Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 32

Téma: REPRO PRO POSLECH HUDBY - TECHNICKÉ INFO - HELP

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní REPRO PRO POSLECH HUDBY - TECHNICKÉ INFO - HELP

Zdravím. Už dlouho hledám někde solidní forum na diskuse o hi-fi technice nejen pro PC, ale nestojí to za nic. Hledám znalce v oboru reproduktorů, potřebuji poradit s některými údaji pro vhodný výběr repro soustav.

O co jde:

Mám AV receiver Harman/Kardon 2550 s impedancí 8 Ohm, 2x50W (5x40W) s vynikajícími hudebnímy parametry a hledám vhodnou repro soustavu pro poslech hudby i domácího kina.

Měl jsem vybrány Magnaty řady Vector, u kterých jsou vynikající parametry reprodukovaného pásma již od 38Hz. Uváděná impedance dovozcem je 4-8 Ohm, což se mi ale nějak nezdá. Výrobce v německu dokonce uvádí jen 4 Ohmy, což by bylo úplně pasé. Jenže tomu moc nerozumím. Může mi znalec vysvětlit, jak to s těmi impedancemi vlastně je?
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Standardní

Mam receiver Pioneer VSX-D812 6x100W/8Ohm, k tomu mam repro Canton 2xLE109 (+ 1x105 a 2x101), kde vyrobce taky udava 4-8Ohm a nezaznamenal jsem s tim zadny problem. Kdyz repraky zmerim Ohm-metrem, tak maji kolem 6Ohm, ale v realnem provozu se impedance dost meni podle frekvenci, takze bych to neresil. Snad jedine kdybys tam zapojil repro vylozene 4Ohm a pouzival receiver dlouhodobe kolem maximalniho vykonu, tak by se mohl prehrivat (pres repro by sly vetsi proudy), ale myslim, ze tyhle vyrobky uz maji stejne zabudovane ochrany a bud by omezily vykon nebo by se proste vypnuly. Bohuzel to sam prakticky asi nevyzkousim, tady v panelaku by me asi ukamenovali...

PS: Puvodne jsem uvazoval taky o tom Harmanovi (hlavne kvuli designu ), ale vykonove se mi nejak nezdal...
    Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
    Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB

Standardní

Tak, tak, impedance u reproduktorů se mění v závislosti na frekvenci, proto je lepší znát údaj o minimální než o nominální impedanci, ještě lepší by byl graf s impedančním průběhem pokud ho výrobce zveřejní. Na tohle téma se nedávno diskutovalo v poradně na stereomagu http://stereomag.cz/poradna.php?ques...ory=1&act=tree
    PentiumIII 600E | SDRAM 128MB | Abit BE6 | Riva TNT1 16MB | SB Live! Player1024 | LAN Planet | Seagate Barracuda 7200.7 80Gb | Teac CD-W540E | Pioneer DVD-ROM 104SZ | 15\" TFT LG L1510S

Member mince
    Vliv
    267

Standardní

jen tak naokraj,parametry nejsou stezijni - hlavni je,si je poslechnout.

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Díky za info, taky to tak nějak beru. Ty Cantony bych rád slyšel, to musí být teda něco. Co se výkonu Harman/Kardon týče, tak do panelákového bytu je 50w/na kanál podle mě teda dostačující. A hlavně mi šlo, jak sám říkáš o design a parametry a ty má Kardon vynikající. Dovozce Magnatů mi písemně potvrdil, že uváděná impedance 4-8 je min. rozptyl, takže nemusím mít obavy. Na německých stránkách je údajně označení chybné.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Gastan
    jen tak naokraj,parametry nejsou stezijni - hlavni je,si je poslechnout.
    Presne tak!
    6x100W u toho Pioniera to je len papierovy udaj - 100w da len do 1 repraku, ak zapojis vsetkych 6 kusov tak je to pooodstatne menej - si precitaj max. prikon toho receivera zo siete 230V - na zadnom stitku - typujem tak max. 400W - perpettum mobile este nikto nevyrobil

