jaaaaaaj ja som myslel foto ako FotoPůvodně odeslal Antonín Plhal
t.j. ze som sa hral na kompoziciu a podobne (ono ked sa tym foti do dialky na kresbe vsetkeho vidiet ze to nieje 1m od objektivu)
aj ked pravdu povediac takych 7-8x uz bezne vyuzijem a nehovorim ze by sa sem tam nenasli dobre Fotky s 10x zoomom ale je par, ani 1% (aj ked pravdu povediac dobrych fotiek s hladiska fotografie mam mozno tak 5-10%)
jemine mam pocit ze tu niekto je 750 zealot ...Původně odeslal Chocen
![]()
nikto nepopiera, ze je to zaujimavy fotak, ale casy ked c7xx boli jedinymi ultrazoomami su prec, uz je zcoho vyberat a ked si clovek pozrie fotky
Doplnim ta, je to univerzalny fotak, ale je to kompromis za ucelom univerzalnosti. Napriklad ... jeho vyhoda je to ze je mensi a skladnejsi ako ine UZ, lenze druha stranka veci nechcel by som stym fotit ked mas na tom fotaku blesk vacsi ako fotak samotny - jednoducho co je pre niekoho vyhoda je pre ineho nevyhoda(ked dam taky Speedlite 420 na tu Pro90 tak je tam uplne ako doma, na G5ke jeto tiez v pohode ale uz na takej G1 sa to trocha zle drzi, a napriklad taka C750 je uz podla mna prilis mala, ak ked kto ma na 420EX si kupi trocha iny fotak ako C750)
akoze ide o to si len uvedomit ze nieco musis obetovat a neexistuje fotak by sa mal vynasat do nebeskych vysin
1. je to to co chcuPůvodně odeslal Chocen
2. sice by im stacil aj 3x zoom, ale tie obrazky z 10x su take pekne ...
3. "kua, keby som ja tak mal par tisic viac an ten ISkovy fotak (alebo iny)..."
ad. c750 vs SLR - ak nevies pripustit, ze praca s niecim ako C750 ta v urcitych oblastiach obmedzuje/spomalu pricom na lepsom fotaku by si to mal rychlejsie, tak sa nemame o com bavit. Nejde o to ze by tie drahsie fotaky nebodaj sami ludi ucili ako snimi zachadzat, ide o to ze fotaky typu C750 (S1 Pro, Z2....) maju urcite obmedzenia, ktore ak chces preklenut (a ak sa daju) tak to vyzaduje urcitu namahu na trening + aj tak to zdrzuje pri samotnom foteni. Kazdeho osobnou otazkou je ze ci mu to stoji za tie peniaze + rozmery ktore zo sebou prinasaju SLR.
ad fotografia.cz - tie fotky dokazuju len to, ze aj C750 maju sikovny ludia a ked si pozries ostatne tak aj u C150 najdes dobre foto
ukoncim to takto: jednoducho pre mna je na vyuzitie toho zoomu ta C750 prilis mala (a v principe sa mi dizajnom nepaci ani S1 Pro (a nema kolajnice na blesk)), ako bonus je ten zoom ok, ale ja som clovek zvyknuty drzat nieco poriadne (+500g ) v ruke klasickym sposobom (lava ruka pod/okolo objetivu, prava na spusti a vyraznom hmatniku)