uzavrel jsi s nimi kupni smlouvu - oni dodali zbozi, ktere je s ni v rozporu, takze jsi narokoval rozpor s kupni smluvou podle §616/3 vymenou veci. mas narok na nahradu vzniklych vydaju - §598- loni v prosinci jsem objednal na shop.pctuning.cz Radeon 9800SE AIW s příplatkem za funkční pipelines. Byla vadná, byly tam šachovnice, poslal jsem zpět, že mi pošlou jinou.
to same (teda opet rozpor s kupni smlouvou)- došla jiná, ta už pro změnu vůbec nenaběhla. Opět reklamace spojená s nepříjemným výslechem co jsem s tím udělal.
tvoje odstoupeni od kupni smlouvy ucinne vuci pctuningu dnem, kdy tvoje oznameni o tom, ze chces penize zpatky doslo pctuningu. to, ze s tim valek nesouhlasi na to nema zadny vliv, nebot je to jednostranny pravni ukon. otazkou je, jestli muzes od te smlouvy odstoupit. podle me ano.- došla třetí karta (ale pravděpodobně ta samá, jakou jsem odesílal podruhé, škoda, že jsem si nepoznačil výrobní číslo), opět ani nenaběhla. To už jsem se rozčílil a chtěl vrátit peníze (uvedu, že teď už jsme někde na konci ledna). Bylo mi od pana Válka sděleno, že mi nic nevrátí, že je podvádím... Po telefonickém hovoru nakonec slíbil, že peníze pošle.
odstoupenim se smlouva rusi od sameho pocatku, oni jsou povinni vydat vse, co od tebe ziskali (tedy kupni cenu) - §457.
oni maji tedy povinnost ti vratit kupni cenu a jestlize ti ji nevratili v primerene dobe (rekneme stejna doba, co jim trvalo ti tu kartu poslat poprve), jsou v prodleni s plnenim z bezduvodneho obohaceni a vedle samotneho obohaceni (resp. kupni ceny) jsou ti povinni uhradit uroky z prodleni (dvojnasobek diskont.sazby cnb).
uzavreni dalsi kupni smlouvy. po jejim uzavreni tedy mezi tebou a PCT existuji dva pravni vztahy: jeden zalozeny na bezduvodnem obohaceni PCT (dluzi ti 8800 + uroky z prodleni) a jeden zalozeny touto kupni smlouvou (oni ti dodaji zbozi za 6100 a ty jim zaplatis). jestli to chapu dobre, tak jste se dohodli, ze zapoctete tvoji pohledavku (8800+UzP) oproti jejich pohledavce na uhrazeni kupni ceny (6100). ono je to docela jedno, protoze bys to mohl zapocist i jednostranne. kupni cena zustava 6100, protoze tuhle cenu jsi akceptoval odeslanim objednavky na PCT a tim jsi uzavrel kupni smlouvu (urcite to budes mit nekde v potvrzeni objednavky od nich), takze dalsich 500kc nafakturovanych "bokem" jako by nebylo.- duben. Rozhodl jsem se objednat zboží proti částce co mi dluží (cca 8800Kč). Objednal jsem tedy asi za 6100Kč, zbytek jsem chtěl na účet. Víc než měsíc trvalo, než jsem dostal objednané zboží. Na faktuře jsem ovšem měl částku o cca 500Kč vyšší, než byly aktuální ceny!!!
kdyz to shrnu, PCT ti dluzi:
1) uroky z prodleni z 8800 od konce ledna (odstoupeni od smlouvy) do dubna (zapocteni)
2) nahrada nakladu na veskere reklamace (postovne, telefony atd.) z puvodni kupni smlouvy
3) (8800 - 6100)kc
4) uroky z prodleni z (8800-6100) ode dne zapocteni dosud
policajti s tim nemaji co delat, tohle je ryze soukromopravni vztah, ktery budes muset, bohuzel, resit u soudu
EDIT: taky mas pravo na nahradu vznikle skody. jeji vysi a existenci musis ale prokazat ty