No Ujezd.net velká firma není. Co jsem mluvil s majitelem, tak mě informoval i o takových věcech, které zákazníkům neříká (jak se brání proti trvalejm stahovačům), že prý využije agregace 1:4 a sníží tomu uživateli rychlost. Nejprve se s nim ale samozřejmě domluví. Bylo mi i řečeno, že jejich linky jsou opravdu kvalitní skoro pořád se chovají jako garantované. Jinak jsem původně myslel, že si budu sosat, co to dá, ale takto řeší stahovače, abych nezatěžoval ostatní zákazníky. Prý mohu třeba 2 dny v kuse sosat, pak dát na chvíli pokoj a jen třeba serfovat.

Jde o to, do čeho jít.
1) Jestli vybrat vlastní HW, což může mít za následek, že mi to nemusí dobře šlapat, tím i odpadá instalace jejich techniků, kteří jsou vyškoleni jen na určitý HW.

2) Nechat si to tedy postavit od nich a doufat, že to bude v pohodě. Ale to mě vyjde dráž. Tak teda nevím.

A za 3) Jít do a) wi-fi 128/128kb 1:4 (1200kč s DPH) nebo b) ADSL 512/128kb Premium 1:50 od Tiscali (1500kč s DPH)?

Jde mi o nějaké to stahování (ne filmy a takové ty větší kapacity nejsem), hodně surfování a hlavně hraní her po netu.