ad zvuk: no kazdy ma iny vkus - niekto rad len hutne basy a niekto naopak radsej pocuva prijemnu hudbu... Ale jednoznacne by som sa vy*** na Pioneer isiel do Harmana ...
    ad Canton: aktualne asi najlepsi kompromis medzi hutnymi basmi a zaroven celkom pocuvatelnym zvukom na normalnu hudbu...Magnat je na moj vkus prilis "efektny" zvuk - "bum"-"cink" - teda viac ten "bum"
    ad vykon: mam doma stereo zosik NAD350 - ten ma udavany vykon tusim len 60W na kanal do 8Ohm zataze (ale zvlada aj 2Ohm ) a poviem ti, ze viac ako do polovice som hlasitost este nedal, lebo som uz mal vazne obavy o moje repraky Focal a tiez o svoje usi - hlasitost bola taka, ze ak som vysiel z baraku na ulicu, tak som mal pocit, ze aj vonku to hra prilis hlasno ... v izbe sa vazne nedalo vydrzat...
    ... ak chcem tomu vazne "osolit" - a neriskovat zdravotne problemy, tak staci otocit hlasitost na 1/4 max 1/3 rozsahu a uz je to nielen zvukovy zazitok ale aj slusna fyzicka masaz
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

Standardní

2Marcelino:
    Ja teda nevim, jestli jsi pochopil smysl tohoto threadu, ale tady se jedna o prizpusobeni impedance repro a zesilovace. Toho Pioneera nikomu nevnucuju ani ho tu nikdo nekupuje (nebo jsi to snad nekde vycetl ?), jenom jsem ho uvedl jako priklad pro repro 4-8Ohm. Muzu te ale ubezpecit, ze kraval dovede udelat dostatecny, nicmene nevim, kdo by pritom dokazal relaxovat, ja teda ne. Tech 100W na kanal spis beru jako prijemnou rezervu a prostor pro zanedbatelne zkresleni pri nizsich hlasitostech. Co se tyce kvality zvuku, tak hraje naprosto ciste i pri vysokych vykonech - kdyby sis poslechl nove modely Pioneera nebo si aspon precetl par recenzi na ne, mozna bys tu potom neplkal. A jestli tu chces nekoho omracovat svou shitkou, ktera umi (za tezke prachy) akorat tak zesilit 2 kanaly, tak to uprimnou soustrast - zajimalo by me, jak si na tom vychutnas 5.1 domaci kino, chytroline...

Standardní

2AlienCZ: Pokud budeš hrát rozumně a nevytáčet hlasitost na max, tak bych se tý impedance nebál. H/K jsou relativně kvalitní komponenty, takže zesilovač to zvládne a když to zvládne zesilovač, tak by se nemělo stát nic ani reprákům. Ale pokud chceš mít opravdu klid, tak někde najdi tabulku závislosti impedance na frekvenci pro ty magnaty. Pokud se bude pohybovat většinou kolem těch 8 tak jsi za vodou.

Jo a jinak na technický specifikace vůbec nekoukej (teda kromě tý impedance), spoléhej na uši a trošku i oči. Oni si to nameří v blíže nespicifikovanejch podmínkách a vysolí špičkový parametry i k tomu největšímu šitu.
    Já osobně mám zesilovač NAD C320BEE, papírový výkon 50W, ale změřili mu 160W do 4 Ohm. To svědčí o solidnosti výrobce a mimojiné i to mě přesvědčilo si ho pořídit.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal PePo
    2Marcelino:
    Ja teda nevim, jestli jsi pochopil smysl tohoto threadu, ale tady se jedna o prizpusobeni impedance repro a zesilovace. Toho Pioneera nikomu nevnucuju ani ho tu nikdo nekupuje (nebo jsi to snad nekde vycetl ?), jenom jsem ho uvedl jako priklad pro repro 4-8Ohm. Muzu te ale ubezpecit, ze kraval dovede udelat dostatecny, nicmene nevim, kdo by pritom dokazal relaxovat, ja teda ne. Tech 100W na kanal spis beru jako prijemnou rezervu a prostor pro zanedbatelne zkresleni pri nizsich hlasitostech. Co se tyce kvality zvuku, tak hraje naprosto ciste i pri vysokych vykonech - kdyby sis poslechl nove modely Pioneera nebo si aspon precetl par recenzi na ne, mozna bys tu potom neplkal. A jestli tu chces nekoho omracovat svou shitkou, ktera umi (za tezke prachy) akorat tak zesilit 2 kanaly, tak to uprimnou soustrast - zajimalo by me, jak si na tom vychutnas 5.1 domaci kino, chytroline...
    pokial vyznel moj prispevok prilis ostro , ako utok na teba, tak sa Ti ospravedlnujem... ...machrovat som rozhodne nechcel... ...to nie je moj styl...

