Citace Původně odeslal sisi
Citace Původně odeslal Marcelino
Citace Původně odeslal sisi
...Velmi zjednodusene povedane, (S-)IPS panely su imho dobry kompromis medzi farbnostou/pozorovacimi uhlami/rychlostou odozvy. MVA/PVA panely su dobre v prvych dvoch kategoriach, ale "pokulhavaju" v tej tretej, TN panely su natom presne opacne...
mno, neviem, kde si to cital, ale IPS panely su este pomalsie ako MVA ... MVA ma totiz byt prave kompromis medzi dobrymi vlastnostami IPS panelov a rychlostou TN panelov ...
Zdroj som uviedol... co vsak povazujem za daleko dolezitejsie je to, ze vlastne skusenosti uzivatelov tieto uvedene skutocnosti podporuju. Na prad.de je rozsiahle forum s desattisickami prispevkov a tie jasne odsuvaju MVA/PVA panely na posledne miesta co sa tyka rychlosti odozvy. (Uz nejaky ten rocik to forum citam, tak si dovolim povedat, ze mam nejaky ten limitovany prehlad.) Len tak na demonstraciu: http://www.prad.de/board/thread.php?threadid=8818... tot sticky thread odporucajuci par vybranych modelov pre hracov/grafikov/kancelarie. V kategorii "hracskych" modelov sa nenachadza ani jeden MVA/PVA panel (15"-17" su TNka, 18"-vyssie su S-IPS, resp. IPS panely)... niezeby to mal byt nejaky dokaz, skor akysi hint.
hmm, zaujmave, to je pre mna novinka, urcite si to vecer pozriem - az skonci hokej a moja kocka zaspi