Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: pasivní chlazení ASUS r9600se - konečně hotovo!

Banned
    Vliv
    0

Standardní pasivní chlazení ASUS r9600se - konečně hotovo!

jen tak se chci pochlubit...
    Je to Asus r9600se... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25421
    Sehnal jsem si starší pasiv (zřejmě nějakej BOX od AMD), vyvrtal do něj díry, lehce ho rozřezal () a nandal...zároven jsem pak uchytil poloviny dalšího pasivu proti sobě na paměti...takovou zmutovanou metodou kroužku mno obrázky...mázlý...špatnej foťák a klepající se ruka:/ taky nejsou srovnaný popořadě, zato vám je pěkně popíšu:

karta zezadu, je vidět pasiv na pamětech se sponou

řekl bych že totéž zblízka, ostřejší

tohle je první fotka, před začatím práce...pasta je AC silicone a ta malá tečka jsou šroubky, kterejma jsem uchytil pasiv

Hotová karta, chladič na jádru a to černý je na pasivech

zezadu pasiv na GPU, je uřízlej tam kousek a vyvrtaný dvě dirky...byste nevěřili jakej je ten hliník šmejd jak se do toho blbě vrtá

pasivy na paměti se sponou...ohnutý ocelový drát přibroušený aby se vešel mezi žebra pravděpodobně galvanizovaný mosazí...

ještě jednou v sobě...ale bez karty

pasta na GPU

po nasazení pasivu na GPU - bez pasivu na pamětech

karta bez pasivu zezadu

pasta na paměti...

hotová karta

imho je to dobrá práce a dost jsem se na tom vyřádil - nejsem moc technickej typ... co vy na to? co bych mohl zlepšit kromě natření pasivů na pamětech na černo tam kde jsou řezaný?

Standardní

Moc hezky, jak moc je ten pasiv pri plnym vytizeni grafiky teply? Ja bych se docela bal, ze nebude stihat, ikdyz SE verzi asi jo. Hodil by se na to jeste mozna nejaky tichy 80mm vetrak, jen aby to zlehka ofukoval...
    AMD Opteron144 - Noctua NH-U12 pasiv | Gigabyte K8NSC-939 nF3 | 2x 512 MB DDR400 Mushkin | Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB + Thermaltake CL-G0003 | Hercules DigiFire 7.1 | Seagate Barracuda 7200.7 120GB | Seagate Barracuda 7200.8 250GB | CDROM NEC 24x | Lian Li PC-7A Plus | Enermax Liberty EL400AWT 400W | Samsung SyncMaster 730BF

Banned
    Vliv
    0

Standardní

teplý je, ale pohodička míň než můj Hitachi disk..přemýšlel jsem zadělat 4x4 větrák do PCI záslepek zašroubovat...takhle:

Standardní

Pekne. Páči sa mi to.
    Ferrari F1 – 2004
    AMD BARTON 2500+@3200+ (11x215=2365MHz, 1.775V), ThermalTake Volacno 9 CoolMod, Epox 8KRA2+, Seagate 200GB S-ATA 8MB Cache, A-Data VITESTA 2 x 256MB PC 500, MSI GeForce FX 5900XT@450/965, Pioneer 108D aka Piodata 108DX, Samsung SyncMaster 710N, 3DMark03=6000, 3DMark01=15343

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Martin83
    Pekne. Páči sa mi to.
    děkuju...to pomůže snažím se teď ještě udělat do PCI záslepek ten větrák a nemám rozdíl mezi 5V a 12V...já vím je to blbost ale...

Standardní Jak na fotky?

Taky bych se rád pochlubil, ale nemám potuchy, jak jsem dostat fotky ( spíš na net) Pasivní chlazeníčko na 9000PRO

Banned
    Vliv
    0

Standardní Re: Jak na fotky?