...vpodstate som chcel iba reagovat na to , ze si si nevybral H/K koli nizkemu vykonu , ale radsej si isiel do 100W Pioneera... potom som sa uz moc rozpisal...
    ...recenziam moc neverim - vyhra ten kto zaplati - uz som bol vela raz sklamany... a tu skutocne plati - kazdy ma iny vkus !!! a to co ti ospevuje recenzent ti vobec nemusi pasovat na tvoje usi...
    ...5+1 si vychutnas len vo filmoch - a aj to len v niektorych a v originale - dabing je uuuuuubohy...
    ...a kedze 99% casu ide na mojej zostave hudba, tak som radsej investoval do kvalitneho sterea... na repraky som nechcel dat viac ako cca tych 28tis Sk, a uznaj, ze pred 2 rokmi sa za tieto peniaze nedala kupit zostava 5 reprakov, ktora zahra kvalitne aj stereo (ta zacina nad 50tis a tolko nedam..., ak sa to vyuzije len tak max na 2-3 filmy za mesiac )
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní Re: REPRO PRO POSLECH HUDBY - TECHNICKÉ INFO - HELP

tak a teraz trosku k veci:
    Citace Původně odeslal Aliencz
    ...Mám AV receiver Harman/Kardon 2550 s impedancí 8 Ohm, 2x50W (5x40W) s vynikajícími hudebnímy parametry a hledám vhodnou repro soustavu pro poslech hudby i domácího kina.

Měl jsem vybrány Magnaty řady Vector, u kterých jsou vynikající parametry reprodukovaného pásma již od 38Hz. Uváděná impedance dovozcem je 4-8 Ohm, což se mi ale nějak nezdá. Výrobce v německu dokonce uvádí jen 4 Ohmy, což by bylo úplně pasé. Jenže tomu moc nerozumím. Může mi znalec vysvětlit, jak to s těmi impedancemi vlastně je?
    takze aj ja by som ti doporucil Canton zostavu co ma Pepo - snad by som len namiesto vacsich L109 vybral mensie L107 , ale to je vec vkusu - tato seria Canton sa skutocne podarila a dovolim si popvedat, ze snad 90% kamosov, co ju poculi sa skutocne pacila...
    Magnat - papierovo dobry, ale horsie je to v skutocnosti - mne moc nesedi...
    ...rozsahy na basoch napr. tych 38Hz ber s rezervou, ak tam nie je uvedene tolerancne pasmo - totiz mnoho vyrobcov uvadza hodnoty v pasme -+6dB a tym si svoje papierove udaje prilepsuju ...dalsi serioznejsi pouzivaju +-3dB a niektori dokonca v -+2dB , takze sa to potom tazko porovnava...
    H/K su pomerne stabilne zosiky, takze ani pokles impedancie pod 4Ohmy by im nemal robit problem , teda pokial nebudes vytacat volume na doraz

Standardní

2Marcelino:
    No tak sorry za tu "shitku", nakonec je to vsechno otazka preferenci a pouziti.

PS: Co se tyce toho pioneera, tak fakt neni spatnej. Nez jsem ho kupoval, tak jsem si ho poslechl a otestoval u znameho - vyhovoval mi jak zvukove, tak i designem (i kdyz ten HK je fakt hezci), vstupy/vystupy a dekodery, navic mi zbylo jeste na celkem kvalitni sluchadla Sennheiser HD590. Mizerny krampl bych si k takovym reprakum rozhodne neporidil...

