Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: [buy] Kompakt do kapsy

Standardní

No když už jsem tady, tak se taky zeptám: ¨jaký z uvedených/alternativa? jde o kompakt do kapsy, takze neni nutna velikost kreditky, ale tak maximalne jako Sony V1. chci 4Mpix+, rychlou odezvu namacknuti, ostreni a zapnuti. Kvalitni fotky-klasika.

Sony V1 - (uz bych ho koupil, kdyby nebylo ty baterky hůůůbůůů)
    Panasonich FX5 - stabilizace, krasnej, ale trosku neduverivej
    Canon S50 - moc o nem jeste nevim

jinak cool je taky G5, ale uz je moc veliký, to už si můžu vzít A2...

Diky za rady, a pls napiste nejaky duvod vaseho mysleni
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

Citace Původně odeslal Commander
    Sony V1 - (uz bych ho koupil, kdyby nebylo ty baterky hůůůbůůů)
    Panasonich FX5 - stabilizace, krasnej, ale trosku neduverivej
    Canon S50 - moc o nem jeste nevim

jinak cool je taky G5, ale uz je moc veliký, to už si můžu vzít A2...
    Sony V1 - klasika, fakt dobrej foťák, hlavně ostření, laser hologram, rychlej dostatečně. Osobně nemám rád vyskakovací blesk, ta baterka není taková katastrofa, není problém doplnit druhou - neoriginál, při ceně foťáku, karty, atd. se to ztratí ... Největší mínus jsou imho drahý (ale rychlý a bezproblémový) karty, jinak tomu foťáku těžko co vytknout ...

Panasonic FX5 - asi "nedůvěryhodnej" ? Dost dobrej foťák, ale jinde než ty druhý dva - je to full automat, což je sakra rozdíl - Soňák a zvlášť Canon jsou našlapaný manuálem, tohle je víceméně "cvakátko" (nicméně mimořádně pěkný (a kvalitní), s tím stabilizátorem se podle všeho dá v pohodě fotit "za běhu", ale pro mě osobně by to zvláštní plus nebylo). Jinak ekvivalent FX5tky je Sony P10/12/P100, nebo Canon Ixus 400/500, ne V1/S50 ...

Canon S50 - je výbornej foťák, perfektní zpracování, má největší rozsah manuálních nastavení ve třídě, mimořádně dobře se s ním fotí (hlavně kvůli váze). Mínusů moc nemá - ne zrovna nejpřesnější "joystick" (ale to se rychle naučí) a celkem složitý ovládání a pochopení souvislostí (ale to souvisí s rozsahem funkcí).

S nějakou extra výdrží na aku nepočítej ani u jednoho, prostě ty foťáky jsou malý, tudíž mají i malý lithiovky, všechny jsou zhruba na úrovni V1čky. Pod tisícovku koupíš ke každýmu druhej Li-Ion a to už stačí na tak 300-400 fotek s LCD při normálním používání, což by mělo stačit ... Alternativa na AA je Minolta F200, ale ta je podle mě citelně horší než V1/S50. Ještě se můžeš podívat např. po Pentax Optio 555 - solidní alternativa V1.

Na G5 zapomeň - není vlastně o nic lepší než S50 (4x zoom nepovažuju za extra výhodu, otočný LCDčko je o poznání míň kvalitní než klasický na S50), zato mi připadá, že pomaleji a míň spolehlivě ostří a rychlejší taky není ...

Přečti si pořádně recenze (ne na digineffu ) a běž si ty foťáky osahat, ať zvolíš cokoliv - V1, S50, nebo Optio, zvolíš dobře. Vyber si, co se Ti líbí a s čím budeš rád fotit

(sám jako kompakt používám Canona S45 - a vím proč )

EDIT: Na co se potřebuješ zeptat, zeptej se, co budu vědět, povím - teď tu fyzicky mám S45, G5 i V1 (tu dočasně, Panasonica ne) ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

THX to jan555 za vycerpavajici info!

Ta V1 je super, stoji ted asi 13000, to je vazne bajecny. Prave k tomu FX5 jsem psal to neduverivej kvuli tomu, jak rikas "cvakatko" ono mit moznost do toho kecat je vyborne- a pokud jsem se docetl, tak V1 je poloautomat vybornej.

