Citace Původně odeslal Commander
jan555 :
dikes dikes dikes! ono je to vazne tezky rozhodnuti, asi udelam nalet do obchodu jak rikas a vyberu tam ono co se tyce ty S50, tak me se libi ta CERNA varianta, ta je opravdu skvostna, ty stribrna uz neni ono..(teda je, ale kdyz vite ze je i hezci verze... ) Sony zase vypda vice "nadupane" (na pohled). to by bylo k designu.
Jeste poradne projedu ten dpreview, mas pravdu ze je trosku skoda ten MS, jsou drahy jako prase a to me mrzi.. navic je ma jenom sony a tak, to vsich vime.

Jinak jeste tak trosku btw, jeste jsem koukal na W1, ale prijde mi skoro horsi nez V1, a to kvuli tomu hledacku-na ukor asi zbytene velkyho displeje.. taky mensi zoom myslim, ale to bych prezil.. Mas na to stejny nazor, nebo je W1 konkurent?
V černý je fakt libová, na druhou stranu víc zranitelná ... Moje praxe je - originál pouzdro na opasek (tuším PS900) plus pořádná karta a nic Tě nezastihne

Fakt nejlíp uděláš, když to ozkoušíš, předpokládám, že Sony se bude zdát (a ono to tak asi je), že má míň problémů s autofokusem, na druhou stranu neznám nikoho, kdo by řekl něco proti designu a zpracování "S" řady Canonu - je fascinující (fortelný - kus železa).

W1 je zase trošku jinde - míří víc k amatérům, sice větší displej, ale slabší funkce a zřejmě i objektiv, jinak je to samozřejmě z 80 procent V1, ale evidentně spíš pro konzum (což není špatně!) ...

A - doporučení pro Tebe i ostatní - vezmi si s sebou (pokud máš tu možnost) notebook, vyfoť před zaplacením na makro s přepáleným bleskem např. bílou zeď, přetáhni do notesu a zjisti, nemá-li foťák hot(nebo bad)-pixely. Tohle může dost pomoci - není kus jako kus

EDIT: na "nálet" (bez ohledu jestli koupíš, nebo ne) je nejvhodnější samozřejmě škodovka ve vodičkový (mají tam skladem fakt snad všechno), případně megapixel ...