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Díky za další příspěvky, docela se to tu rozjíždí a to se mi líbí.

Canton 107 nepřipadá v úvahu, na začátku jsem psal, že to musí být "regálovky" ..... 102 jsou sice vlastně shodné s 107, jen s tím rozdílem, že jsou 2pásmové, ale hlavně mi chybí levnější a menší surroundy dozádu (101 jsou 30cm, což je na zadní moc velký-takový chci přední) a levnější centr. Centr za 7k je fakt na mě hodně. A jelikož chci vše od jedné značky ve shodné řadě, tak to asi Cantony nebudou. Naopak se mi líbí Tanoy MX2 a mají k nim jak centr tak malé surroundy. Navíc MX2 je doslova legenda v regálovkách okolo 10-15K. Nicméně Magnaty pořád vedou, protože se dají sehnad opravdu hodně levně a rozměrem i designem se mi líbí i hodí nejvíce. Snad možná jen přeskočím na přední stereo o třídu víš, třebas do Magnat Vintage. Charakteristiku magnatů jsem nikde na netu nenašel, škoda.

Harman/Kardon jsem upřednostnil z několika důvodu:
    Jako jediný ve své třídě převádí obousměrně digi na analog a naopak a používá k tomu špičkové Core Crystal AC/DC 192/24bit převodníky. (běžně i ve vyšší třídě u konkurence pouze 96/24bit).
    "Mixuje" video vstupy/výstupy, běžně má konkuence v této třídě stejný vstup a výstup, nemůžeš poslat videosignál na kterýkoliv jiný video výstup.
    Má bypase vstupního audio signálu, to zn. že příchozí signál od CD jde bez jakýchkoliv úprav a korekcí přímo na výstup zesilovače - nejvěrnější vyobrazení zdroje.
    Má šroubovací svorky (narozdíl od Pioneer - pérovky - FUJ RADĚJI SMRT )
    Sqelý design a vynikající DVD přehrávač DVD25 špičkových parametrů !!! s upgradovatelným firmware.
    Dostupný za super cenu - AV 2550 za 9800Kč což je o cca 5tis méně, než je běžná cena. Za tyhle prachy to prostě u nás nekopíš. (dovoz z německa)
    Renomé Hi-Fi značky Harman Corporation, mající pod svými křídly např. sqosty Mark Levinson.
    Mraky vstupů a výstupů, zejména velký počet digitálních.
    A ještě bych mohl vymýšlet do nekonečna.

Pište dál, moc rád si počtu další postřehy. Docela jsem se do tohoto žánru zažral.

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

... Navíc MX2 je doslova legenda v regálovkách okolo 10-15K. Nicméně Magnaty pořád vedou, protože se dají sehnad opravdu hodně levně a rozměrem i designem se mi líbí i hodí nejvíce. ...
    Ako som uz pisal - ten frekvencny rozsah ber velmi z rezervou ak nie je uvedene tolerancne pasmo...
    Ideal bu bolo pre teba - vsetky bedne rovnake aj ked najmensie Cantony - splnil by si podmienku vyvazenosti zvuku a rovnocecnnosti vsetkych kanalov pre format DD a DTS

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

inak , ked uz uvazujes o 15tis regalovkach, tak sa rozhodne pozri aj na znacku B&W pripadne Elac - tie idu asi "najhlbsie" pri regalovkach a nielen na papieri ...

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal Marcelino
    inak , ked uz uvazujes o 15tis regalovkach, tak sa rozhodne pozri aj na znacku B&W pripadne Elac - tie idu asi "najhlbsie" pri regalovkach a nielen na papieri ...
    To jsi špatně pochopil, Tanoy MX2 jsou legendární regálovky za 7500Kč v segmentu do 15tis. Za přední regálovky nechci dát víc jak 8tis za pár. Vím, že ideální pro domácí kino je mít všechny repro stejné, ale není to priorita. Zadní efektové mohou bít menší, pokud jsou ve tejné výrobní řadě a centrál je téměř pokaždé jiný i u špičkových sestav. Mám prioritu na poslech hudby a potom teprve kino - vše za rozumnou cenu. Čtyři stejné regálovky v hodnotě 15-20tisíc považuji pro sebe za zbytečný luxus.