Jeste kouknu na ten Pentax, jinak, kdybys mel moznost volby, bral bys V1, nebo S50 ? cenu neberme v potaz

EDIT: co se tyce recenzi, hodne se ridim dpreview.com, tam mi to prijde takovy "na úrovni"
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

Jeste kouknu na ten Pentax, jinak, kdybys mel moznost volby, bral bys V1, nebo S50 ? cenu neberme v potaz

EDIT: co se tyce recenzi, hodne se ridim dpreview.com, tam mi to prijde takovy "na úrovni"
    No, sám nevím, ty foťáky jsou více-méně rovnocené. Jestli Ti jde o to, dostat za jakýchkoliv podmínek ostré foto a moc se s tím nemazat - Sony je na tohle nejlepší ... Canon má takový rozsah nastavení, že si o tom může většině foťáků zdát a to je velká výhoda.

Na druhou stranu - já mám S45 kvůli tomu, že je rychlejší a sedí objektiv CCD chipu líp než u S50, jenže S45 neseženeš (to by byl tip) ... Měl jsem "pár" Soňáků a je to nejspolehlivější značka v digi - bez ohledů na cokoliv, "šunka" od Sony neexistuje ...

Moje rada zní, projeď si testy právě na dpreview (lepšího zdroje fakt není), pak si přerovnej, co chceš, pak jdi do krámu a vezmi si ty foťáky do ruky a který se Ti bude zdát líp, ten vem.

Sony je prostě Sony, má nejlepší ostření (ať aktivní, pasivní, o laseru nemluvě), dostaneš z něj přesně to, co všude píšou. Canon je víc na hraní - mraky nastavení, imho se z něj "při pořádném zapojení sám sebe do akce" dá vymáčknout víc (se Sony přijdeš, fotíš a vyjde to, s Canonem máš co dělat - a pak to stojí zato), pro mě osobně je obrovskou výhodou CFII - Microdrive koupím za "pár švestek", s MS Pro je finančně "trochu" problém ... Výhodou může být i RAW místo TIFFu u Sony, ale nevím, co tím chceš fotit, takže ...

Prostě oba jsou to super foťáky, záleží fakt na preferencích (i na financích, zvlášť v případě dovolené a spol.).

(sám s Canonem bojuju skoro pořád, ale vím, že to, co se nepovede, je většinou moje práce, navíc v kombinaci s IBM Microdrive 1 GB + MagicStor 2,2 GB nemusím nic řešit, přitom hluboko pod cenou 1 GB MS Pro - jsem zbavený potřeby databanky)

Podle mě je to tak 50:50, ber ten, se kterým se Ti bude líp fotit a tak ...

(přemýšlel jsem nad tím asi 15 minut než postnu a nedovolil bych si říct, který je "lepší" ... )
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Standardní

jan555 :
    dikes dikes dikes! ono je to vazne tezky rozhodnuti, asi udelam nalet do obchodu jak rikas a vyberu tam ono co se tyce ty S50, tak me se libi ta CERNA varianta, ta je opravdu skvostna, ty stribrna uz neni ono..(teda je, ale kdyz vite ze je i hezci verze... ) Sony zase vypda vice "nadupane" (na pohled). to by bylo k designu.
    Jeste poradne projedu ten dpreview, mas pravdu ze je trosku skoda ten MS, jsou drahy jako prase a to me mrzi.. navic je ma jenom sony a tak, to vsich vime.

Jinak jeste tak trosku btw, jeste jsem koukal na W1, ale prijde mi skoro horsi nez V1, a to kvuli tomu hledacku-na ukor asi zbytene velkyho displeje.. taky mensi zoom myslim, ale to bych prezil.. Mas na to stejny nazor, nebo je W1 konkurent?

Standardní

jan555 :
    dikes dikes dikes! ono je to vazne tezky rozhodnuti, asi udelam nalet do obchodu jak rikas a vyberu tam ono co se tyce ty S50, tak me se libi ta CERNA varianta, ta je opravdu skvostna, ty stribrna uz neni ono..(teda je, ale kdyz vite ze je i hezci verze... ) Sony zase vypda vice "nadupane" (na pohled). to by bylo k designu.
    Jeste poradne projedu ten dpreview, mas pravdu ze je trosku skoda ten MS, jsou drahy jako prase a to me mrzi.. navic je ma jenom sony a tak, to vsich vime.

