Citace Původně odeslal Antonín Plhal
Možná jsem to špatně pochopil...
jaaaaaaj ja som myslel foto ako Foto t.j. ze som sa hral na kompoziciu a podobne (ono ked sa tym foti do dialky na kresbe vsetkeho vidiet ze to nieje 1m od objektivu)
aj ked pravdu povediac takych 7-8x uz bezne vyuzijem a nehovorim ze by sa sem tam nenasli dobre Fotky s 10x zoomom ale je par, ani 1% (aj ked pravdu povediac dobrych fotiek s hladiska fotografie mam mozno tak 5-10%)

Citace Původně odeslal Chocen
je videt, ze tu malokdo s tou 750 (740) opravdu zkousel fotit.
jemine mam pocit ze tu niekto je 750 zealot ...
nikto nepopiera, ze je to zaujimavy fotak, ale casy ked c7xx boli jedinymi ultrazoomami su prec, uz je zcoho vyberat a ked si clovek pozrie fotky

Doplnim ta, je to univerzalny fotak, ale je to kompromis za ucelom univerzalnosti. Napriklad ... jeho vyhoda je to ze je mensi a skladnejsi ako ine UZ, lenze druha stranka veci nechcel by som stym fotit ked mas na tom fotaku blesk vacsi ako fotak samotny - jednoducho co je pre niekoho vyhoda je pre ineho nevyhoda(ked dam taky Speedlite 420 na tu Pro90 tak je tam uplne ako doma, na G5ke jeto tiez v pohode ale uz na takej G1 sa to trocha zle drzi, a napriklad taka C750 je uz podla mna prilis mala, ak ked kto ma na 420EX si kupi trocha iny fotak ako C750)
akoze ide o to si len uvedomit ze nieco musis obetovat a neexistuje fotak by sa mal vynasat do nebeskych vysin

Citace Původně odeslal Chocen
Nerikam, ze dost velka cast zakazniku nejsou tupci, ale je tu i velka cast lidi, co si proste prolezou net, prectou hafo recenzi a diskuzi a potom se rozhodnou - a dost casto prave pro C-7xx - proc asi?
1. je to to co chcu
2. sice by im stacil aj 3x zoom, ale tie obrazky z 10x su take pekne ...
3. "kua, keby som ja tak mal par tisic viac an ten ISkovy fotak (alebo iny)..."

ad. c750 vs SLR - ak nevies pripustit, ze praca s niecim ako C750 ta v urcitych oblastiach obmedzuje/spomalu pricom na lepsom fotaku by si to mal rychlejsie, tak sa nemame o com bavit. Nejde o to ze by tie drahsie fotaky nebodaj sami ludi ucili ako snimi zachadzat, ide o to ze fotaky typu C750 (S1 Pro, Z2....) maju urcite obmedzenia, ktore ak chces preklenut (a ak sa daju) tak to vyzaduje urcitu namahu na trening + aj tak to zdrzuje pri samotnom foteni. Kazdeho osobnou otazkou je ze ci mu to stoji za tie peniaze + rozmery ktore zo sebou prinasaju SLR.

ad fotografia.cz - tie fotky dokazuju len to, ze aj C750 maju sikovny ludia a ked si pozries ostatne tak aj u C150 najdes dobre foto

ukoncim to takto: jednoducho pre mna je na vyuzitie toho zoomu ta C750 prilis mala (a v principe sa mi dizajnom nepaci ani S1 Pro (a nema kolajnice na blesk)), ako bonus je ten zoom ok, ale ja som clovek zvyknuty drzat nieco poriadne (+500g ) v ruke klasickym sposobom (lava ruka pod/okolo objetivu, prava na spusti a vyraznom hmatniku)