Citace Původně odeslal Jucha
Rad bych vedel, jak muze clovek ktery jeden na CRT alespon dle popisu, delat chytryho co se LCD tyce ( bez urazky)
1. "Nedelam chytryho"
2. Ci uz ma niekto CRTcko alebo LCDcko, neznamena to, ze o nich musi nieco vediet. Rovnako dobre to ale ani nevylucuje moznost, ze toho o nich vie dost. Ta implikacia je proste nezmyselna...
Na LCD panelech mam najeto bratru 6tis hodin, pouzivam je uz radu let, a proslo mi na stole uz mozna par desitek (bez kecu)
Niekde som to spochybnil?
Mozna nejsem super expert pres dalsi HW ale pokud tu nekdo neco vi o LCD, jsem to ja. To mi ver.
Ja Ti to neberiem. Myslim, ze ludi ktori nieco vedia o LCD je tu viac...
Souhlasim s tebou, ze udaje od vyrobcu mohou by zkreslene, ale pokud nechces si vybirat podle nich, tak podle ceho pak?
Reviews, skusenosti uzivatelov vlastniacich dany model, do urcitej limitovanej miery "paper specs" a nakoniec moznost si dany model sam odskusat.
Ja jsem recenzoval mozna 15 ruznych kousku, a plus minus se moc nelisily od toho co rikaji vyrobci. Samozrejme je to muj subjektivni pocit, kontrast mohu porovnat jen tak, kdyz to postavim vedle sebe, meridlo na to nemam.
Ja Ti ten subjektivny pocit nemam ako zobrat... ale pozri napr. sem: http://www.xbitlabs.com/articles/oth...esponse-4.html. Test desiatich 19" LCDciek. Len 3 kusy dosiahnu kontrast rovny prip. vyssi ako sa uvadza v specifikaciach. Prve 3 modely s uvadzanym kontrastom 700:1 nedosiahnu v skutocnosti ani polovicu. (Iste, mozme polemizovat o tom, ze nepouzili uplne "nadupane" meracie zariadenie, a ze to skresluje vysledky, atd... ale je to stale lepsie ako subjektivne porovnavanie.)
Dulezite je ale jedno a to se mnou doufam budes souhlasit. 400:1 je biiiiida, at to ten LCD opravdu ma nebo ne
No, tu sa prave nezhodneme - pokial ich to LCD ma v skutocnosti, potom je to na dnesnu dobu slusny vysledok (vid ten predosly test...).