Citace Původně odeslal mikus
Jinak kdyz se tady vsichni Dominatorovi tak krasne chechtaj, tak se jeste zeptam, jestli nahodou nekdo nezna moznost, jak provozovat 3 floppy-mechaniky :P . Mam na svym PC jeden 3" a jeden 5", jejzto nutne portebuju, protoze mam na tech 5-palcovkach fury dat, do kterych obcas lezu, ale zas ne tak casto, aby mi to stalo za to to vschno stehovat jinam. K tomu mi ale zbyl 1 volnej 3"-suplik a tak jsem do nej vrazil jeste dalsi disketku, aby nezel prazdnotou, kdyz me nenapada, co bych tam moh soupnout ucelnejsiho. Pokud bych se nekdy dostal do situace, ze bych musel kopirovat velky hromady disket, tak bych ho holt zapojil misto toho 5". Rikam si ale, kdyz uz tam je, neskodilo by, kdyby byl funkcni trvale.
3 flopiny budou asi problem, pokud vim, tak BIOS odjakziva umi max. 2 FDD(krome serverovych MB). Reseni - snad pridat radic, co ma FDD konektor.

Ovsem na 1x 3,5" a 1x 5,25" potrebujes starej kabel, co mel klasicky disketovy konektor (ma 34 direk) + konektor na 5,25" (vypada jako kratkej ISA slot na kabelu). Samozrejme konektor molex na napajeni.

Jen nevim, jak na tom jsou dnesni desky, jestli jde v BIOSu nastavit 1,22MB flopina.