Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: winXp a 80gb disky...

Standardní winXp a 80gb disky...

Preco ked instalujem WinXp na 80 GB sa da pouzit iba NTFS a ked prebehne kopirovanie suborov a restartne PC tak vypise ze System nenasiel......a mozem instalovat do nekonecna sys sa nenainstaluje?

Standardní

Jestli to je nový hdd, tak ho asi budeš muset zformátovat. V programu FDISK vytvoř oddíl a pak disk zformátuj.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

pokud nemas problem v kabelu, moc velky OC nebo spatny zdroj, tak pri instalaci woken nejdrive musis vytvorit oddil a da ti to nabidku jaky oddil to ma byt a posleze dojde k formatovani disku.

jinak sam urcite uznas, ze to s 80G diskem nema co do cineni a tvuj dotaz je tak konkretni, az to boli...
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Ja som pisal ze ked nakopiruje vsetky subory a restartne......nemyslim ze na kopiruje subory na disk ked neni vytvorena particia.......

A este nieco stava sa mi to vzdy ked je disk vacsii ako 40GB a instalujem to na NTFS......

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal henrix
    Ja som pisal ze ked nakopiruje vsetky subory a restartne......nemyslim ze na kopiruje subory na disk ked neni vytvorena particia.......

A este nieco stava sa mi to vzdy ked je disk vacsii ako 40GB a instalujem to na NTFS......
    to jako u kazdeho disku? zkousel si jich vice? co mas za masinu? ( deska, procesor, zdroj a jestli je tam nejaky OC )

Standardní

nie len na inych diskoch ale aj celych PC-ckach mi to robi.......

Ale iba ked dam instalovat na NTFS ked dam FAT32 tak to funguje....

Vliv
    357

Standardní

nie len na inych diskoch ale aj celych PC-ckach mi to robi.......

Ale iba ked dam instalovat na NTFS ked dam FAT32 tak to funguje....
    pockat to jako ze si prisel k uplne jinemu pocitaci ( 100% nezavislem na tvem systemu a take 100% neotevrenem z tve ruky ani nijak taktovanem ) > strcil si do nej CD s WXP na cistej poc si je nainstaloval ( ackoliv je castecne jedno jestli je puvodne cistej ) a udelalo to uplne to same?

v tom pripade je chyba na strane toho instalacniho CD.

pokud ty systemy jsou OCckovane, je mozne, ze tam dochazi k poskozeni ulozeni dat ( coz je u ntfs celkem bezne > take sem to sveho casu resil )

Standardní

to boli cisto nove pocitace ja som ich skladal a CD s XP boli orig.....

preto sa pytam tiez mi je to nejasne....

Vliv
    357

Standardní

to boli cisto nove pocitace ja som ich skladal a CD s XP boli orig.....

preto sa pytam tiez mi je to nejasne....
    pockej pockej, ty si je skladal, takze napis konfiguraci nejakeho takoveho pocitace abychom meli prehled ( staci deska, a disk na jake ksande - ja bych to videl asi na to, ze nemas zapnutou podporu velkych disku a zdroj znacka a wattaz )

EDIT: nebylo to pretaktovavane ten stroj?

EDIT2: jeste me napadla jedna vec. co to hlasi presne za hlasku? je ta partitions aktivni ( tzn kdyz ten disk das do beziciho pocitace a spustis trebas partition magic, je ta partitions nastavena jako aktivni? jsou tam ty data? da se projet chkdsk? )

Standardní

ja si uz nepamatam presnu zostavu bolo to dfi doska ale neviem aka a celeron 2,8 nebol OC....

data tam su... ale teraz ma tak napadlo ze to moze byt tym ze nebola aktivna partition.... ale nie som si isty.....ja som vsetko robil v instalacii WinXP aj vytvoril novu partition aj formatoval.....

ale v zostave to asi nebude lebo uz tam mam to XP len som to musel urobit cez klasicky Fdisk.....

A vypisuje to ze chyba ntldr....

Vliv
    357

Standardní

ja si uz nepamatam presnu zostavu bolo to dfi doska ale neviem aka a celeron 2,8 nebol OC....

data tam su... ale teraz ma tak napadlo ze to moze byt tym ze nebola aktivna partition.... ale nie som si isty.....ja som vsetko robil v instalacii WinXP aj vytvoril novu partition aj formatoval.....

ale v zostave to asi nebude lebo uz tam mam to XP len som to musel urobit cez klasicky Fdisk.....

A vypisuje to ze chyba ntldr....
    no jestli to vypisuje chybu ntldr tak je 100% poskozeny zapis na disk a jestli to neni OC ( ani snizene napajeni - nejsem v intelech kovanej ). hele kdyz si to udelal skrz fdisk, tak to pak bezelo bez problemu?

a bylo to na klasicky onboard radic a ten byl nastaven na auto s podporou velkych disku ( + novej bios )? nebyly spatne zdroje? no nekde sem cetl, ze s dfi byly problemy, ale nikdy sem tu desku nevidel, tak nevim.

Standardní

mne to robilo aj s inou doskou....ale ako je mozne ze mi to robi iba ked dam ntfs.....
    lebo ked instalujem XP tak tam neni ine na vyber iba ntfs....

tak potom musim dat klasicky fdiskom Fat32 a potom to uz funguje....

je to cudne.....

Vliv
    357

Standardní

mne to robilo aj s inou doskou....ale ako je mozne ze mi to robi iba ked dam ntfs.....

je to cudne.....
    hmmm ja si myslim, ze tam delas jen nejaky drobny kiks. ja teda xp nesnasim ale pri tech par instalacich sem se s nicim podobnym nesetkal. hele a kdyz to nainstalujes ono to bezi a prevedes ten system z fat32 na ntfs, tak to bezi taktez anebo to zase zkolabuje?

Standardní

je to cudne.....
    Tak tohle je u XP normální (pokud jsem to dobře pochopil).
    Když máš zformátovanej disk třeba FDiskem na FAT32, tak se při instalaci XP objeví možnost formátovat NTFS i FAT32. Když máš disk zformátovaný NTFS, tak se možnost FAT32 už neobjeví, je tam pouze NTFS. Jestli ti to dělá tohle, tak s tím asi moc nenaděláš. To je jeden ze způsobů MS, jak nás nutit do NTFS. Mě to dělá taky, takže pokud chceš zpět FAT32, použij FDisk.

Standardní

ked dam z FAt32 na NTFS tak to funguje......tam je len problem ze to nevie najst system ked je ntfs ale ked dam fat32 vsetko ide v pohode a ked je vsetko naistalovane a dam to na ntfs tak to tiez ide v pohode....

ale je to dost bla cesta dostat sa ntfs...nie?

Vliv
    357

Standardní

ked dam z FAt32 na NTFS tak to funguje......tam je len problem ze to nevie najst system ked je ntfs ale ked dam fat32 vsetko ide v pohode a ked je vsetko naistalovane a dam to na ntfs tak to tiez ide v pohode....

ale je to dost bla cesta dostat sa ntfs...nie?
    no popravde to je zvlatni. dela to trebas i kdyz chces instalovat w2k? ( wxp neverim ).

hele opravdu netusim, s timhle sem se nikdy ( krome nestabilniho OC ci nestabilnich komponent ) nesetkal.

Standardní

Neviem W2k som neskusal....ale W2k3 som skusal a ten isiel v pohode.....

a este jedna vec vsetko to bolo WinXP Home.....

Standardní

s tim formatem FAT32 .. WXP umi formatovat jeden oddil pouzitim FAT32 na maximalni velikost 32GB. Proc je to tak nikdo netusi, ale je to tak. takze pokud chces vetsi oddil nez 32GB v XP ho naformatujes jedine na NTFS. Resenim je samozrejme pouzit externi program (fdisk, partition magic etc.)
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal night_
    s tim formatem FAT32 .. WXP umi formatovat jeden oddil pouzitim FAT32 na maximalni velikost 32GB. Proc je to tak nikdo netusi, ale je to tak. takze pokud chces vetsi oddil nez 32GB v XP ho naformatujes jedine na NTFS. Resenim je samozrejme pouzit externi program (fdisk, partition magic etc.)
    ty hele, nema ti CISTE NAHODOU neco spolecneho s adresaci FAT32 ( maximalnim adresovatelnym cislem? )

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    Citace Původně odeslal night_
    ty hele, nema ti CISTE NAHODOU neco spolecneho s adresaci FAT32 ( maximalnim adresovatelnym cislem? )
    s cim to ma spolecnyho co nevim, ale jelikoz lze udelat vetsi fat32 nez 32GB, jak bylo popsano vyse (fdisk > format, nebo jinak) tak to NENI omezeni fs fat32 , toto omezeni take existuje, ale je radove vyssi
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání