucne, nehlede na to, ze komprimace ani ne 5-minutoveho AVI (radove 100 MB!!!) u me trvala nejmene 6 hodin; mozna by to na novejsim systemu slo podstatne rychleji, ale neverim tomu, ze neco takoveho pred 5 lety, kdy bylo zarizeni jako to moje takrka spickove, neslo. Trial na 30 dni - co potom? Prestane fungovat? Bude fungovat dal, ale soustavne prudit s upozornenim, ze pacham zlocin, kdyz ho pouzivam? Kazdopadne je to jedno, vysledek je pod psa (prmin, Vorisku).

Video Master: Testovaci verze, v celku bez omezeni az na to, ze do vysledneho obrazu udajne vklada svuj vodoznak. Komprimovany jen 149 kB, zasekne se ale uz pri rozbalovani, pote co zaplni veskere volne misto na disku souborem SetupTVM.msi ve slozce WINDOWS\TEMP.

AVS Video Converter: Mel by pomoct tam, kde nejsou mozne vsechny formaty. Ovsem "This program requiers Windows version 4.1.222 or later"

Easy Video Joiner / Easy Video Splitter: Trial na 7 dni, po 7 dnech i po nove instalaci prijde v systemu dukladne zamaskovane hlaseni, ze 7 dni uplynulo, dekujou za zajem a jestli se nam to libilo, mame si to koupit. Zaznam o uplynule lhute nelze pomoci zadnych v nazvu programu obsazenych pojmu najit ani mezi beznymi soubory, ani v registrech. Navic ma neciste prechody (vynechava na nich znacne casti snimku a zastavuje se) a zakopava i mimo ne. Nelibilo se, nekoupim.

123 Audio Video Merger: Zda se ze jediny skutecny freeware specializovany na tenhle ucel, taky ale spis nefunguje nez funguje. Po prvnim nadseni, ze mi z nekolika kratkych klipu (MPEG okolo 800 kB), ktere jsem nasazoval z casti i vickrat tytez, udelal presne to, co jsem chtel, cisty obraz i zvuk, ciste prechody, prislo rozcarovani, kdyz zdanlive spravne spojil prostou serii WMV-souboru po ca. 1,3 MB, ovsem tady prehraje vzdy jen 1. dil. Pak jsem se vratil k puvodnim MPEG-klipum, vseljak je zkousel pospojovat a vetsinou je nezapojil vsechny nebo nektere opakoval, jednou do toho dokonce zapojil i MPEG soubor, ktery nasel na disku a nemel ho vubec na seznanmu.

Nakonec pro uplnost DOS-prikaz COPY a+b+...+x y (uz jsem se o tom zminil) vytvori sice soubor y, jeho velikost ma ale jen nejvys nekolik kB a je neschopna jakekoliv funkce

Nasel jsem jeste freeware na zpracovavani obrazovych zaznamu Zweistein, ten ale na tohle neni exkluzivne specializovany a zatim se mi nepodarilo vyzkoumat, jestli to s nim jde.