Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Jak je to s SATA150MB/s, UDMA5 a UDMA6 a WinXP ?

Standardní Jak je to s SATA150MB/s, UDMA5 a UDMA6 a WinXP ?

Mam 2x SATA 150MB/s, ale WinXP ukazuji porad u obou UDMA5 = 100MB/s a diag.sw AIDA32 mi pise, ze disk je max. UDMA6 (133MB/s), ted beha na UDMA5 a sběrnice řadiče je 150MB/s.

Je to normalni ? Tzn. ze to 150MB/s u SATA disku asi znamena jenom to, ze je s tim kompatibilni, ale on sam je UDMA5 ?

Jinak je to sviznejsi, nez PATA. To jo.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal ms
    Mam 2x SATA 150MB/s, ale WinXP ukazuji porad u obou UDMA5 = 100MB/s a diag.sw AIDA32 mi pise, ze disk je max. UDMA6 (133MB/s), ted beha na UDMA5 a sběrnice řadiče je 150MB/s.
    to ze wokna eventualne testovaci programy kecaji uz bys mohl vedet.

Je to normalni ? Tzn. ze to 150MB/s u SATA disku asi znamena jenom to, ze je s tim kompatibilni, ale on sam je UDMA5 ?
    a take bys mohl vedet, ze prvni verze SATA disku od nekolika vyrobcu nejsou SATA ale klasicke PATA jen s cipem na upravu komunikacni sbernice.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

To , ze kecaji, vim.

Ale pak tedy vyrobce nemusi psat ze disk je S-ATA 150, kdyz je ve skutecnosti S-ATA 100. Ale oni to asi pisou podle prenosu radice, ke kteremu se pripojuji.

Jinak je to ale v porovnani se stejnymi disky sviznejsi...

Mel jsem 2x Barr. 120GB /8MB v ATA a ted jsem je zmenil za S-ATA a je to znat. Nekdo rika, ze jsou hlucnejsi pri SEEKu, ale ja jsem naopak radeji, kdyz clovek slysi, ze se neco deje pri nacitani objemneho programu, nez kdyz je ticho a nic se nedeje...

Vliv
    357

Standardní

To , ze kecaji, vim.

Ale pak tedy vyrobce nemusi psat ze disk je S-ATA 150, kdyz je ve skutecnosti S-ATA 100. Ale oni to asi pisou podle prenosu radice, ke kteremu se pripojuji.

Jinak je to ale v porovnani se stejnymi disky sviznejsi...

Mel jsem 2x Barr. 120GB /8MB v ATA a ted jsem je zmenil za S-ATA a je to znat. Nekdo rika, ze jsou hlucnejsi pri SEEKu, ale ja jsem naopak radeji, kdyz clovek slysi, ze se neco deje pri nacitani objemneho programu, nez kdyz je ticho a nic se nedeje...
    metodika oznacovani zavisi na prenosovem protokolu. nikolivek na tom, co disk ve skutecnosti zvladne.

k te sviznosti > doporucuju vyhledat si na netu ( z cestiny ted nevim jestli na pctuningu ci na svethardware anebo na bonuswebu/hardware ) nejaky clanek o srovnani PATA a SATA disku stejneho typu. by ses divil, kolik SATA verzi je pomalejsich nez PATA ( a to nejen tech upravenych PATA verzi, ale i plnohodnotnych SATA ).

a co do hluku? no ja take poznam dle hluku ze se neco deje ( anebo ze se s diskem neco deje ) ale v realu cim tissi, tim lepsi ( coz o to, klepani hlavicky se da jeste prezit, ale neustale piskani je jizdenkou do pekla )

Standardní

No, k tomu vykonu - ja jsem s tim spokojen. Je to sviznejsi. Jak ve spousteni aplikaci, tak pri strihu videa atd ...

Nejdriv jsem vymenil na jednom PC s Win98SE oba 80GB Seagate za S-ATA a kdyz se to osvedcilo, tak jsem vymenil na XP oba 120GB za S-ATA a taktez.

Navic, nemam ted problem mit 2disky a CD-RW+DVD-ROM.
    Predtim, jeden disk+ jedna mechanika a to same na druhem, to neni moc stastne...

Na kazdem S-ATA je jeden disk a jeden IDE kanal mam k dispozici pro mechaniky. A pod XP se da pripojit az 6zarizeni.

Sandra mi misto 25-30MB ukazuje 40MB.

Jinak, nevsiml jsem si zadneho skripani. Naopak, PC slo s hlukem dolu.

Vliv
    357

Standardní

ale ja nerikam, vsak proc si neuvolnit misto pro opticke mechaniky.

btw jak si myslel to s XP a 6 mechanikama? to preci zavisi na desce ne? ( napriklad ja muzu pripojit 8PATA a 2SATA ).

- no konec OT.

Standardní

To mas ale pridanej dalsi RAID... Toho jsem se zbavil. Deska nastesti odesla a mam novejsi bez pridaneho chipu. Pak totiz nastavaji problemy s chytanim pres Firewire, zvlast, kdyz pouzijes SB Audigy...

Standardní

mne v sandre pise : maximumum SW DMA Mode : SWDMA 6
    Curent Active Mode : SWDMA 3

znamena to ze swdma 6 budem mat ked zapojim do raidu 0 este jeden
    sata disk?
    MB: MSI KT6 Delta FISR CPU: XP 1900 COOL: AC Silent 2L + AC Pro 2L -out VGA: MSI GeForce FX5200 128MB + 4x4 Fan RAM: PQI 256MB 400Mhz HDD: Seagate 80GB SATA CD-RW: Teac 512EB POWER: 350W nn + AC Fan Pro

Vliv
    357

Standardní

To mas ale pridanej dalsi RAID... Toho jsem se zbavil. Deska nastesti odesla a mam novejsi bez pridaneho chipu. Pak totiz nastavaji problemy s chytanim pres Firewire, zvlast, kdyz pouzijes SB Audigy...
    no covece to nevim, tenhle problem s audigy bych videl na sdilene IRQ z duvodu APICu. jestli myslis RAID jako takovej, tak to nepouzivam. ten raid cip pouzivam jako klasicke IDE. docela me stve, ze uz se zadna kvalitni deska s timto ( onboard IDE, onboard IDE RAID, onboard SATA RAID ) nevyrabi ( u kra2+ ukoncili vyrobu ). a zachytavani videa > to me fakt netrapi .

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání