ano, s mottem dne souhlasim na 100%
jan555 - souhlas, prvni UZ nefotily moc dobre - mel jsem v ruce i 720 a oproti 740 (750) je to propastny rozdil.
ja tu nechci lobovat pro Olympus, ja jsem jen chtel zduraznit, ze ta 750 imho neni sptatna volba pri parametrech
1) cena do 15 000
2) sanky na blesk
4) maximalni univerzalnost
5) prepokladane pouziti
a o tom byl dotaz co tu rozjel tu diskuzi, ne ?
je mi jasne, ze i v kategorii UZ kompaktů se dá najít lepší stroj (např. Panasonic DMC-FZ10 s objektivem od Leicy), jenže většinou už stojí víc než těch 15k - a o tom to je. Kdybych na to mel, tak uz tu pobiham minimalne s D70 a tremi ctyrmi objektivy - jenze to je na mne jako doktoranda docela draha sranda... A proto jsem si taky koupil 750 - jak uz jsem psal prve, mam s ni alespon moznost naucit se spoustu veci a vyzkouset si mnoho postupu - coz s obyc. kompaktem neni dost dobre mozne (rad fotim ptaky a dalsi zvirata po lese). A je i faktem, ze casto narazim na ruzna omezeni - jenze to je proste dan za to, ze nemam 50k na poradny DSLR.
Ale fotil jsem treba i s kompaktem za 12k a oproti tomu, co jsem byl zvykly na 750... tam ani nebyla korekce expozice, makro od 20cm - no, skoda mluvit...
A dost - ukonceme to a venujme se dalsim tematum - myslim, ze uz jsme tu toho popsali dost a dost...