Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Disk ze stareho PC mne "nebezi" v novem kompu

Standardní Disk ze stareho PC mne "nebezi" v novem kompu

Cus

Mam stary 4gb disk a 2PC, jeden novy druhy asi 5 let stary k6-2/450. Ten 4gb disk potrebudu do toho stareho PC ale .....

Naformatuju ho fat32 na novym, dam do staryho ... vse OK
    Nainstaluju na nej win98(jiny system mit nemuzu) ...... vse OK
    Facha naprosto v poho. X restartu, X vypnuti vse ok..

Pak ho vytahnu dam ho do novyho kompu(bootuju ale z jineho disku) a ten PC nabiha asi 5min. Na disk ne neda zapisovat, jako by byl totalne v pr....... Vidim ho ze je pripojeny ale jinak nereaguje.

Kdyz se mi po par minutach podari spustit spravu disku vidim, ze na nem je sice oddil, ale ze je nenaformatovany. Kdyz ho naformatuju facha uplne v pohode. Kdyz dam restart tak pak uz je vse OK. Vypnu, zapnu PC a opet je vse OK.

Jak je mozny, ze se mi ztrati komplet data a disk je jakoby nenaformatovy kdyz ho vyndam ze staryho kompu a dam do novyho

Potrebuju ho prenaset a kdybych musel po kazdym prenosu formatovat a preinstalovavat system, tak by me to moc nebavilo ;-(

Na novym mam winXP home a HW dle popisu dole.

Dik
    Všeho chuť

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no je pravdepodobne, ze se ten disk nesnasi s tvym dalsim hw ( nejlepe s diskem ). zkus jen tak pro zkousku odpojit svuj disk na novem poci a najet trebas do dosu a podivat se jestli data jsou ok.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

to jsem zkousel hned na zacatku, odpojil jsem DVD rom, ostatni disky, nic
    vysledek stejny

Proste disk neustoji kdyz je ze stareho PC dan zpet do noveho, ikdyz pred dim tam fachal bez problemu

J.
    Všeho chuť

Vliv
    357

Standardní

predpokladam, ze kabel v pocitaci je ok. kdyz ten disk das zpet do stareho pocitace, tak ty data tam zustaly anebo uz sou pryc uplne?

Standardní

prave ze jsou v pr........

Musim ho opet naformatovat. Pak to facha az do doby, nez ho ze stareho PC dam zpet do noveho.

Proste v novym naformatuju - facha v poho, nakopcim tam nejaka data -- v pohode, zapojim do stareho - v pohode vse facha, nainstaluju wokna - vse v poho, po case vyndam a dam do noveho a vse je v pr.......
    Všeho chuť

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Jucha
    prave ze jsou v pr........

Musim ho opet naformatovat. Pak to facha az do doby, nez ho ze stareho PC dam zpet do noveho.

Proste v novym naformatuju - facha v poho, nakopcim tam nejaka data -- v pohode, zapojim do stareho - v pohode vse facha, nainstaluju wokna - vse v poho, po case vyndam a dam do noveho a vse je v pr.......
    hmmm to je divne. opet predpokladam, ze ten disk je spravne nastaveny. a kabel na tom starem pocitaci je ok. nemuzes vyzkouset na tom starem pocitaci jiny ( PCI ) radic? anebo jeste jinak. jsou v poradku ( hlavne na tom starem poci ) zdroje?

EDIT: jeste me napadlo, zkousel si ten disk i v jinem poci nez ve svem? ( aby se vyloucila chyba na strane noveho pocitace )

Standardní

jo to vse jsem zkousel i jiny PC

Proste neco rozhodi neco na tom disku, ale je divny, ze nez ho znovu naformatuju, tak starty na novem PC jdou strasne pooommaaaluuuuuuuu, kdyz ho tam mam zapojeny.
    Všeho chuť

Standardní

A detekuje se ti ten starej disk v biosu noveho kompu?Hadam ze mas w2k/XP na tom lepsim kompu.

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Jucha
    jo to vse jsem zkousel i jiny PC

Proste neco rozhodi neco na tom disku, ale je divny, ze nez ho znovu naformatuju, tak starty na novem PC jdou strasne pooommaaaluuuuuuuu, kdyz ho tam mam zapojeny.
    ja bych to tipoval na to, ze ten disk ma proste elektroniku mirne mimo toleranci specifikaci. a tak tam muze nastavat ten problem. to bych tipoval prave z toho pomaleho startu ( jinymi slovy ten disk bud pouzivat jen ve starem pc anebo ho prodat a nahradit lepsim ).

Member Avatar uživatele Loque
    Věk
    41
    Vliv
    280

Standardní

Podobný problém som mal aj ja. Pokúšal som sa napojiť jeden sarý 1GB Seagate disk zo 486 do môjho PC a skončilo to neúspechom. Dal som ho samostatne na kábel, skúšal som 80žilový aj 40žilový-s ním som sa dostal ďalej, aspoň sa podarilo občas nadetekovať disk, nabehol systém z môjho hlavného disku a za chvíľu mi ten seagate odpojilo, po reštarte som si prečítal smart capable and status BAD, backup data and replace. Je možné, že disk je poškodený, no v tej 486 beží bez problémov.
    Intel E4500@ 3,1GHz, ASUS P5N-E SLI, 2GB DDR2 800 Kingston HyperX 4-4-4-13, HDD Hitachi 7K250 120GB + 120GB WD + 250GB Seagate 7200.10 + 80GB Maxtor, GF8800GTS 640MB, DVD+RW NEC ND-7173, SB Audigy2 ZS, Skystar2, Enermax Liberty 500W, Thermaltake XaserIII V2000 Aluminium, Samsung SyncMaster 226BW 22'', Koss Porta Pro, Creative M80 speakers.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání