Citace Původně odeslal lcdc
Ano, vymennik bude vodu chladit pred vstupom do chladnicky, ta chladnicka zase nema taky vykon, aby sama uchladila vodnika. Ja PC neprenasam, takze mi nevadi velkost celeho vodika, ale aj tak chcem ten vymennik pripevnit na bok chladnicky. Nemalo by to zabrat viac miesta, ako teraz . Tu chladnicku mam uz prerobenu na 12V konektor z PC. Bez zataze chladila asi na 8-10 stupnov(ale na stenach je to menej), takze pocitam, ze by vodu mohla ochladit na 16-18 stupnov(ak do chladnicky pojde voda tepla okolo 25 stupnov) pri 23 stupnovej izbovej teplote(mozno som velky optimista, ale skusit to treba ). Neviem, na aky princip ta chladnicka funguje, v predu je ventilator a riadne velky blok z hliniku, je celkom tazka. Uvidime, potom sem hodim vysledky.
No neviem, možno máš a to nejaké dôvody, ale... Prečo to robíš tak neefektívne? Predpokladám, že tými zásahmi tú chladničku aj tak zdevastuješ natoľko, že nebude použiteľná na pôvodný účel... Tak prečo z nej rovno nevyberieš ten chladiaci element (píšeš niečo o hliníkovom bloku atď...). Na neho by si priamo nasadil výmenník a veselo môžeš chladiť. Zrejme tam bude nejaký peltier, nie príliš výkonný, tak načo ďalšie straty pri prenose chladu cez vnútorné steny chladničky?

Tvoje riešenie má snáď jedinú výhodu - môžeš si do nej dávať ochladiť pivo ak ti vovnútri zostane nejaké miesto