no uz to tu vidim ako sa to zvrhavana na oblubene ultrazoomyPůvodně odeslal Keyoke
najprv k nejakym malym zoomom, s toho co si povedal mi vychadza asi sony ma dobre videosekvencie, karty do 128MB (klasicke MS) su uz za slusnu cenu (aj ked na cenu CF to nema) a ma velmi dobre automaticke ostrenie (tj pre ludi co nevedia pouzivat manual), su to fotaky vhodne skor na indoor akcie
samozrejme nieje dobre len sony, aj ten canon a80 sa da a ma vela vyhod, osobne ho preferujem (kvoli kvalite, manualu, otocnemu displeju) ale to su moje potreby
no a dostave sa k 10x zoomom, vsetko ma manual programy, manual focus
Canon S1Pro - 3mpix, stabilizovany, video s audiom 640x320@15/30fps max 1GB, CF karty (vyklopny displej, nizky sum pri ISO 400, na inych neskusane ale ma plynuly a tichy zoom pri videu - najma v porovnani s Pro90 )
Minolta Z2 - 4mpix, video s audiom 640x320@30fps 'nelimit' / 800x600 limitovane casom, externy blesk - sanky/konektor, SD karty, (relativne velky buffer na seriove fotenie, rychle, zvlastny system hladacika - velky displej cez zrkadlo = kvalita, super macro - vyrez cca 4x6cm)
Olympus C750 - 4mpix, video 320x240@15fps, externy blesk - sanky, xD karty (fuj!)
Panasonic DMC-FZ10 - 12x zoom s F2.8 !!!, 4mpix, stabilizovany, video s audiom 320x240@10/30fps, externy blesk - sanky, SD karty (jediny ma LiIon akumulator - ostatne AA, dobry system nasadzovania filtrov)
C750 je znich najmensi ale len o kusok, osobne sa mi drzi lepsie S1Pro (zvyk z Pro90), Z2 je nieco podobne ako S1, a FZ10 je uz slusny fotak do ruky (aj ked stabilitu pridanu vahou nepotrebuje - ma IS)
ale ten rozdiel nieje az tak velky
![]()
trochu to mam obehane, ale davnejsie tak som snad nenapisal nejaku blbost... som sa rozhodoval ci nahradim moj Canon Pro90IS, ani jeden z fotakov som si zatial nevybral jednoducho som zvyknuty na kombinaciu 'velky zoom' + IS + otocny displej + CF
najprv som chcel FZ10 potom prisla Z2 a teraz si neviem vybrat, a zatial nasetrim an Nikon D70 ci v lepsom na Canon D10![]()

Odpověď s citací