Řešilo se to tady před dlouhou dobou, ale jak to vypadá s těma blokama na paměti u grafický?
Řešilo se to tady před dlouhou dobou, ale jak to vypadá s těma blokama na paměti u grafický?
testy styroch roznych blokov a cascadoveho su na
http://www.monster-hardware.com/modu...t&id=99&page=3
P4/400-2.0@2.7 | AC FREEZER 4 | MSI 865PE neo2 LS 4x135FSB, no name 1.5GB dual DDR400 | Saphire ATI R9600 non pro 128MB 325/205@430/260 | Baracuda IV 40GB | DVD Toshiba 16/52 | DVD RW NEC |CD-RW Asus 52/24/52 | on board sound 5.1 | repro 5.1Creative | monit: AOC 7K+ | 3DMark2001-11130 | 3DMark2003-3335 | 3DMark05 - 1509
Skoda ze upustili od porovnani teploty vody a cpu, jinak docela peknej testPůvodně odeslal MLAKATOR
![]()
P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W
Tak jsem právě dočetl celý tenhle thread a musím říct, že jsem se o WC dověděl fakt hodně. Musím uznat, že Radek je fakt machr. Tím samo nechci ostatní nějak zhazovat snad kromě Tlapky. O ten Casscadeblok bych měl taky zájem. Jaká je cena?
procík: AMD Barton 2500+@3200+ fsb400MHz def. V; chladič: AC3 fan na pasivu AC CS2; deska: ASUS A7V880; ramka: 2x512MB DDR 400 CL2 - dual channel; grafika: GeForce 6600 GT; mechaniky: LG GSA 4081b a DVD-R TEAC; disky: 80+40GB Seagate; moňtas: LG 19"; zvuk: Genius HT SW 5.1; a nějaké bastlení na kysni jako flexo, okno do case a DVD mechaniky + nějaké modré diody a pár dalších kravinek :-)
Litr=1000,-Kč
Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali
Omlouvám se za trošku offtopic,ale :Původně odeslal Mirtex
Turbulence a větší plocha je krásná věc,ale na vzduchu,protože voda jak je známo vytváří tzv. laminární mezní vrstvy ve kterých je přenos tepla oproti tubulentnímu proudění řádově nižší. U vzduchu jsou tyto vrstvy zanedbatelné takže tady je lepší mít vetší plochu (drsnější povrch) naopak voda se ráda zachytává na těchto nerovnostech čímž vznikají výše zmíněné mezní vrstvy.Takže pokud by bylo možné nějakým způsobem (např pískováním aj.) vyhladit plochu uvnitř WB zvedl by se rapidně odvod tepla.![]()
Opakuju z loňska termomechaniku tak to musím vědět![]()
nevěřím. Termo mám letos taky a tak se na to zeptámPůvodně odeslal P.D.
jak jsem uznekolikrat ,, Turbulence jsou opravdu nezadouci..
Ja nerikam , ze je to pravda , ale OSVEDCILO SE MI :::
MAX . HLADKY NEJLEPE LESTENY POVRCH A CO NEJLEPSI VYPLACH TOHO POVRCHU.
(CO DODAT)
RADEK
Frezovani na 3DCNC frezce
hoj mohl by plz někdo poradit kde sehnat tenhle nebo podobný radiátor?
http://www2.arnes.si/~mlivak/Antec%2...018%20case.JPG
Worker bees can leave,
even drones can fly away,
the queen is their slave!
Omyl, turbulence jsou naprosto žádoucí z důvodu odvodu tepla,laminární proudění má mizerné vlastnosti co se odvodu tepla týče, nežádoucí jsou hluchá místa ve kterých voda neproudí a tím pádem neodvádí teplo. Voda která při průtoku kolem 600 l/hod protéká hladkou trubkou o vnitřním průměru 10 mm bude mít turbulentní proudění a co teprve v záhybech WB ,aby tomu bylo jinak musel by jsi rapidně snížit průtokovou rychlost.Původně odeslal Radek-B
Ale jak jsem si tak prohlížel ten Tvůj nový chladič řek bych, že tam žádné hluché místa nehrozí![]()
Možná budeš mít dalšího zájemce
To Staňour : Já než ze sebe něco vychrlím tak si to předem ověřím, tobě bych to taky doporučil (NO FLAME). To že nevěříš nezmění nic na tom, že to tak skutečně je![]()
"Radek-B"
Takze jsem doresil uchyceni na slot AMD:
RADEK
nice! mozna budu mit zajem
jak jsi dopadl s testovanim MK4?
.