Citace Původně odeslal pierce
    Taky bych se rád pochlubil, ale nemám potuchy, jak jsem dostat fotky ( spíš na net) Pasivní chlazeníčko na 9000PRO
    dej mi je já je hodím na ftp chaloupkaj@email.cz

Standardní

Ok pošlu, jen otázečka. Rád bych se naučil jak umístit foto na web sám, jakou literaturu mi doporučíte? Díky

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Ok pošlu, jen otázečka. Rád bych se naučil jak umístit foto na web sám, jakou literaturu mi doporučíte? Díky
    literatura je na nic. chce to ftp účet (třeba registrace domény nebo na wz.cz apod a tam to nahraješ třeba pomocí total comanderu a pak to je jen ta adresa...pošli

Standardní

Odesláno, no jo, jednoduché, ale jak pro koho

Senior Member Avatar uživatele Klon
    Věk
    37
    Vliv
    276

Standardní

Vypada to pekne, ale....... ty pasivy na pametech sou moc vysoky !!
    Spatne v nich samovolne proudi vzduch, na BGA by byly v pohode ale na TSOP pamete to je moc vysoky.
    Kdyz jsi rezal ten pasiv z toho cpu, tak se ti urcite trochu prihnul(ohne se potvora),na fotkach nevidim ze bys je zabrusoval do roviny.Tim jak to drzi ta spona uprostred, tak to fsude nedoleha, taky sem mel takovyhle, nakonec sem je vymenil za mali hlinikovy, co drzej jen na paste - podtlakem,sedej mnohem lip a chladej lip.....
    Ke GPU neni co dodat.
    HLAVNE TO ALE nenatirej!!! Jestli chces aby to vypadalo good, tak to hod do eloxu,ale naterem to akorat zazdis, bude to blbe salat teplo......
    Jeste jeden dotaz, myslis si ze kdyz tu kartu nataktujes(predpokladam ze budes taktovat, pasivy na pametech....) tak ji nak moc pomuzes ??
    Dle myho by ji pomohla 128b sbernice..... ,tohle muzes taktovat jak chces.....
    Ale jinak to vypada docela good
    KLON
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Klon
    Vypada to pekne, ale....... ty pasivy na pametech sou moc vysoky !!
    Spatne v nich samovolne proudi vzduch, na BGA by byly v pohode ale na TSOP pamete to je moc vysoky.
    Kdyz jsi rezal ten pasiv z toho cpu, tak se ti urcite trochu prihnul(ohne se potvora),na fotkach nevidim ze bys je zabrusoval do roviny.Tim jak to drzi ta spona uprostred, tak to fsude nedoleha, taky sem mel takovyhle, nakonec sem je vymenil za mali hlinikovy, co drzej jen na paste - podtlakem,sedej mnohem lip a chladej lip.....
    Ke GPU neni co dodat.
    HLAVNE TO ALE nenatirej!!! Jestli chces aby to vypadalo good, tak to hod do eloxu,ale naterem to akorat zazdis, bude to blbe salat teplo......
    Jeste jeden dotaz, myslis si ze kdyz tu kartu nataktujes(predpokladam ze budes taktovat, pasivy na pametech....) tak ji nak moc pomuzes ??
    Dle myho by ji pomohla 128b sbernice..... ,tohle muzes taktovat jak chces.....
    Ale jinak to vypada docela good
    KLON
    popravdě, chtěl jsem aby to vypadalo good - pasivy na pamětech to nepotřebuje, taktovat ji nebudu myslel jsem že natřu jen ty řezy...navíc - paměti nepotřebujou chladit takže to můžu zalejt do sádry a nemělo by to moc vadit GPU jsem ale musel řešit. Jinak ty pasivy nejsou prohlý a ta spona působí mezi paměťma a přesně uprostřed takže dolejhaj...navíc je tam pasta. Ještě realizuju to dole s tím větráčkem...dám dva sériově na 12V, tzn jeden na 6V? nejsem elektrikář ale tohle je učivo 7. třídy ZŠ Stejně, jde jen o to aby tam nestál vzduch, na pasivu na paměti, co je vedle pasivu na GPU je cítit teplo ale na tom naproti, co je na straně kde není chladič GPU, tam fouká větrák z CPU a ten je studenej totálně. Jinak GPU a ten paměťovej vedle jsou vlažný... a to tam ještě nemám ty větráky...budu muset uříznout skříň nebo sehnat delší šroubky

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Odesláno, no jo, jednoduché, ale jak pro koho
    TY LAMO!!! UVĚDOMUJEŠ SI, ŽE JSI MI POSLAL 3MB MAIL? TEDA DÍKY AAAAA GDO SE S TÍM MÁM SOSAT?PŘES OUTLOOK??HMM PŘÍŠTĚ ZMENŠIT!!!!

edit: sry já musel...jsou holt lidi co nemaj na gigabitovej net...

Věk
    37
    Vliv
    276

Standardní

Pasta je na dorovnani nerovnosti povrchu... ne aby vyplnovala 0,5mm mezeru.
    Delat to jen na efekt, tak to bych se na to rovnou VY**** , kdyz uz se s tim delam, tak to aspon trochu prubnumaspon trochu....mam8500le od manli.. pameti jedou o 15mhz vic ,mno nakonec to je asi taky jen na efekt protoze tech 15mhz se fsakne,ale doufal sem ve vic, sou to hynx, ale je to manli...

KLON
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Pasta je na dorovnani nerovnosti povrchu... ne aby vyplnovala 0,5mm mezeru.
    Delat to jen na efekt, tak to bych se na to rovnou VY**** , kdyz uz se s tim delam, tak to aspon trochu prubnumaspon trochu....mam8500le od manli.. pameti jedou o 15mhz vic ,mno nakonec to je asi taky jen na efekt protoze tech 15mhz se fsakne,ale doufal sem ve vic, sou to hynx, ale je to manli...

KLON
    já tam mám hynixky... ale taktovat...nikdy jsem to nedělal a ani to nepotřebuju...ikdyž...ale co, vem si, že mi to stejně moc nepomůže já to dělal pro zkušenosti

Banned
    Vliv
    0

Standardní

PIERCE:

Věk
    37
    Vliv
    276

Standardní

to teda fakt nepomuze.....
    JJ, skusenosti .... o tech to je .... ja delal pasivy asi na 5 karet, a nakonec sou nejlepsi ty prvni a posledni )

Banned
    Vliv
    0

Standardní

to teda fakt nepomuze.....
    JJ, skusenosti .... o tech to je .... ja delal pasivy asi na 5 karet, a nakonec sou nejlepsi ty prvni a posledni )
    jasný...na prvních si dáš nejvíc záležet, pak experimentuješ a pak se vrátíš k první technice

Věk
    37
    Vliv
    276

Standardní

skoro tak nak, na poprvi sem mel k dispozicijen nizky zebra z 486ky, pak sem experimentoval s ruznou velikosti a hustotou a nokonec byly ty zty 486ky nejlepsi

Standardní

Díky Likedi za umístění fotek. Jednoduchá prácička, karta je v mém druhém PC, chtěl jsem něco tichého. Pasiv je z BOX Celeron 566 MHz, ventilátor je možné připevnit, ale tichost by byla ta tam i po důkladné úpravě. Bez ventilátoru je to opravdu tiché. Grafika jede na 275/275 MHz (defult), pasiv je zahřátý, ale ruka se dá na něm držet nonstop.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

mě to jede nějakejch 317/341 myslím...a paměti neměly pasiv. Skoro jsem dodělal ten větroň, jen ho tam připevnit, nebude to taková sranda jak jsem si myslel... a nebo sekunďák

poraďte mi, jak udělat díru do železakdyž nemám vrtačku?

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Standardní

Díky Likedi za umístění fotek. Jednoduchá prácička, karta je v mém druhém PC, chtěl jsem něco tichého. Pasiv je z BOX Celeron 566 MHz, ventilátor je možné připevnit, ale tichost by byla ta tam i po důkladné úpravě. Bez ventilátoru je to opravdu tiché. Grafika jede na 275/275 MHz (defult), pasiv je zahřátý, ale ruka se dá na něm držet nonstop.
    Moc pekna prace, ja mel pasiv pridelanej pres puvodni pruzinky, je mensi a vypada hur, ale chladil taky dobre Sem se dival, ze mam dokonce jeste na disku cad vykres

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

chci se zeptat ten původní pasiv na grafice uati 9600 mimo to uchycení 2 umělohmotnýma čímsi talky ještě nějak drsně přilepen nebo jde v pohodě oddělat. A ještě jakou pastu používáte na paměti a na GPU-nějakou nevodivou? Abzste neykratovali chipz, nebo jakou?
    Díky?

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal novakt
    chci se zeptat ten původní pasiv na grafice uati 9600 mimo to uchycení 2 umělohmotnýma čímsi talky ještě nějak drsně přilepen nebo jde v pohodě oddělat. A ještě jakou pastu používáte na paměti a na GPU-nějakou nevodivou? Abzste neykratovali chipz, nebo jakou?
    Díky?
    původně na 9600 nebyl pasiv, ale 4x4 aktiv, kterej řval. Pasi jsem uchytil pomocí děr...klasicky odizolovanej šroubek a matička, v pohodě udržej, ale pozor na ohnutí karty...pastu silikonovou, el. nevodivou.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání