Citace Původně odeslal sisi
Ehm, precital si si aspon trocha to, co som napisal? Nepochybne je vacsi kontrast plus... pokial tam aj je. Kludne sa moze stat, ze LCD s vyssim kontrastom na papieri (povedzme 500:1) ma v skutocnosti kontrast nizsi ako LCD, ktore ma na papieri "len" 400:1. Vsetko co som chcel povedat je, ze specifikakcie od vyrobcu su v pripade LCD panelov velakrat uplne odtrhnute od reality. Preto iba na zaklade papierovych specifikacii nemozes a priori ten HP oznacit za "sunt" iba preto, ze ma v papieroch kontrast 400:1. Este stale na tom moze byt v skutocnosti totizto lepsie, ako niektore modely s udajnym kontrastom 500:1...
Rad bych vedel, jak muze clovek ktery jeden na CRT alespon dle popisu, delat chytryho co se LCD tyce ( bez urazky)

Na LCD panelech mam najeto bratru 6tis hodin, pouzivam je uz radu let, a proslo mi na stole uz mozna par desitek (bez kecu)

Mozna nejsem super expert pres dalsi HW ale pokud tu nekdo neco vi o LCD, jsem to ja. To mi ver.

Souhlasim s tebou, ze udaje od vyrobcu mohou by zkreslene, ale pokud nechces si vybirat podle nich, tak podle ceho pak?

Ja jsem recenzoval mozna 15 ruznych kousku, a plus minus se moc nelisily od toho co rikaji vyrobci. Samozrejme je to muj subjektivni pocit, kontrast mohu porovnat jen tak, kdyz to postavim vedle sebe, meridlo na to nemam.

Dulezite je ale jedno a to se mnou doufam budes souhlasit. 400:1 je biiiiida, at to ten LCD opravdu ma nebo ne

Mej se

J.