Řada Magnat Vector je navržena tak, aby splňovala ideální vyváženost sestavby 5.1, stejně tak Tanoy MX, nebo Canton LE. Chtít všechno stejné je hnidopišství, které si nemůžu dovolit, ale ani nechci. Tak asi takhle to vidim.

ELAC i BaW jsou taktéž špičkové repro, ale už poněkud dražší. Zejména centr a surroundy stojí stejně jako přední regály a to už je pak sestava za 30tis. .... na to nemám.

Standardní

Sorry za OT, ale vy mate snad vsichni na toho Pioneera averzi nebo co. Samozrejme ze novejsi modely maji vsechny repro-svorky (pro A, B, centr i surroundy) bytelne a sroubovaci, primou cestu signalu bez uprav (jak rikas bypass) ma taky, ma to programovatelne DO, do ktereho jsem si nastrkal vsechna ostatni zarizeni vcetne PC a TV, dekodery na vsechny soucasne prostorove zalezitosti atd. ... V kategorii nad 15k Kc uz se dneska tezko hleda nejaky smejd. Ja vim, ze jeho starsi modely nemely moc uroven, ale nova rada receiveru je na tom docela slusne...

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal PePo
    Sorry za OT, ale vy mate snad vsichni na toho Pioneera averzi nebo co. Samozrejme ze novejsi modely maji vsechny repro-svorky (pro A, B, centr i surroundy) bytelne a sroubovaci, primou cestu signalu bez uprav (jak rikas bypass) ma taky, ma to programovatelne DO, do ktereho jsem si nastrkal vsechna ostatni zarizeni vcetne PC a TV, dekodery na vsechny soucasne prostorove zalezitosti atd. ... V kategorii nad 15k Kc uz se dneska tezko hleda nejaky smejd. Ja vim, ze jeho starsi modely nemely moc uroven, ale nova rada receiveru je na tom docela slusne...
    Šak v pohodě, moc si to bereš, nic proti tvé 812ce nemám byla to připomínka s úsměvem. Jen se mi při výběru nepodařilo sehnat zaprvé Pioneer za excelentní cenu a za druhé kompletní info o výrobku Pioneer. Na internetu toho kupodivu také moc není, fotky jen zepředu a šlus. Kardon exceloval hlavně cenou, jak jsem už uvedl výše.

Standardní

2Aliencz:
    Tohle je ale fakt uz muj posledni prispevek na tema Pioneer...

Vyrobky, u kterych jsem pri rozhodovani nenasel info a navod v pdf ke stazeni me nezajimaly - Pioneer patril k tem, kde se hledalo pomerne snadno. Staci pustit do googlu vsx812 a vyplivne ti hromadu odkazu, z ruznych stranek webovych obchodu vedou linky na recenze nebo primo na stranky vyrobce. Tam je detailni fotka predniho a podrobne schema zadniho panelu. Viz.:
    http://www.pioneer.co.uk/uk/product_...nomy_id=62-98#
    a tri ikony pod obrazkem. Totez lze aplikovat na HK, Denon, Yamahu apod., takze kdo hleda, ten najde. Nicmene pokud jsi toho Harmana sehnal za cenu co jsi uvedl, tak to zrejme vubec nebylo co resit. To bych se taky nenamahal s hledanim u konkurence...

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

... Za přední regálovky nechci dát víc jak 8tis za pár...
    ajajaj... ...tak to sa nam vyrazne zuzi okruh moznych kandidatov... za tu cenu myslim tie MX2-ky asi tazko najdu premozitela, pokial na tom chces naozaj aj pocuvat hudbu - na efekty vo filmoch uplne postaci aj hociaky "komplet" aj z dvd receivrom - napr. JVC svoje repraciky ku DVD setom a vezickam robi celkom poctivo...

