Původně odeslal
riksa
2ZB: to, co jsi napsal, je 100% pravda a naprosto s tim souhlasim. ma to ale nekolik uskali. za prve - oba jsme urcete u soudu x-krat byli a vime, jak to chodi. takze mi das za pravdu, ze takova reklamace, ktera konci u soudu, se potahne minimalne 4-6mesicu, a to jen za predpokladu, ze to skonci u prvni instance a nebudou zadne prutahy pri ustnich jednanich, budou-li. za druhe - zabere to spoustu casu, o ktery prijdes jinde a ktery leckdy nebudes schopen prokazat jako penezi ocenitelnou ujmu (treba ze ti uniklo dulezite jednani, na kterem jsi mohl ziskat budouci kseft). proste a jednoduse, stoji to cas (resp. penize) a usili a vysledek, i kdyz budes mit nakrasne pravdu, je nejisty. ja osobne davam prednost dohode, i kdyz na ni budu lehce tratit - cas, ktery bych stravil na soudnim sporu, bych proste nemohl stavit praci pro klienta v praci - a jelikoz to jsou prescasy, ktery jdou vyrazne nad ramec ZPr, tak je nemuzu ani vymahat jako naklad rizeni - cena toho rizeni tak pro me prevysuje ztratu ty reklamace.
tot vse a pravu a spravedlnosti zdar