Tak zanedlouho budu mít doma Radkovu kaskádu :P , už se na ni těším jak malé děcko![]()
Teď ještě sehnat hadice, čerpadlo, radiátor, větráky a expanzku, to znamená všechno![]()
Jakmile to budu mít v kupě dám vědět jak to fachčí![]()
Tu sem naposled testoval loni. a protoze nejsem schopen , ji vyrabet v serii , tak sem dal fotky pouze loni a dal proste nic.Původně odeslal Prokop
je cca o 1-2 stupne horsi nez Cascade,
Jinak maji oba bloky hodne spolecneho: a to napriklad to . ze uz neuspejou lidi, co lejou do vodnika vodu z vodovodu, funguje to jako sqvely filtr na binec a pricpava se to nim. (chce to opravdu alespon prefiltrovat)
JInak , stale cekam na testy na PC-tuning (A FURT NIC ? UZ MESIC(((
![]()
no asi budu mit taky zajem o tu kaskadu.. uvidime, me hlavne slo o to ze MK4 by mel mit lepsi teplotu pri mensim prutoku vody (1046) kdezto kaskada bude mit lepsi deltu s vykonnejsim cerpadlemPůvodně odeslal Radek-B
.
Tak to je dobry, ale kdyz nad tim tak premejslim, urcite by se nekdo takovej naselPůvodně odeslal Radek-B
![]()
, mozna by to bylo dobry jeste kazdymu zakaznikovi spec. napsat, nebo se pak dozvis jak je ten blok malo ucinnej
![]()
PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5
Taaak mluvil sem s radkem a... uz jen posledni dodelavky a ...![]()
takze doufam ze budu dalsi ze spokojenejch zakazniku...
TheRaid
TheGood man has few enemeis, but TheMerciless has none.
Extremely fits for TheAliens...
Tak jsem si pořídil radiátor topení z Forda za 200 Kč, má úplně ideální rozměry 25x14x4 cm (ideální na dva 120mm větráčky) a po menších úpravách to myslím bude docela betálně chladit. Dneska jsem to čistil od hrubé špíny, když mě s tím viděla matka jak ten bordel dělám ve vaně, tak ju chtěla ranit mrtvice
Zítra půjde na ultrazvuk.
Takže teď už mi chybí jen WB, který doufám Radek pošle co nejdřív, čerpadlo, hadice a expanzka.
vim , ze z vetsinou sem se uz bavil , ale znova se musim omluvit ,
jsem musel bohuzel tento tyden vsechno odlozit moc prace (v praci).
A ze zacatku tydne se nezadarilo.
Takze prosim o stpeni.
RADEK
Zdar, vzhledem k tomu, že se chystám na výrobu vodníka, tak sháním všechny možný info a tohle forum je vážně nářez. Je vidět že do problematiky fakt vidíte, a proto ocením každou radu. Chystám se chlazení vzduchem nahradit kompresorem z mrazáku a doufám, že to bude fungovat. Měl bych se tak dostat na teploty kolem nuly, ale to je jen věc nastavení. Jinak mk4 i spirála jsou super a rád bych si jeden z nich objednal.
Zdravim vas vsetkych, pecka forum.
Zajtra konecne namontujem vodnika(dufam ze to vyjde), tak by som sa xcel s vami podelit o moju radost.
Mam teraz Titan celomedeny s regulaciou (predtym boxac), dnes pekne slniecko pripieklo tak sem hodim teploty:
Idle - 34-36 stupnov
Full Load - 51-53 stupnov v zavislosti od doby prehrievania
...o takom case by som tu xcel zajtra prihodit teploty s mojim vodnikom za pouzitia blocka z www.vodnechladenie.sk
mam celerona 2600
cradle
Takze ako som slubil
Hodil som to zatial cez vedro,
procesor som zatial taktol iba na 2,7 ghz
idle teplota: 24 stupnov po 5 minutach
full load teplota 32 stupnov
ale s tym ze vo vedre mam zatial studenu vodu, takze treba pociat s tym ze cez den ked bude dajme tomu o 10 stupnov teplejsia, tak si treba prihodit desat stupnov, kazdopadne som nadmieru spokojny.
ak sa dostanem k fotaku tak urcite prihodim aj nejake fotecky![]()
cradle
k čemu jsou takové výsledky? Pusť tam zátěž minimálně na hodinu a pak teprve měř.
můj nový web : www.ertyh2o.net Athlon XP 2500+@2300MHz (200*11,5) Barton AQZEA 0331 UPMW, SOLTEK 75FRN2-RL, DDR 512MB/333Mhz, Gainward GeForce 4Ti4200 (300@600), 4x HDD Seagate Bar7200.7 8MB cache 120GB, Hercules Fortissimo III, CDRW Teac 52*32*52, Hyundai ImageQuest F790D Flat,(vodní chlazení:CPU,Chipset,GPU,4xHdd)
A nepatri takove veci jinam
Nemyslite , ze tento thread je uz celkeem dost preplacany??
Ale nikomu nic neprikazuji.
RADEK
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)