u notebooku dost zavisi od typu HDD vo vnutri, niektore starsie IBMka dost piekli aj ked boli iba 4200rpm a vtedy nie je vhodne aby bezal notebook nonstop. Ja mam teraz vo svojej krabicke http://www.transcendusa.com/Storage/...Portable%20HDD 2,5" 60GB TOSHIBu a ta sa skoro vobec nezohrieva a to v tej krabicke nie su ziadne vetracie otvory. A je rozdiel aj v spotrebe samotneho 2,5"HDD niektore potrebuju pridavne napajanie pomocou PS/2 redukcie a niektorym staci to co im doda USB, ale nie je USB ako USB zalezi od vyrobcu zakladnej dosky ako nadimenzuje USB porty a na niektorych ta moja 60GB TOSHIBa bezi bez pridavneho napajania a na niektorych nie. Co sa tyka spolahlivosti, nemal som zatial problem, ale treba byt opatrny a ked to napojis na USB tak uz s tou krabickou nehybat/nebuchat vtedy moze najskor disk odist. Inac neviem si to vynachvalit, ta krabicka ma stala nejakych 1k + disk som mal zadara
a je to 1000x lepsie ako akykolvek USBkey, aj co sa tyka rychlosti (READ 20MB/s WRITE 15MB/s USB 2.0) aj co sa tyka kapacity.