taky přidám nějakou zkušenost
první disk co jsem měl byl 5,25" seagate s báječnou kapacitou 40MB a byl rozdělen na 30 a 10MBale to byl rok 88 a hlubokej totáč. Od té doby sem měl všechny značky disků od Conera až úplně neznámý značky který dnes pohitili velkovýrobci... v té době byl nejlepší benchmark checkit
![]()
asi nejhorší disky poslední doby mě připadali IBMka ty se sklaněnejma plotnama. Tak si dva roky zpátky, velkej hit /20-40gb/. Těch odcházelo tak 70%. a potom hodně reklamací přišlo na Seagate Bar IV. Mě samotnýmu zdechly dva, ze začátku jen pár beďárů....teď mě vrátili místo nich dvě bar. 80gb 7.200. Westerny co sem dával pár ortodoxním westernáčům zatím drží. Ale teď asi testnu ten samsung, uvidíme.
To že by se disky kazili víc teď než v minulosti nepozoruju. A každá značka vyrobí šmejdy, takže je lepší držet se konkrétních modelů, než značek, třeba takovej western 1,2 a 1,6 GB tan sem reklamoval snad 10x a pak mě dali seagata...
Spíš bych si všímal spojení deska - disk, v milulosti se mě stávalo, že na některých deskách odcházeli některý disky..../3x vyměníš western, pak dáš 1x IBM a držák forewer/

ale to byl rok 88 a hlubokej totáč. Od té doby sem měl všechny značky disků od Conera až úplně neznámý značky který dnes pohitili velkovýrobci... v té době byl nejlepší benchmark checkit
Odpověď s citací