..ale k veci: obcas (aj minuly rok) tusim v casaku WATT Audio sa mihnu testom uplne nezname resp. malo zname repraky v tejto cenovej kategorii a byvaju hodnotene prekvapivo vysoko - bohuzial tu toho moc napocuvane nemam - predsa len som sa orientoval na cenovu kategoriu "okolo resp. skorej nad 15tis" u regaloviek a "20 az 30tis" u stlpoviek
    ...cize ak ti mam poradit konkurenta MX2 , tak len ciste teoreticky podla testov v casakoch

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Tak dnes odpoledne ho budu už mít doma - kámoš ho dnes přiveze z Německa (Harmana/Kardona) jestli máte někdo zájem, můžu udělat nějaké fotky, popř. kdyby byly nějaké dotazy, tak je rád zodpovím. Už se nemůžu dočkat. ... jsem jak malé dítě (to já jsem stejně pořád )

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Tákže poslední návrhy jsou tyto:

Tannoy MX2 (6600Kč) http://unisono.cz/obchod_vyrobek_v2.php4?id=2128

Focal Chorus 705S (7500Kč) http://www.focal.tm.fr/gb/home/chorusS/c705s.htm

Mission M32 (7700Kč) http://www.mission.co.uk/product/m3s...peaker_m32.htm

Magnat Vector 16 (6630Kč)
    http://www.magnat-audio.cz/domacisestavy/vector16.html

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Tákže poslední návrhy jsou tyto:

Tannoy MX2 (6600Kč) http://unisono.cz/obchod_vyrobek_v2.php4?id=2128

Focal Chorus 705S (7500Kč) http://www.focal.tm.fr/gb/home/chorusS/c705s.htm

Mission M32 (7700Kč) http://www.mission.co.uk/product/m3s...peaker_m32.htm

Magnat Vector 16 (6630Kč)
    http://www.magnat-audio.cz/domacisestavy/vector16.html
    no takze takto: na pocuvanie hudby - vyvazenost a "prijemnost" zvuku Mission resp Focal
    na "univerzalnejsie pouzitie - t.j. troska "efektnejsi" zvuk v domacom kine asi bude lepsie lacnejsie MX2

...osobne by som vyskusal tie Missiony...

Standardní

ja bych bral ty magnaty urcite jako
    notebook

Standardní

ja jako ty fokalky, ty by se mi hodne libily, a o zvuk bych strach nemel...
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal paik
    ja jako ty fokalky, ty by se mi hodne libily, a o zvuk bych strach nemel...
    no ja focal uz nejaky 2 rok mam (stlpovky za 29tis), ide len o to , ze Focal nikoho na prve pocutie neohuri - maju velmi vyvazeny a pohodovy zvuk charakter - da sa pri nich relaxovat...
    ...inak mne osobne trvalo takmer 1 rok nez som si vybral prave tieto - a to som mal doma na skusku rozne bedne od B&W, Tannoy, Chario, Sonus Faber, Focal, Xavian a moje vysnivane Dynaudio - bohuzial tie som musel vratit a napokon som skoncil u Focalov.
    Tie Dynaudio boli moj najvacsi favorit - hrali najlepsie , ale bohuzial iba v posluchovej miestnosti v predajni - u mna doma v mojej izbe sa ich zvukovy charakter velmi zmenil - unavoval ma - nedokazal som si vypocut ani jedno cele CD a pri tom relaxovat s nohami na stole ... az tie Focal mi priniesli skutocnu pohodu...
    ...ale napriklad u kamosa , ktory ma ovela mensiu izbu sa tie moje Focaly vobec nedaju pocuvat - ak by som ich pocul so zaviazanymi ocami, tak ich vobec nespoznam !!! tak velky vplyv ma na celkovy vysledok miestnost v ktorej repraky hraju !!!

Dovolil by som si zovseobecnit, ze tak:
    2% podiel na kvalite zvuku maju kable
    15% podiel na kvalite zvuku maju zosik a zdroj signalu (CD, DVD)
    43% podiel na kvalite zvuku maju reprosustavy
    40% podiel na kvalite zvuku ma posluchova miestnost !!!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání