4Lopan:
OK, ja necekam ze dostanu na CD kompletni ceskej manual a manpage , myslel jsem to spis tak, ze kdyz pojedu treba podle "L.Dokumentacniho projektu", bude to fungovat i na mem PC a nebudu se vetsinu casu rejpat ve specialitach konkretni distibuce. Kdyz budu chtit zjistit parametry prikazu XYZ, napisu man XYZ a s tim si uz nejak poradim. Ale na knizky se budu obracet s dotazy "kde si nakonfigurovat ten blbej ftp daemon" nebo "jak nejlip na HTTPS",..

4All:
Jeste sem zapomnel zminit celkem podstatnou vec, totiz ze to vsechno pojede na nejake Slot1 vykopavce s 64MB RAM, takze co jsem pochopil z dalsich srovnani, Gentoo neni asi to prave.

Co se tyka FreeBSD me zatim trochu zklamalo, mozna se k nemu jeste vratim, ale na prvni pokusy mi prijde prece jen dost nepratelske.

Momentalne jeste znovu pokousim Mandrake 8.2, pokud se stahne tak bych jeste testnul Debian ev. Slack
Na Madrake se me libi hlavne dobre vedena propagace, CZ konfera a ke stahnuti manual v cestine, u ostatnich to bud neni nebo spatne hledam

PS: Mohl by mi nekdo STRUCNE vysvetlit v cem je FreeBSD jine, dodneska jsem zil v domneni ze jde jen o jinou distribuci, z nekolika flame diskusi jsem pochopil ze je to asi trochu "jinej Linux"