Jinak jeste tak trosku btw, jeste jsem koukal na W1, ale prijde mi skoro horsi nez V1, a to kvuli tomu hledacku-na ukor asi zbytene velkyho displeje.. taky mensi zoom myslim, ale to bych prezil.. Mas na to stejny nazor, nebo je W1 konkurent?
    V černý je fakt libová, na druhou stranu víc zranitelná ... Moje praxe je - originál pouzdro na opasek (tuším PS900) plus pořádná karta a nic Tě nezastihne

Fakt nejlíp uděláš, když to ozkoušíš, předpokládám, že Sony se bude zdát (a ono to tak asi je), že má míň problémů s autofokusem, na druhou stranu neznám nikoho, kdo by řekl něco proti designu a zpracování "S" řady Canonu - je fascinující (fortelný - kus železa).

W1 je zase trošku jinde - míří víc k amatérům, sice větší displej, ale slabší funkce a zřejmě i objektiv, jinak je to samozřejmě z 80 procent V1, ale evidentně spíš pro konzum (což není špatně!) ...

A - doporučení pro Tebe i ostatní - vezmi si s sebou (pokud máš tu možnost) notebook, vyfoť před zaplacením na makro s přepáleným bleskem např. bílou zeď, přetáhni do notesu a zjisti, nemá-li foťák hot(nebo bad)-pixely. Tohle může dost pomoci - není kus jako kus

EDIT: na "nálet" (bez ohledu jestli koupíš, nebo ne) je nejvhodnější samozřejmě škodovka ve vodičkový (mají tam skladem fakt snad všechno), případně megapixel ...

Standardní

co bych si bez tebe počal
    diky za nazor W1, vlastně si mi to potvrdil. Jo, S50 jsou MOC pěkný!

S těma bad pixelama, tak to se přiznám, vůbec nevim, že by se takovejhle test měl dělat .každopádně laptop mám, takže ve škodovce zkusim! Teď jsem dočetl na dpreview diskuze V1 vs. S50 a tak 90% lidi doporucuje V1, udajne pro ostrejsi snimky.. Koukal jsem i na porovnání head-to-head, a jsou to parametry opravdu srovnatelné foťáky..

Co se týče galerií (také myslim nyní na dprev. ono je to dost těžké takhle vybrat, protože asi záleží na fotografovi, a co fotí, přišly mi ty fotky také srovnatelné.. Asi (určitě) nejsem natolik zdatný (zatím ), abych poznal nepatrné případné rozdíly

Jee ten Pentax je alé taký nice!
    tady jsem vybral nějaký příspěvky co se mi zdály kvalitnější co se týče pantax vs V1, tak abych to tady jenom neopakoval a přeba nezkomolil

http://forums.dpreview.com/forums/re...essage=8230735
    http://forums.dpreview.com/forums/re...essage=8178480
    +odkazy na odpovedi

akorat neni nahodou plastovej?

Prosim tě, kdyby byla ještě nějaká rada obecně při nákupu, budu vděčnej, to s těma pixelama mě docela vzalo

Standardní

Pentax 555 - plastovej není http://www.steves-digicams.com/2003_.../optio555.html (znám ho málo, takže pro něj nelobuju, z testů vychází dost dobře)

Jinak na testovacích fotkách poznáš máloco (když tam "něco" je, je to napsáno dřív - už v recenzi, nebo v cons/pros).

Jinak - fakt těžko říct něco dalšího ... Každopádně se nestydět, po výběru foťáku, když ho položí v krabici před Tebe vytasit notes, seznámit je a otestovat (nebudou s tím problémy) - jistota je jistota a s reklamací jednoho hot-pixelu můžou být problémy ...

Pročti to, zajdi do škodovky, tam mají fakt snad všechno skladem (i na demu) vyzkoušej, co Ti sedne a pak objednej, odkud je to nejlevnější a pokud chceš mít jistotu (viz odstavec výš), tak kamennej krám ...

Thats all - počítej k ceně (pokud předpokládáš aspoň trochu "pořádný" využití) - pouzdro (originály od Sony/Canonu se většinou oplatí, obrázky jsou na webu), 1 aku navíc (to až pozdějí - když si ten foťák necháš a budeš aku potřebovat) a minimálně 512 MB kartu (nebo 256 a databanku) ... Po "testu" dej vědět (SZ), možná zařídím lepší cenu foťáku a/nebo karty ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání